12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 950:-
Resan börjar med en kort flygresa till Sloveniens huvudstad, Ljubljana. Här har du två dagar på egen hand för att utforska den charmiga staden innan du hämtar din husbil. Härefter fortsätter äventyret till spännande destinationer som den vackra bergsjön Bledsjön, Triglav Nationalpark, Kroatiens huvudstad Zagreb, de vackra vattenfallen och sjöarna i Plitvice National Park, vandring i Mljet National Park, Game of Thrones-staden Dubrovnik och de många vackra stränderna och öarna längs den dalmatiska kusten.
Husbilen återlämnas i den charmiga staden Split i Kroatien, och det är också härifrån du flyger tillbaka till Skandinavien. Balkan har många spännande platser att erbjuda, och det är möjligt att förlänga hyran av husbilen för att utforska andra länder som Bosnien, Albanien och Montenegro.
Att hyra en husbil i Slovenien och Kroatien är det perfekta sättet att resa på om du vill resa billigt på egen hand och övernatta i landets vackra natur. Du kan välja din egen takt, stanna precis där du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll, när du trött och mätt på intryck vill krypa till kojs.
Reseförslaget är baserat på en camper van med plats för 2 personer. All nödvändig utrustning ingår, som sängkläder och köksutrustning, obligatorisk försäkring, fria kilometer samt envägshyra. Det finns många olika storlekar på husbilar med plats för 2–5 personer. Bläddra genom bildgalleriet här i reseförslaget för att se de olika modellerna som erbjuds. För flera modeller kommer det tillkomma en kostnad vid uppgradering till en större camper van (kontakta en resekonsult för specifikt pris för din resperiod).

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatien här
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

Det finns två typer av klimat i Kroatien och Slovenien:
Vid de södra kustområdena vid Adriatiska havet är det tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa perioden att resa hit är från slutet av april till och med oktober. Från november till och med mars faller här en del regn och temperaturen kan komma ända ner till fryspunkten.
Bergen i centrala Kroatien, norra Kroatien samt hela Slovenien bjuder på ett tempererat fastlandsklimat. Det betyder kalla vintrar med temperaturer som kommer under fryspunkten. Vår,- sommar- och höstmånaderna från maj till oktober bjuder däremot på behagliga temperaturer.

Vädret i Kroatien och Slovenien är mycket föränderligt, och du bör förbereda dig på oväntade väderförhållanden, särskilt i de bergrika områdena i länderna.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Ljubljana
Avresa från Skandinavien till Ljubljana med ankomst samma dag. Från flygplatsen kan du ta en buss eller taxi till ditt hostel i Ljubljanas centrum. Resten av dagen har du på egen hand för att utforska Sloveniens vackra huvudstad.
Dag 2: På äventyr i Ljubljana
Tillbringa dagen med att utforska det historiska centrumet i Ljubljana till fots, där det på många platser är förbjudet med bilkörning. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av de fina butikerna och mysiga kaféerna. Ljubljana är betydligt mindre turisttätt än andra storstäder och även mycket överskådlig, då den storleksmässigt kan liknas vid Malmö. Du hittar även de flesta sevärdheterna i det historiska centrumet, som Ljubljanas slott, rådhuset, Robba-fontänen, Drakbron, domkyrkan och centralmarknaden.
Dag 3: Upphämtning av husbil i Ljubljana
Njut av morgonen i Ljubljana innan du går till depån för camper vans centralt i staden, där din husbil väntar på dig. Här får du en genomgång av din camper van innan du sätter kurs ut i Sloveniens fantastiska natur.
Dag 4–11: Äventyr med camper van
Du fortsätter din resa runt Slovenien och Kroatien med camper van. Ställ in siktet mot spännande destinationer som de vackra bergsjöarna Bled och Bohinj. Om du besöker Bledsjön är det värt att också besöka Vintgar Gorge. I Bovec kan du njuta av storslagna omgivningar och enorma bergstoppar. Här kan du prova på forsränning eller kajakpaddling, samtidigt som du också kan prova den vackra Soca Trail, som går längs den kristallklara floden med samma namn. Vill du ha ännu mer vandring kan du ägna en dag eller två på Juliana Trail, som är en totalt 270 km lång vandringsled som går runtom Triglav Nationalpark. Inne i Triglav Nationalpark finns också bra vandringsmöjligheter. Till exempel kan du bestiga Triglav om du är redo för en utmanande vandring. I Kranjska Gora hittar du mer vacker natur och ett mysigt lokalliv. Izola är för dig som vill uppleva Sloveniens kust. I Kroatien kan du besöka huvudstaden Zagreb, som huserar praktfulla byggnader och en mysig atmosfär. Här kan du uppleva sevärdheter som St. Marks-kyrkan, katedralen och ett udda museum om krossade förhållanden (Museum of Broken Relationships). Några timmars körning från Zagreb hittar du de vackra vattenfallen och sjöarna i Plitvice Lakes National Park, som är ett måste under ett besök i Kroatien. Även Krka National Park har vackra vattenfall och inbjudande naturliga pooler, och här får du även bada i sjöarna. I Mljet National Park kan du vandra, medan du i Dubrovnik och Split kan uppleva äkta Game of Thrones-stämning. Pula, Zadar och Sibenik är andra vackra kuststäder i Kroatien. I dessa städer kan du uppleva allt från historiska byggnader och ruiner till inbjudande sandstränder och hav. De många kroatiska öarna utanför den dalmatiska kusten lockar dessutom med en skön ö-stämning, olivlundar, charmiga små städer och några av Europas bästa badvatten. Till exempel kan du åka till öar som Hvar, Vis och Pag.
Dag 12: Återlämning av camper van i Split och hemresa till Skandinavien
Idag lämnar du tillbaka din camper van vid flygplatsen i Split, varpå du påbörjar din hemresa till Skandinavien med ankomst samma dag.

Övernattningar

2 övernattningar på hostel i Ljubljana

Det ingår inga campingplatser i reseförslaget eftersom du bokar dessa själv under själva resan.

Kommentarer

Ålder / körkort
Minimumålder för att hyra camper van är 20 år - det är dock möjligt att vara 18 år, men då krävs tillägg av en extra försäkring.
Du måste ha ett pass, kreditkort och giltigt internationellt körkort för vanlig bil som ska kunna visas upp vid upphämtning av fordonet.

Försäkringar
Hyran inkluderar ansvars- och kaskoförsäkring i samband med användning av camper van. Försäkringens teckning gäller dock bara om fordonet används i enlighet med gällande riktlinjer. Vid eventuell skada är det mycket viktigt att du omedelbart meddelar uthyrningsfirman. Noggranna instruktioner kommer att tillhandahållas vid hämtningen.
Självrisk Vid alla skador på fordonet och vid stöld är självrisken 100 euro. Det är möjligt att välja en självrisk på 500 euro, vilket sparar dig cirka 19,5 euro per dag du hyr din camper van (måste anges vid bokningen av resan).

Kilometer
Det ingår 200 km per dag i hyran.

Utrustning
Det ingår köksutrustning, sängkläder, trädgårdsstolar, gasoltuber med mera i priset. Dessutom kan du välja att hyra utrustning som grill, cyklar med mera.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kreditkort
 • Guidebok
 • Karta - fysiskt eller i telefonen
 • Fleece eller annan varm tröja
 • Vandringsskor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Pannlampa eller ficklampa
 • Handduk
 • Bra vandringsskor
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Badkläder
 • Eventuell snorklingsutrustning

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Ljubljana / Split – Skandinavien, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 10 dagars hyra av husbil med plats för 2 personer, inklusive 200 km per dag, utrustningspaket för camper van (köksutrustning, sängkläder, gasoltuber med mera) samt kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 100 euro (det är möjligt att köpa till extra försäkring som minskar självrisken) - villkor gäller, kontakta oss för mer information
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Kostnad för campingplatser
 • Hyra av extra utrustning som grill, trädgårdsbord med mera
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker
 • Parkeringsavgifter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: