17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 12 450:-
Resan börjar med flyg från Skandinavien till Kroatiens näst största stad, Split. Här har du några dagar på egen hand innan du påbörjar din 8-dagars öluff med båt runt bland de dalmatiska öarna. Det kommer att finnas gott om tid för avkoppling på båtens soldäck, dopp och snorklingsturer i det azurblå Adriatiska havet, vandring i nationalparker, utforskning av historiska städer, möjlighet till forsränning och såklart också fest och nöje.
Efter en veckas öluff återvänder du sen tillbaka till Split där du har en övernattning innan resan fortsätter norrut med ett Interrail-pass i handen, vilket ger dig tillgång till Kroatien järnvägsnät. Här kan du resa fritt på egen hand och i den takt du önskar. Du bestämmer själv ditt hemresedatum från Zagreb. I detta reseförslag har vi avsatt sju dagar, men du kan faktiskt använda upp till en månad om du vill. Från Zagreb flyger du tillbaka hem till Skandinavien igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatien här
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

Det finns två typer av klimat i Kroatien:
Vid de södra kustområdena vid Adriatiska havet är det tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa perioden att resa hit är från slutet av april till och med oktober. Från november till och med mars faller här en del regn och temperaturen kan komma ända ner till fryspunkten.
Bergen i centrala och norra Kroatien bjuder på ett tempererat fastlandsklimat. Det betyder kalla vintrar med temperaturer som kommer under fryspunkten. Vår,- sommar- och höstmånaderna från maj till oktober bjuder däremot på behagliga temperaturer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Split
Du flyger från Skandinavien till Kroatiens näst största stad, Split. Från flygplatsen kan du ta en buss eller taxi till Splits stadskärna där ditt hostel ligger. Vi kan också hjälpa dig att boka flygplatstransfer om du vill. Här kan du se fram emot två nätter innan resan fortsätter. Efter ankomsten har du resten av dagen på egen hand till att vandra runt i den gamla staden och vid hamnen där du kan utforska kroatisk gastronomi och goda viner.
Dag 2: Äventyr i Split
Du har hela dagen till att utforska den gamla stadskärnan i Split. Här ligger den romerska kejsaren Diocletianus gigantiska palats, som härstammar från cirka 300 e.Kr. Ruinerna av Diocletianus palats, som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista, ligger utspridda över den gamla stadsdelen i Split, och det känns nästan som att vandra runt i ett stort museum uppblandat med med frukt- och grönsaksmarknader, fiskmarknader och små, mysiga butiker. Precis utanför palatset ligger Riva, strandpromenaden med sina trevliga restauranger och kaféer där turister och lokalbefolkningen samlas för kvällens korzo, vilket kan översättas till något så trevligt som ’social sammankomst’, med ett glas vin eller en espresso.
Dag 3: Från Split till Stari Grad
Idag går du ombord på båten som kommer att vara din bas de kommande åtta dagarna, tillsammans med massa andra ungdomar i åldrarna 18-29 år. Båten avgår från hamnen i Split och sätter sen kurs mot Stari Grad på ön Hvar, den mest sorika ön i Adriatiska havet. Stari Grad är en av Europas äldsta städer och beboddes av grekerna redan omkring 384 f.Kr., då staden kallades Pharos. Du har hela eftermiddagen att utforska denna unika stad och dess berömda, hästskoformade vik. Båten lägger till för natten vid en av Stari Grads hamnar. (L)
Dag 4: Från Stari Grad till Hvar
Efter frukost ställs kursen in mot staden Hvar, som anses vara en av Kroatiens vackraste och festligaste städer. Här kan du vandra upp till fortet Fortica, varifrån du får en fantastisk utsikt över staden. Tillbaka i staden kan du njuta av en förfriskning på det centrala torget, Pjaca, innan du ger dig vidare ut och utforskar staden. Upplev den imponerande renässanskatedralen och Europas äldsta teater som grundades här 1612. Utforska de små mysiga gatorna och gränderna, och på kvällen kan du prova någon av stadens mysiga restauranger och tillsammans med de andra deltagarna från båten utforska de många trendiga barerna och caféerna som finns här. Hvar är känt för sitt nattliv och sina barer, varav de mest berömda barerna är Carpe Diem, Kiva, Sidro och Nautica. (F,L)
Dag 5: Från Hvar till Mljet
Det är dags att ta farväl av ön Hvar och segla vidare till ön Mljet. Under resan stannar båten vid en av Adriatiska havets vackra öar, där du kan snorkla eller simma i det azurblå vattnet. Mljet är den sydligaste ön i Adriatiska havet och anses vara en av de mest frodiga och vackra öarna i hela Kroatien. Hyr en cykel eller kajak och utforska den vackra nationalparken med sina två saltvattenssjöar som ligger omgivna av tallskog. Entrébiljetten till nationalparken (ca. 25 EUR, inte inkluderad) ger dig också möjlighet att åka med på en båttur till St. Mary's Isle. Det finns dessutom möjlighet att bara vandra runt i nationalparken och njuta av den vackra naturen. Båten lägger till vid en av hamnstäderna Pomena eller Polače, lite beroende på hamnförhållandena för dagen. (F,L)
Dag 6: Från Mljet till Dubrovnik
Tidigt på morgonen sätter vi kurs mot den världsberömda staden Dubrovnik. För att fullt ut förstå historien bakom denna historiska stad och dess enorma murar, tar din guide med dig och gruppen på en vandring runt i denna en gång mycket viktiga och oberoende republik. Ett måste är att promenera på den två kilometer långa stadsmuren och njuta av en kall drink på Buza café och bar ute på klipporna. Vi kan också rekommendera en kajaktur runt Dubrovniks imponerande stadsmurar. Om du tycker att Dubrovnik verkar bekant när du går runt i den gamla staden beror det på att den användes som inspelningsplats i TV-serien Game of Thrones. Njut av en kväll i Kroatiens mest berömda stad, som på alla sätt är magisk. (F,L)
Dag 7: Från Dubrovnik till Korčula
Efter frukosten åker båten vidare till ön Korčula, som påstås vara födelseplatsen för den kände upptäcktsresanden Marco Polo. Korčula stad är också känd för sina fantastiska stadsmurar och charmiga, slingrande gränder. När natten faller kan du tillsammans med de andra i gruppen prova er runt bland de lokala cocktailbarerna, särskilt Dos Locos cocktail bar, som är ett måste. (F,L)
Dag 8: Från Korčula till Makarska
Båten lämnar Korčula under morgonen och stannar för en uppfriskande simtur på vägen till Makarska, dit den anländer under eftermiddagen. Båten lägger till i Makarskas hamn för natten, så du har möjlighet att njuta av Makarskas nattliv så länge du bara orkar. Missa inte det berömda diskoteket i en grotta vid havet! (F,L)
Dag 9: Från Makarska till Split
Efter frukosten kan du välja att antingen prova forsränning eller zipline (inte inkluderat). Känn adrenalinet rusa genom kroppen när du kämpar tillsammans med de andra på flotten nerför Cetina-flodens starka strömmar, eller njut av utsikten när du ziplinar 150 meter över floden. Efter denna upplevelserika förmiddag sätter vi kurs tillbaka till Split, där du kan njuta av en sista kväll med de andra backpackers på båten. (F,L)
Dag 10: Avkoppling i Split
Efter en sista frukost ombord på båten har det blivit dags att hoppa iland och säga farväl till besättningen och de andra resenärerna som du har upplevt den åtta dagar långa öluffen tillsamman smed. Härefter återvänder du till det hostel där du bodde innan båtresan, där du nu har en natt till. Njut av dagen genom att utforska mer av Split eller koppla av på stranden Bačvice, som är livlig och populär både dag och natt. (F,L)
Dag 11–16: Äventyr med railpass i Kroatien
Med ett Interrail-pass kan du resa fritt i upp till en månad i Kroatien. Passet ger dig fyra resdagar eller går att uppgraderas till åtta resdagar i samband med att du bokar resan. Med ett 4-dagars pass kan du ta följande rutt mellan Split och Zagreb: • Split till Šibenik: Šibenik är den äldsta staden vid Adriatiska havet med massor av charm och själ. Använd Šibenik som bas för att utforska de 89 öarna i Kornati National Park och njut av ett dopp under de vackra vattenfallen i Krka National Park. • Šibenik till Rijeka: Få turister tar sig till Rijeka, och staden är därför betydligt mer autentiskt än andra kuststäder i Kroatien. Ett måste här är att vandra till slottet Trsat, varifrån du har en fantastisk utsikt över hela staden. Från Rijeka kan du ta buss eller färja till ön Krk som bjuder på många vackra stränder. • Rijeka till Pula: Pula är den största staden på halvön Istrien och kallas också för lilla Rom tack vare de många romerska byggnaderna i staden. Från Pula kan du göra dagsutflykter till ögruppen Brijuni, som tidigare huserade president Titos gamla högborg med vilda antiloper och zebror. Om du vill ha strandliv så ska du åka till ön Cres där du hittar några av Kroatiens vackraste stränder. • Pula till Zagreb: Avsluta resan i Kroatiens huvudstad, Zagreb. Utforska områdena Kaptol och Gradec som innehåller massor av historia, charmiga gator, ett livligt nattliv och bra shopping.
Dag 17: Avresa från Zagreb
Efter sju dagar med railpass runt i Kroatien, från Split till Zagreb, är det dags att ta farväl av Kroatien. Om du inte känner att du vill ha mer tid i Kroatien så klart – prata med din reserådgivare när du bokar resan för att få reslängden precis så som du vill ha det, eftersom ditt railpass gäller i en hel månad. Med ryggsäcken full av upplevelser åker du till flygplatsen där du påbörjar din resa tillbaka till Skandinavien, med ankomst senare samma dag.

Övernattningar

2 övernattningar på hostel i Split
7 övernattningar i egen hytt på 8-dagars öluff med båt
1 övernattning på hostel i Split

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

8-dagars öluff
Båtarna som används på öluffen har plats för 22-28 gäster. Du får egen hytt, men vissa av båtarna har delade badrum/toaletter medan andra har privata faciliteter. Detta får du mer information om när du bokar resan. Det finns soldäck högst upp på båten och i båtens restaurang serveras lokala rätter och traditionell, kroatisk husmanskost.

Interrail-pass
Med ett Interrail-pass kan du resa fritt i Kroatien i upp till en månad. Passet ger möjlighet till fyra resdagar, med möjlighet för att uppgradera till åtta dagar i samband med att du bokar resan. Om du vill fortsätta resan till några av Kroatiens grannländer kan ditt Interrail-pass uppgraderas. Kontakta dinn resekonsult för mer information och pris på detta.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan startar på specifika datum. Fråga din reserådgivare om mer detaljer.

Gruppstorlek

Du reser på egen hand före och efter den åtta dagar långa öluffen på båt till och från Split. Under båtresan är du tillsammans med en grupp på upp till 28 personer i åldern 18-29 år.

maj - oktober

Packlista

 • Mindre ryggsäck
 • Badkläder
 • Handduk
 • Eventuell snorklingsutrustning
 • Lonely Planet-böcker
 • Läsning för resan
 • Kreditkort och kontanter

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Split / Zagreb - Skandinavien, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 8-dagars öluff med båt, från och till Split, i egen hytt
 • Utflykter och upplevelser enligt program
 • Måltider enligt program
 • 4 dagars Interrail-pass med giltighet i upp till en månad
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker
 • Dricks till besättningen på båten
 • Transport till och från flygplatsen (kan köpas till)
 • Hamnavgift på 60 euro / person, betalas lokalt i Dubrovnik

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: