Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
11dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 9 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Kroatien är fullt av kontraster från halvön Istrien i norr till staden Dubrovnik i söder. Resan inkluderar flyg till Pula och hem från Dubrovnik, 10 unika boenden från historiska hotell till charmiga gamla stenhus, samt biluthyrning under hela vistelsen. Du kommer att ha gott om tid att på egen hand utforska den charmiga staden Pula, vingårdar och gastronomi på Buzet, kurorten Opatija, vattenfall och kristallklara sjöar i Plitvice nationalpark, vandring i Paklenica nationalpark, utforska de historiska städerna Šibenik och Split, och koppla till sist av vid Cavtat med möjlighet att åka på en dagsutflykt till Dubrovnik.

Det är möjligt att ändra boendestandarden så att resan passar just din budget. Om du vill ha mer tid att utforska Kroatien kan resan givetvis skräddarsys efter dina önskemål och behov. Prata med oss på Winberg Travel för att få höra mer!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatienhär
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

I de södra kustområdena i Adriatiska havet, upplever man ett tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa reseperioden är från slutet av april till och med oktober. Från november till mars faller ofta betydligt mer regn och temperaturen kan sjunka till och med under nollstrecket. Våra rekommendationer om bästa restid till Kroatien baseras på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Flyg till Pula
Idag börjar ditt äventyr i magiska Kroatien. Du flyger till Pula på halvön Istrien i nordvästra delen av landet. Hämta ut din hyrbil och kör till ditt hotell lite norr om Pula. Under resten av dagen kan du njuta av hotellet, ta en promenad till stranden, en simtur i poolen eller hyra en cykel och utforska de lokala restaurangerna och kaféerna.
Dag 2: På äventyr i och omkring Pula
Du har hela dagen på egen hand att utforska Pula, Istrien-halvöns största stad som även kallas lilla Rom på grund av de många romerska byggnaderna i staden. Stadens landmärke är den romerska amfiteatern, där gladiatorstrider nu byts ut mot konserter. Från Pula kan du åka på en dagstur till nationalparken Brijuni som inhyste president Titos gamla fäste med vilda antiloper och zebror.
Dag 3: Kör till Buzet (75 km)
Idag beger du dig till Buzet i norra Istrien, där du kan stanna till vid en av de underjordiska droppgrottorna Baredin eller Festinsko Kraljevstvo. Du kan också besöka några av Istrien-halvöns bästa vin- och olivoljegårdar. Väl framme vid ditt hotell, ett gammalt traditionellt stenhus i en liten by utanför Buzet, kan du njuta av de vackra och bergiga omgivningarna.
Dag 4: Tryffel, vin och medeltida städer
De flesta associerar nog tryffel med Frankrike och Italien, men de finns att hitta här på Istrien-halvön. Ta bilen och smaka på de lokala tryffelspecialiteterna i de charmiga medeltidsstäderna Motovun och Buzet. Från mitten av september hålls tryffelfestivaler i området och det också är möjligt att delta i en ”tryffeljakt”. Det finns både vita tryffel (Tuber Magnatum) och tre arter av svart tryffel i området. Idag kan du också besöka lokala vingårdar och köpa med dig en god flaska vin tillbaka till ditt hotell som du kan avnjuta på terrassen med utsikt över bergen efter en smakfull dag i tecknet på tryffel.
Dag 5: Kör via Opatija och Rijeka till Plitvice nationalpark (225 km)
Vi rekommenderar att du börjar dagen tidigt, för att du ska få så mycket tid som möjligt att utforska kurorten Opatija och hamnstaden Rijeka. Den friska havsluften och det behagliga medelhavsklimatet har lockat konstnärer och kejsare till Opatija sedan 1884. Här kan du njuta av en promenad längs strandpromenaden Lungomare, besöka stadens blomstrande parker och njuta av en fika på de många kaféerna. Från Opatija väntar en kort bilresa till Rijeka. Få turister besöker Rijeka som därför är mindre turistiskt och mer autentiska än andra kuststäder i Kroatien. Ett måste är att promenera till Trsat Castle varifrån du får en fantastisk utsikt över hela staden. Kör sedan vidare till ditt pensionat utanför Plitvice nationalpark.
Dag 6: Vandring i Plitvice nationalpark
Tillbringa dagen med att vandra och utforska i den vackra naturen i Plitvice nationalpark som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det finns många gångvägar och stigar som tar dig genom det spektakulära landskapet med turkosa sjöar och forsande vattenfall. Här finns promenadslingor av olika längd och svårigheter – vad du än väljer är en sak säker, nationalparkens skönhet kommer att förtrolla dig! På kvällen kan du njuta av en god middag på Lička Kuća där de bästa lokala specialiteterna serveras. Man får inte bada i sjöarna eller i vattenfallen i Plitvice nationalpark men detta är dock möjligt i nationalparken Krka som du kan besöka senare under resan.
Dag 7: Kör till Šibenik via Paklenica nationalpark (284 km)
Šibenik är målet för dagen, men om du fortfarande har lite energi kvar sedan gårdagen så rekommenderar vi att du stannar till vid Paklenica nationalpark på vägen. Här finns gott om vandringsmöjligheter längs de mer än 150 km markerade rutterna som tar dig genom hisnande bergslandskap mellan dramatiska bergformationer och djupa kanjoner. På vägen till Šibenik kan du också välja att göra avstickare till Nikola Tesla Memorial Museum och Zadar.
Dag 8: På äventyr i Šibenik och Krka nationalpark
Šibenik är den äldsta staden vid Adriatiska havet med cirka 35 000 invånare. Stadens historiska stadskärna erbjuder charmiga kullerstensgator, 24 kyrkor och de medeltida forten St. Michaels fästning och Sankt Nikolaus fästning, som användes som bakgrund för flera scener i serien "Game of Thrones". Du kan också ta en kort bilresa till Krka nationalpark där du kan njuta av en uppfriskande simtur i de kristallklara sjöarna och de vackra vattenfallen. F)
Dag 9: Till Cavtat via Split (336 km)
Resans längsta bilresa på ca 4-5 timmar går först till Kroatiens näst största stad, Split, där du kan utforska den gamla stadskärna. Här ligger den romerske kejsaren Diocletianus gigantiska palatset från cirka 300 e.Kr. Ruinerna av Diokletianus palats är ett UNESCO världsarv och ligger utspridda över den gamla stadsdelen – det är som att vandra runt ett stort museum med en frukt-och grönsaksmarknad, en fiskmarknad och mysiga små butiker. Från Split kör du mot Cavtat, en charmig hamnstad, söder om Dubrovnik. Det är möjligt att dela upp dagens bilresa i två delar och boka in en övernattning i Split om du tror att 4-5 timmar bakom ratten är för mycket (din resekonsult hjälper dig med detta vid bokningstillfället!). (F)
Dag 10: Utforska Dubrovnik och koppla av i Cavtat
Missa inte ett besök i Dubrovnik, som bara ligger en kort bilresa från Cavtat. Här kan du promenera längs de två kilometer långa befästningarna. Från stadsmuren får du imponerande vyer ut över rödbruna tak, Lovrijenac fästningen och det Adriatiska havet. Det finns gott om dagsutflykter i och runt Dubrovnik. Dubrovnik är bedövande vacker och har en fascinerande historia, med influenser från flera olika länder och kulturer som genom tiderna har satt sin stämpel på staden. Fram till år 1204 var Dubrovnik del av det bysantiska riket och under ungefär 450 år, mellan 1358-1806, blev staden en del av den italienskdominerade sjörepubliken Ragusa. År 1808 erövrade Napoleons franska kejsardöme staden och snart därefter, år 1814, överlämnades Dubrovnik till Österrike som behöll sitt styre över staden till år 1918. Mellan åren 1918-1991 var Dubrovnik en del av Jugoslavien och sedan år 1991 har det varit en del av Kroatien. Dubrovnik finns idag upptagen i UNESCO:s världsarvslista. Tillbaka på ditt hotell i Cavtat kan du njuta av lugnet, utsikten över bukten och en simtur i poolen. Du kan välja att förlänga din vistelse i Cavtat vilket ger dig mer tid för avkoppling och dagsutflykter till Mljet nationalpark och Elafiti Islands.
Dag 11: Hemresa från Dubrovnik flygplats
Med massor av fantastiska reseminnen och upplevelser i ditt bagage kör du till Dubrovnik flygplats där du återlämnar hyrbilen och tar flyget hem.

Övernattningar

Två nätter på Adrion Aparthotel i Pula
Två nätter på Traditional Stone House vid Buzet
Två nätter på Tesla's Gastro House vid Plitvice N.P.
Två nätter på Heritage Hotel Life Palace i Šibenik
Två nätter på Cavtat Hotel i Cavtat

Winberg Travel erbjuder allt från budget hotell till boutique och lyxhotell i Kroatien. Tala med oss på Winberg Travel om du vill ändra din hotellstandard.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Pula//Dubrovnik - Skandinavien
  • 10 nätter på hotell
  • 11 dagars bilhyra med upphämtning på flygplatsen i Pula och avlämning på Dubrovningks flygplats inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring och självriskeliminering.
  • Måltider och utflykter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Envägsavgift som betalas på plats ca. 1150 kronor

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF