9 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 450:-
Du flyger från Skandinavien till Adriatiska havets pärla Dubrovnik. Här tillbringar du en natt innan ditt yachtäventyr i den södra delen av Adriatiska havet börjar. Under denna yachtseglats ankrar du vid några av områdets vackraste stränder där du kan snorkla i kristallklart vatten, besöka en liten fiskeby för att känna den lokala atmosfären och njuta av de imponerande Balkanlandskapen som sakta glider förbi medan du ligger på soldäcket av din yacht.
Efter ett stopp i Kroatien fortsätter resan till Montenegro, där ni kommer lägga till vid några av områdets största höjdpunkter. Upplev bland annat den historiska medeltidsstaden Kotor, som ligger inne i den djupa och vackra Kotorbukten och är listad på UNESCO:s världsarvslista. Promenera längs kajen i Tivat, där du kan smaka på lokala specialiteter och njuta av ett glas vin. Upptäck också Budva, en av de mest festliga städerna på hela Balkan, känd för sina vackra stränder och mysiga stadskärna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatien här
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

I de södra kustområdena vid Adriatiska havet råder ett tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa reseperioden är från slutet av april till och med oktober. Från november till och med mars regnar det betydligt mer och temperaturen kan sjunka till nollstrecket.

Rejseleder

Under hela din vistelse på segelbåten leds du av en skicklig, certifierad kapten med goda kunskaper om Kroatien och Montenegro. Förutom att navigera båten säkert kan din kapten ge inspiration till aktiviteter i området. Dessutom delar din kapten gärna med sig av sin seglarerfarenhet så att du kan lära dig att segla eller åtminstone få en introduktion till det.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Dubrovnik
Du flyger från Skandinavien till en av det Adriatiska havets vackraste städer, Dubrovnik. Från flygplatsen kan du ta en buss eller taxi till Dubrovniks stadskärna där ditt hotell för den kommande natten ligger, om du inte vill att vi ska hjälpa dig att boka flygplatstransfer. Resten av dagen har du på egen hand för att vandra runt i den gamla staden och vid hamnen, där du kan utforska det kroatiska köket och de välsmakande vinerna.
Dag 2: Dubrovnik och ombordstigning på din yacht
Du har förmiddagen och större delen av eftermiddagen till att utforska Dubrovnik och dess omgivningar innan du under slutet av eftermiddagen ska gå ombord på din yacht. Din kapten välkomnar dig och resten av passagerarna och håller sedan en säkerhetsgenomgång och går igenom lite praktisk information. Observera att de kommande dagarnas segling kommer att göras tillsammans med andra – dock högst 8 passagerare utöver besättningen. Efter genomgången finns det tid att komma på plats i din hytt och sedan går ni tillsammans iland för att handla inför den kommande seglingen som ska ta er från hamn till hamn under de kommande dagarna. Din kapten kommer att organisera en gemensam matbudget där varje passagerare betalar cirka 70 euro för en vecka. Detta belopp täcker mat för frukost och lunch, som du och de andra passagerarna själva lagar ombord på båten. Middagen kommer främst ätas på lokala restauranger i land. Efter genomgång och inköp lättar ni ankar och seglar cirka 20 km söderut till Cavtat, där ni ska tillbringa första natten till havs. (F)
Dag 3: Cavtat till Herceg Novi i Montenegro
Ni seglar söderut mot Montenegro och staden Herceg Novi. Staden ligger vid mynningen av Kotorbukten, som sägs vara en av världens vackraste bukter. Staden grundades år 1382 och är fylld av kultur, lokalt liv och inte minst medeltidshistoria i form av dess vackra gamla stadskärna, kyrkor, smala gränder och gamla borgar. Om du inte är intresserad av en stadsrundtur kan dagen också avnjutas på stranden eller kanske med en lerbehandling på spa, som området också är känt för.
Dag 4: Herceg Novi till Budva
Ni seglar vidare mot en av det Adriatiska havets mest pulserande städer, Budva. Förutom stadens många vackra och pittoreska sandstränder är den också känd för sitt nattliv – här är det liv och rörelse dag som natt. Budvas historiska stadskärna är definitivt värd ett besök – bakom de tunga stadsmurarna slingrar sig små gränder som en labyrint, och det finns gott om mysiga restauranger där du kan njuta av en middag eller ett glas lokalt vin. Förutom den charmiga, gamla stadskärnan är Budva också en av Montenegros mest besökta badorter tack vare sin långa strandpromenad, vattensportaktiviteter, barer och restauranger där det serveras goda drinkar och läcker mat inspirerad av både det lokala köket, Italien och Medelhavet.
Dag 5: Budva till Bigovo
Kom ned i varv i den gamla och avslappnade fiskebyn Bigova, en gömd liten pärla i Kotorbukten. Den avslappnade atmosfären i staden ger dig verkligen möjlighet att uppleva det lokala livet. Staden ligger skyddad i en liten vik och är därför det perfekta stoppet för en sim- eller snorkeltur.
Dag 6: Bigovo till Kotor
Seglatsen fortsätter upp längs Kotorbukten, som också är en av de djupaste och längsta i Adriatiska havet. Här – gömd bakom höga berg och längst ner i denna vackra fjord – lägger ni till vid medeltidsstaden Kotor. Stadens gamla stadskärna finns med på UNESCO:s världsarvslista som en av områdets bäst bevarade medeltida städer. Här hittar du smala kullerstensgator, venetianska palats och mysiga uteserveringar. Missa inte St. Johns fästning, där utsikten definitivt är mödan värd, trots den något ansträngande vandringen uppför trapporna till borgen.
Dag 7: Kotor till Tivat
Efter en kort segling anländer ni till Tivat. Staden är en bra blandning av gammalt och nytt, med sin gamla och charmiga stadskärna i kontrast till stadens marina – en gammal flottbas som idag är ombyggd till en förstklassig, modern båthamn. Här har du möjlighet att utforska Tivat och dess kulturella sevärdheter, eller så kan du koppla av på stranden, Plavi Horizonti.
Dag 8: Tivat till Dubrovnik
Du vinkar farväl till Montenegro och seglar tillbaka mot Dubrovnik – så passa på att njuta av din sista dag till havs. Förutom en rundtur längs Dubrovniks stadsmur har du tid på egen hand att köpa de sista souvenirerna eller bara njuta av den sista kvällen på yachten.
Dag 9: Hemresa till Skandinavien
Efter frukost tar du farväl av din besättning och dina medresenärer. Om du inte är redo att lämna Kroatien kan du förlänga din resa med extra dagar i Dubrovnik eller på någon av Kroatiens andra smultronställen. Prata med din reserådgivare för mer inspiration.

Övernattningar

1 övernattning på hotell i Dubrovnik
7 övernattningar i delad hytt med delat badrum

Observera att om du reser ensam kan du få dela hytt med någon annan passagerare av samma kön.

Kommentarer

Resan är en kombination av en individuell resa och en gruppresa. Första dagen är du på egen hand i Dubrovnik, varefter du är en del av en internationell grupp ombord på segelbåten under de kommande åtta dagarna. Gruppen består av högst 8 deltagare och resan är för alla över 16 år. Ungdomar under 18 år måste åtföljas av en vuxen under vistelsen på båten.

Information om din segelbåt
Denna 52-fots segelbåt är utrustad med totalt fyra hytter, tre toaletter och två badrum. Det finns ett kök ombord på båten och bra områden för avkoppling och samvaro både utomhus och inomhus. På däcket kan du njuta av både sol och stjärnor, och dessutom finns det en utomhusdusch så att du kan tvätta bort saltet efter ett dopp i havet. Totalt finns det plats för 8 passagerare ombord på båten.
Den planerade segelrutten följs så långt som möjligt. Ibland kan det vara nödvändigt att ändra något på rutten på grund av väder- och vindförhållanden. I så fall kommer din kapten att informera dig.

Det finns begränsat med plats ombord på segelbåten och det är därför bara tillåtet att ta med 15 kg bagage / person. Undvik att ta med dig hårda väskor och resväskor. Packa istället i en mjuk väska, eftersom den lättare kan förvaras och gömmas undan i din hytt.
Observera att sängarna ombord på segelbåten är något kortare än vanliga sängar. Du kan förvänta dig en längd på 1,80 meter.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Reseförslaget kan påbörjas på utvalda resedatum. Kontakta din reserådgivare för specifika datum.

Gruppstorlek

Resan är en kombination av en individuell resa och en gruppresa. Första dagen är du på egen hand i Dubrovnik, varefter du är en del av en internationell grupp ombord på segelbåten under de kommande åtta dagarna. Gruppen består av högst 8 deltagare.

maj - oktober

Packlista

 • Mjuk väska att packa i
 • Powerbank
 • Regn- och vindjacka
 • Kamera
 • Dagsryggsäck
 • Drybag
 • Öronproppar
 • Första hjälpen-kit
 • Pannlampa
 • Hatt eller keps
 • Solglasögon
 • Solkräm
 • Varm tröja
 • Bra skor för vandring
 • Underhållning såsom böcker
 • Badkläder
 • Snorkelutrustning
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Dubrovnik t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 8 dagars segling i delad hytt på yacht
 • Utflykter och upplevelser enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter som inte nämns i programmet
 • Dricks till personalen på båten
 • Transport till och från flygplatsen (kan köpas till)
 • Hamnavgift på 40 EUR per person, betalas lokalt i Dubrovnik

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: