Wells Gray Provincial Park, British Columbia
Wells Gray Provincial Park tillhör inte de allra mest välkända parkerna, vilket gör att du har stället lite mera för dig själv och därmed också får ett mera exklusivt möte med den stora naturen. När du återvänder till fastlandet efter att ha varit på Vancouver Island sätter du kurs förbi Vancouver och ut mot Klippiga bergen. Här passerar du Squirmish, som nyligen har öppnat sin Sea to Sky Gondola och som ger en härlig utsikt över Howe Sound och för dig till en hängbro som ger en del sug i magen. Tar du dig över denna så har du på andra sidan tillgång till många olika vandringsleder i bergområdet. Du passerar därefter Whistler där vinter-OS ägde rum 2010 och där du kan ägna dig åt alla upptänkliga aktiviteter från skidåkning till nedförcykling. Efter att du har passerat staden Clearwater kan du köra rakt in i Wells Gray Provincial Park, som är tillgänglig tack vare en 29 kilometer lång väg som leder rakt in i hjärtat av parken. Härifrån kan du ge dig ut på vandringar av längre eller kortare varaktighet på allt från frodiga ängar till branta sluttningar. Längden i kilometer anges alltid på skyltar, vilket ger en god indikation av vad som väntar.

Detta ska du se:
Det finns fem stora sjöar och två stora flodsystem med vattenfall i Wells Gray och det absolut vackraste är Helmcken Falls, Kanadas fjärde högsta vattenfall med sitt 141 meter fria fall. Fallet har genom åren format ett hålrum i bergarterna, som tillsammans med virvlandet av vattnets droppar genom luften gör sitt för en häftigt dramatisk upplevelse.

Här kan du bo:
Det finns många billiga och enkla campingplatser inne i nationalparken som också erbjuder ranchnätter där du sover i stugor eller parkerar din husbil någonstans på ranchen. På många av dem får du också lov att slå upp ditt tält mot en blygsam kostnad. Besök till exempel gärna det danskägda Nakiska Ranch.

OBS: Kom ihåg att tanka bilen full. Parken har bara en väg in och en ut, och väl inne finns här inga bensinstationer.
Wells Gray Provincial Park, Kanada
Wells Gray Provincial Park, KanadaWells Gray Provincial Park, KanadaWells Gray Provincial Park, Kanada
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: