I det här blogginlägget kan du läsa våra bästa tips på vad du absolut inte får missa när du besöker Vancouver, som kandiderar på listan över en av världens vackraste metropoler.

Om man skulle komma på en negativ sak med Vancouver så är det att det helt enkelt finns för många saker att göra i staden. Som besökare är det nämligen en överhängande utmaning – att hinna med allt! Och det gäller oavsett om du är där i fyra dagar eller fyra veckor. Staden, som befolkas av 500 000 invånare, består nämligen inte bara av skyskrapor, utan har även en vacker kustlinje, gröna oaser, speciella marknader, bra restauranger, historiska platser, fantastisk shopping och livsnjutning för hela slanten – allt omringat av bildsköna berg som påminner besökarna om att den storslagna naturen väntar precis utanför stadsportarna.
Vancouver är dessutom en av få storstäder i Nordamerika som inte har motorvägar som leder in till centrum, eftersom man vill skydda de historiska områdena Gastown och Chinatown.

Våra Kanada-experter har sammanställt en lista över fem saker du absolut inte får missa om du har 24 timmar i Vancouver.

Cykla i Stanley Park
Stadens gröna oas heter Stanley Park och är Kanadas största park. Den ligger på en halvö och kännetecknas bland annat av en 8,8 km lång strandpromenad, där du kan springa, gå eller cykla medan du njuter av utsikten över vågorna i English Bay. Parken är mer än 1 000 hektar stor – till och med större än Central Park i New York. Den rymmer både ett vattenland för barn, tennisbanor, tre bra badstränder, Vancouver Aquarium och en mängd gång- och cykelstigar. Det är en härlig oas där du helt glömmer stadens stress för en stund.
Du kan se en karta över parken här

Ta båten till marknaden på Granville Island
Belägen på ännu en halvö ligger Vancouvers mest populära marknad, där lokalbefolkningen köper glänsande äpplen, prydligt staplade grönsaker och nyfångad fisk och skaldjur. Turister kommer mest dit för att njuta av den lite hippieaktiga atmosfären medan de njuter av utsikten över Vancouver och kanske en öl från Granvilles eget bryggeri. Marknaden är öppen varje dag och du tar dig dit i små träbåtar över False Creek för några dollar per person. Ön var ursprungligen ett industriområde, men sedan början av 1900-talet har det funnits marknad och handel på ön, som idag är en stor turistattraktion – men fortfarande mycket charmig och definitivt värt ett besök.
Läs mer här

Den kinesiska trädgården i Chinatown
Det är lite som att kliva tillbaka in i en svunnen dynasti när du kliver in genom den låga porten till Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Den kinesiska trädgården, där noggrant klippta träd och näckrosfyllda dammar fulländar bilderna, ligger i Nordamerikas näst största Chinatown – bara överträffad av den i San Francisco. Det är en resa genom historien när du promenerar i den kinesiska stadsdelen som uppstod redan på 1850-talet, när de första kinesiska immigranterna slog sig ner under The Fraser Gold Rush. Senare kom de tillflyttade i form av kinesiska gästarbetare som slet för att färdigställa den Trans-Kanadensiska järnvägen, och mer än 125 000 förmögna kineser flyttade dessutom från Hongkong till Vancouver åren innan britterna lämnade tillbaka Hongkong till Kina.
Läs mer här

Shoppa loss på Robson Street
Stadens mest fashionabla shoppingområde utgår från Robson Street. På Robson Street hittar du alla de dyra butikerna, men även billigare affärer där du kan hitta både kläder och skor utan att spräcka din resbudget. Det finns över 100 butiker på gatan, och om du inte har shoppingsuget med dig kan du även slå dig ner med en god kopp kaffe (dem finns det nämligen många av i Vancouver) och njuta av det böljande folkhavet på Robson Street.

Njut av bohemlivet i Gastown
Vancouvers äldsta kvarter Gastown är stadens vagga. Det är här, på de kullerstensbelagda gatorna, som staden har sitt ursprung, och det kan du fortfarande känna när du går längs med kvarterets huvudgata Water Street. Kvarteret har fått sitt namn efter ångbåtskaptenen ”Gassy” Jack Deighton som anlände 1867 och öppnade områdets första saloon. Ta en promenad i det lilla området där det fortfarande finns många historiska byggnader, som gjorde att området 2009 utnämndes till National Historic Site. Här råder en härlig, bohemisk stämning, vare sig du besöker lokala designers klädbutiker, gallerierna eller restaurangerna.

Capilano Suspension Bridge
Om du tillfälligt lyckas slita dig från stadens varma omfamning, rekommenderas ett besök till Capilano Suspension Bridge, som ligger en halvtimmes bilresa utanför Vancouver. Här gungar en hängbro som inte bara är världens längsta med sina 140 meters längd, utan också världens högsta med sina 70 meter. Fjärilar i magen garanteras!
Läs mer här
Vancouver, Canada
Coal Harbour, CanadaStanley Park, CanadaGranville Island, CanadaChinatown, Vancouver, CanadaChinatown marked, Vancouver, CanadaVancouver, CanadaGastown, Vancouver, Canada

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: