Pacific Rim National Park, Vancouver Island, British Columbia
Ett par timmars körsel och en och en halv timmas färjetur från Vancouver hittar du Vancouver Island, som på sina 500 kvadratkilometer representerar mycket av den natur som finns i västliga Kanada. Tillåter inte ditt tidsschema att du tar dig till Klippiga bergen så är detta det perfekta stället att få sig en härlig dos med natur.

Detta ska du se:
Pacific Rim National Park är 125 kvadratkilometer kuststräcka på Vancouver Islands västkust och rymmer den mest spektakulära natur som på många ställen påminner om djupa, frodiga regnskogar. Nationalparken ligger mellan städerna Tofino i norr och Ucluelet i söder.

Vandringslederna är lätta att hitta och det är bara att följa de olika skyltarna längs vägen för att veta var man ska gå. Exempelvis Rainforest Trail, som ligger i parkens mitt, är väl värd en tur.

Här är också några vackra breda stränder, till exempel Combers Beach, där man också kan gå på jakt mellan de enorma drivvedsstyckena. Valturer är stort här, särskilt på Vancouver Island, där 20 000 gråvalar varje år kommer till bukten för att yngla. Mellan mars och oktober kan man se gråval och puckelval och även massvis av sjölejon.

Här kan du bo:
Det kostar lite extra att skaffa tältplats på Bella Pacifica Campground i Tofino som ligger på kanten av sluttningen ner mot Mackenzie Beach men det är helt klart värt de 250 kronorna (normalt koster en tältplats omkring 100 kronor). Men rimliga budgetalternativ är inga problem att hitta, här finns minst tio andra campingplatser i Pacific Rim National Park.

OBS: När du åker tillbaka till fastlandet med färja från antingen Victoria eller Nanaimo bör du försöka stanna till Qualicum Beach på östkusten. Här har du nämligen en helt unik och även oförglömlig möjlighet att övernatta – i ett klotrunt litet hus, dessutom i en trätopp. Det finns tre så kallade Free Spirit Spheres som alla är skapade av ägaren Tom Chudleigh, som har satt upp dem i trätopparna i ett fridfullt naturområde. Ett unikt sätt att återuppleva barndomens nätter (om inte annat i drömmarna om dem) i den hemgjorda trädkojan ute på sommarstället. Varje klot är handgjort i trä, vilket bara detta gör upplevelsen ännu mera fulländad.
Pacific Rim National Park, Kanada
Pacific Rim National Park, KanadaPacific Rim National Park, KanadaPacific Rim National Park, Kanada
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: