13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 41 450:-
Färggranna kolonialstäder, stora cigarrer, vintagefordon och välsmakande cocktails, en leende lokalbefolkning, revolutionära kampsånger och en historia som du känner av var du är befinner dig. Kuba är något alldeles speciellt. Ingen annan plats på jorden ger dig en så autentisk och unik upplevelse som Kuba lyckas göra. Drömmer du om att upptäcka världen på riktigt är Kuba med säkerhet den perfekta destinationen för dig.
Det här är en individuell resa som tar dig till Kubas mest tilldragande städer och vackra naturområden. Under hela resan ledsagas du av en lokal, engelsktalande guide och en privat transfer. För att fullända upplevelser och få en unik inblick i den kubanska kulturen så övernattar du på flera ställen på så kallade ’casas particulares’ medan du under resans sista dagar lyxar till det på ett 5-stjärnigt all inclusive-hotell. Du kan självklart också välja att bo på hotell under resten av resan. Resan kan skräddarsys precis som du vill, för att den ska passa med dina önskemål.
På resan upplever du färggranna Havanna både till fots och i en av de gamla amerikanarna. I Viñales ska du ut på en vacker vandring bland gröna tobaksodlingar och imponerande kalkstensklippor. Vid Sierra del Rosario-bergen ska du bada i vattenfall och bo i en eko-by. På vägen mot ’söderns pärla’ – Cienfuegos – lär du dig mer om Kubas historia genom en båttur och ett besök på ett museum. Nära Trinidad får du vandra i nationalparken Topes de Collantes och senare också på stadens historiska och kullerstensbelagda gator. I Santa Clara stöter du på de jordiska resterna av revolutionshjälten Che Guevara, medan du på Cayo Santa Maria kan andas ut och njuta av sol, strand, kokospalmer och en all inclusive-upplevelse.
Den här resan ger dig lite av allt. Här får du Kubas största klassiker – både vad gäller städer och sevärdheter. Utöver det får du också vacker natur och en av Kubas bästa öar och stränder. Under hela resan får du en perfekt blandning mellan aktiviteter, avkoppling och fritid. Se fram emot att fördjupa dig i Kubas spännande historia, kultur och stadsliv, och kom med jämna mellanrum ut i naturen där du kan vandra, bada i vattenfall och njuta av landets djurliv.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst i Havanna
Vinka farväl med Skandinavien och kliv ombord på flyget till Kuba och huvdstaden Havanna. På Havannas flygplats hämtas du av en privat chaufför som kör dig till ditt casa particular i Havanna. Den här typen av boende ger dig en autentisk upplevelse och en bra inblick i den spännande, kubanska kulturen eftersom du flyttar in hos en lokal familj. Det kan vara skillnad på olika casa particulares. Några är större med flera rum som hyrs ut till turister. Andra har bara ett eller två rum. Som regel har du alltid eget badrum och toalett och du kan också förvänta dig en hög och fin standard när du bor på casa particulares.
Dag 2: Havanna till fots och i en amerikanare
Dagen börjar bra när du möter din lokala guide som ska ta dig med på en promenad i Havana Vieja. Här spelas musiken från varje gathörn, de äldre, lokala herrarna spelar domino i skuggar och gamla, färggranna byggnader och amerikanare vittnar om en avlägsen historia. Under turens gång delar din guide med sig av intressant och nyttig kunskap om Kuba. Tillsammans tar ni vägen förbi rum-museet, där du kan smaka på den gyllene drycken som till stor del produceras på Kuba. Efter en bit mat i Havanna har det blivit dags för en åktur som du sent kommer glömma. En av de gamla amerikanarna hämtar upp dig och tar dig runt i den nyare delen av Havanna och längs den kilometerlånga strandpromenaden El Malecón. Njut av vinden i håret och en öppen och färgsprakande cabriolet som för tankarna till 50-talet och tiden med maffiabossar och revolutionshjältar. På det legendariska Hotel Nacional kan du smälta åkturen med en drink, eller så kan du boka en omgång salsa under eftermiddagen och på så sätt komma närmre inpå den kubanska kulturen. Vi samarbetar med en duktig salsaskola i Havanna där du får dansa med talangfulla, lokala instruktörer. Din resekonsult kan hjälpa dig att boka en salsalektion. (M)
Dag 3: Storslagen natur och lantliv i Viñales
Från Havanna fortsätter du västerut till Viñales där tobaken växer och lokala bönder hälsar dig välkommen. Njut av utsikten över den vackra Viñalesdalen på vägen, som är som tagen ur en tavla. Enorma kalkstensklippor omger dalen där de gröna tobaksplantorna växer i massor. I Cuevos del Indio kommer du ännu närmre inpå de vackra kalkstensklipporna, som också går under namnet ’mogotes’. Se fram emot en vandring och en båttur till en betagande grotta, varefter du ska besöka Mural de la Prehistoria – en enorm målning som tar upp en hel bergvägg. Vi rekommenderar även att du tar vägen förbi områdets bar som serverar Kubas, eller kanske till och med världens, bästa Piña Colada! (F)
Dag 4: Vandring och kubanska cigarrer i Viñales
Njut av en vandring i Viñalesdalen. Coco Solo Malmarito är en av områdets bästa vandringsleder. Utflykten går längs med tobaksodlingar och på den röda jorden som området är känt för. Under vandringen besöker du en lokal tobaksproducent och får en introduktion till den legendariska, kubanska cigarren och det lantliga livet här. Bli inte överraskad om du stöter på hästvagnar, oxkärror och lokala cowboys längs vägen. Trots av de många besökare som vallfärdar hit har Viñales förblivit lantligt och autentiskt. Eftermiddagen och kvällen har du på egen hand. Viñales är en charmerande by med massor av bra restauranger och caféer, och du har gott om tid idag till att upptäcka stadens centrum. Du kan också välja att slå dig ner i en gungstol och låta dagen ha sin gilla gång. De flesta casas particulares i Viñales är utrustade med en veranda som är pyntade med sköna gungstolar. En stor del av lokalbefolkningens tid går åt till att gunga fram och tillbaka medan de följer med i vad som händer på stadens gator.
Dag 5: Berg, vattenfall och Las Terrazas
Mer vacker natur väntar dig idag. Du fortsätter till bergskedjan Sierra del Rosario där du besöker det 22 meter höga Soroa-vattenfallet. Kom ihåg badkläderna så att du kan ta dig ett dopp i den uppfriskande, naturliga poolen vid foten av vattenfallet. Vackra orkidéer omger det spektakulära vattenfallet, och du kommer få en tur genom den lokala orkidéträdgården som huserar över 700 arter. Härefter fortsätter du till Las Terrazas där du får en introduktion till den intressanta ekobyn. Las Terrazas härstammar ända från 1968 och upprättades som ett försök att återplantera Kubas skogar. Här kan du andas ut vid bergssjön eller försöka dig på canopy över trädkronorna. Inatt övernattar du på hotell. (M)
Dag 6: Med kurs mot Cienfuegos och den karibiska kusten
Från väst sätter du kurs mot det centrala och södra Kuba. Du tar dig genom Zapata-sumpmarken, som är känd för sitt krokodilbestånd, innan du stannar vid Laguna del Tesoro. Här ska du ut på en båttur på lagunen och besöka en by som är en trovärd kopia av den infödda Taíno-stammens samhällen. Playa Girón tar dig också tillbaka i historien när du ska besöka ett museum som huserar artefakter från USA:s invasion av Kuba. Ingen annan plats i världen bjuder på en lika intressant historia som Kuba. Använd den här dagen till att fördjupa dig i den spännande historien. Under slutet av eftermiddagen kommer du fram till Cienfuegos som ligger beläget vid den karibiska kusten. (F)
Dag 7: Vandring i nationalpark och säg hej till Trinidad
Cienfuegos kallas ofta för ’söderns pärla’, och det med goda anledningar. Den vackra kolonialstaden har sin alldeles egna, särpräglade arkitektoniska stil. Byggnaderna är färggranna och välbevarade, och så även stadens torg och fina hamn. Din guide tar dig med på en rundtur i staden innan du fortsätter till nationalparken Topes de Collantes. Njut av de naturrika omgivningarna och fågellivet under en vandring i parken och hinn även med ett dopp i Javira-vattenfallet. Härefter sätter du kurs mot Trinidad och ännu mer betagande, kubanskt stadsliv.
Dag 8: Ta in det charmerande Trinidad
Ljudet av häst och vagn som kör över kullerstensbelagda gator når dina öron samtidigt som hus i tusentals olika färger berikar din syn. Inbjudande torg och mysiga restauranger bjuder in till en välbehövlig vila emellanåt. Trinidad är en alldeles speciell plats och idag ska du få njuta av staden under en guidad tur genom gränderna. Längs vägen stannar du vill Canchanchara-baren som serverar en speciell drink med samma namn. Härnäst transporteras du till Valle de los Ingenios-dalen där du ska besöka ruinerna efter en gammal sockerrörsplantage. (M)
Dag 9: Revolutionshjälte i Santa Clara och strandliv på Cayo Santa Mariá
Strandliv och azurblått vatten väntar dig idag. Du säger farväl till Trinidad och fortsätter din resa mot Cayo Santa María. Innan du når så långt ska du också stanna vid staden Santa Clara. Här besöker du Che Guevaras mausoleum och museum, och får härmed lära dig mer om Kubas spännande historia och revolutionstid. Efter en lunch i staden tillryggalägger du den sista sträckan. På Cayo Santia María checkar du in på ett härligt hotell där du kan njuta av en all inclusive-upplevelse under de kommande dagarna. (L,M)
Dag 10: Frihet till att njuta av Cayo Santa María
Njut av känslan av puderlen sand mellan tårna, ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara havsvattnet och låt de svajande palmerna förföra dig. Cayo Santa María är den perfekta platsen för att koppla av och koppla bort allt för ett tag och bara njuta av att finnas till. Du har en helt ledig dag och bestämmer själv hur lite eller mycket du vill göra idag. Ta dig till öns olika stränder, snorkla vid korallreven, låna ett fiskespö eller sätt en lufttank på ryggen och ta dig ner under havets yta. Möjligheterna är många på Cayo Santa María. (F,L,M)
Dag 11: Tillbaka till Havanna
Från Cayo Santa María går resan tillbaka till Havanna, där du har en sista eftermiddag och kväll för att njuta av huvudstaden. En spännande rundresa på Kuba börjar gå mot sitt slut. De senaste dagarna har du upplevt allt det bästa som Kuba har att bjuda på. Färggranna städer, gröna tobaksodlingar, höga berg, inbjudande vattenfall och sandstränder som har kryddats med en spännande historia och kulturella inslag. (F)
Dag 12: Avresa från Kuba
Din chaufför kör dig till flygplatsen i Havanna där du tar flyget tillbaka till Skandinavien. Om du inte känner dig redo att åka hem idag kan du alltid förlänga resan med fler dagar i Kuba eller ta en sväng förbi exempelvis Mexiko eller något annat närliggande land. Prata med din reserådgivare om vilka möjligheter som finns.

Övernattningar

3 övernattningar i casa particular i Havanna
2 övernattningar i casa particular i Viñales
1 övernattning på turistklasshotell i Las Terrazas
1 övernattning i casa particulares i Cienfuegos
2 övernattningar i casa particular i Trinidad
2 övernattningar på 5-stjärnigt all inclusive-hotell på Cayo Santa María

Casas particulares ger dig en bra och autentisk upplevelse på Kuba. Föredrar du att bo på hotell under hela resan på Kuba kan detta bokas mot ett tillägg. Prata med din reserådgivare om dina möjligheter.

Kommentarer

Är ni fler än två som reser finns det möjlighet till rabatter på den här resan. Din reserådgivare kan ge dig mer information detta.
Resan passar bra för par, vänner och familjer med barn i alla åldrar.
Programmet innehåller mindre vandringar under resans gång som endast kräver att du är i normal, fysisk form.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Det här är en privat och individuell resa som kan påbörjas närsomhelst.

november - april

Packlista

 • Euro i kontanter till hela vistelsen på Kuba
 • Reseförsäkring på engelska
 • Badkläder
 • Svala kläder och solhatt
 • Vandringsskor

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Havanna t/r, ink. Bagage
 • Visum till Kuba
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Måltider och aktiviteter enligt program
 • Engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som inte nämns i programmet
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: