Banff National Park, Alberta
När du kommer till Banff inträder du i alla nationalparkers moder. Detta är Kanadas första nationalpark som har funnits sedan 1885. Det var faktiskt upptäckten av värmekällor i området som ursprungligen ledde till denna titel. Nationalparken blev omedelbart en framgång, mycket tack vare den stora järnvägen Canadian Pacific Railway som drogs tvärs över Kanada på 1880-talet och som gjorde den ursprungligen så oframkomliga naturen tillgänglig för alla.

Detta ska du se:
Kanadas mest kända sjö är Lake Louise som du når genom att köra från Yoho mot Banff. Det har fått sin enorma popularitet delvis på grund av sin blågröna färg och delvis på grund av det stora hotellet, Fairmont Chateau Lake Louise, som i hundra år har stått i kanten av den blickstilla sjön med sina hundratals fönster som återspeglar det fantastiska landskapet. Det finns många turister vid sjön, så passa på att ta en timme till att vandra tre och en halv kilometer upp (ganska mycket upp) till Lake Agnes. På denna lilla sjö ligger The Lake Agnes Tea House, där du kan få varma drycker och läckra kakor och som ända sedan 1905 har gett värme i kinden på mången frusen vandrare.

Och om du behöver vårda de ömma vandrarmusklerna så är Banff Upper Hot Springs i själva Banff Town en utmärkt plats att göra det på. Det liknar en stor utomhuspool men det heta vattnet är helt naturligt och direkt från de naturliga källorna som upptäcktes här 1884.

Här kan du bo:
Banff Town är helt klar den mest tilltalande av alla de större städerna mellan Jasper och Banff. Staden är vackert omgiven av berg och med många spännande saker du kan utforska när du återvänder från naturen. Här finns ett nationalmuseum, ett antal gallerier och ett otal av butiker som erbjuder allt inom bergsutrustning.
Banff National Park, Kanada
Banff National Park, KanadaBanff National Park, KanadaLake Louise i Banff National Park, Kanada
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: