Yoho National Park, Alberta
Yoho National Park är den plats där du bara måste stanna om du ska stanna till någon annanstans än Jasper och Banff. Parken har fått sitt namn efter ett uttryck på cree-indianska som uttrycker häpnad eller att man är imponerad. Och du lär nog bli väl så imponerad av den lilla nationalparken som genomströmmas av den isblå Kicking Horse-floden, bara lita på den saken.

Detta måste du se:
Den vackraste av alla de vackra sjöarna på vägen mellan Jasper och Banff kommer du att upptäcka strax innan Yoho, nämilgen Peyton Lake. Stanna till där, gå ur bilen och fortsätt genom en mindre skog. Plötsligt står du där vid en utsiktspunkt och njuter, inte bara av den turkosaste sjö du någonsin kommer att se utan även av Klippiga bergens fjälliga och snöklädda bergstoppar som ger en underbar bild av hur bergkedjan slingrar sig fram. Lake Peytons unika färg kommer för övrigt från glaciärernas smältvatten.

Emerald Lake och Moraine Lake är också värda ett besök, speciellt om du tar dig upp för det lilla berget vid Moraine Lake och därmed får dig en härlig utsikt över sjön. Vid närmare eftertanke kan du lugnt bara vandra runt i hela Yoho-området. Här är full garanti för vackra naturupplevelser och fina utsikter, överallt och vart du än vänder dig.

Här ska du bo:
Det finns en hel del enkla men bra campingplatser som har vad du behöver: skyddshägn där du kan laga mat och även använda dusch och toalett. Dessa är att föredra om du är inriktad på lugn camping. Är du sugen på lite mer liv och rörelse ska du bara välja en av de många större campingplatserna i närheten av de mest populära sjöarna. Naturligtvis vimlar det också av hotell, vandrarhem och bed & breakfast-ställen här i hjärtat av de kanadensiska Klippiga bergen.

Yoho National Park, Kanada
Yoho National Park, KanadaYoho National Park, KanadaYoho National Park, Kanada
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: