21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 42 950:-
Inget annat ställe i världen är som Kuba. Den här destinationen är för de äventyrliga som vill prova något helt annorlunda och förföras av latinska rytmer, revolutionshistoria och en komplex samhällsstruktur som är fylld av både ära och utmaningar. Din resa genom Kuba börjar i förföriska Havanna, där du från flygplatsen blir körd till ditt "casa particular", som ligger inom gångavstånd från stadens sevärdheter. Dagarna i Havanna är till stor del på egen hand, så att du har tid att acklimatisera dig och ta in de många intrycken i en lugn takt. En eftermiddag står det salsa på programmet. Sväng höfterna till medryckande latinska rytmer och få en unik inblick i den kubanska kulturen. En lokal danspartner för dig genom dansen, och det finns plats för alla nivåer hos dansskolan.
Från Havanna går resan till den kubanska landsbygden. Du kommer besöka det natursköna Viñales, som lockar med frodiga dalar, gröna tobaksfält och höga kalkstensklippor. Du reser sedan till Trinidad, som är ett måste på varje resa till Kuba, innan du reser från Havannas flygplats mot Mexiko och en helt annan värld.
I Mexiko börjar ditt äventyr i Cancún, innan du dagen efter beger dig till den lockande ön Holbox. Här har du tre dagar omgiven av vita sandstränder och svajande palmer. Därefter går resan till Mérida, som är Yucatán-halvöns kulturella huvudstad med sina vackra kolonialbyggnader och ett stort utbud av museer. I Mérida kommer du att uppleva autentiskt lokalliv, mysigt mexikanskt stadsliv och färgglada marknader.
Från Mérida reser du till Chichén Itzá, som är en av de mest kända mayaruinerna. Därefter landar du vid den karibiska kusten, Riviera Maya, där temat återigen är strand och avkoppling. Här ska du bo i Playa del Carmen, som är en härlig plats att avsluta en underbar resa runt i Kuba och Mexiko. I Playa del Carmen kan du koppla av på stranden, dyka och snorkla bland färgglada koraller och i djupa droppstensgrottor, även kallade cenoter, eller följa med på utflykter till bland annat Isla Cozumel, Tulum och Sian Ka'an National Park. Playa del Carmens medryckande atmosfär och många restauranger, butiker och barer gör staden till en bra bas.
På den här resan har vi ordnat alla flygbiljetter samt transport via land och vatten. Dessutom har visum till Kuba och övernattningar på bra utvalda platser arrangerats. I Kuba övernattar du i s.k. "casas particulares", som ger dig en bra och autentisk upplevelse samt hög kvalitet, medan du i Mexiko bor på bekväma, 3-stjärniga hotell med bra läge. Flera aktiviteter och utflykter ingår i priset på resan. Om du har andra önskemål, t.ex. när det gäller hotell eller utflykter, kan du prata med din resekonsult. Din resa kan skräddarsys så att den överensstämmer med just dina resedrömmar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kuba här
Praktisk information om Kuba
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Mexiko här
Praktisk information om Mexiko

Bästa reseperiod

November till april är torrperiod. Från maj till oktober är det regntid, men länderna kan besökas under denna period ändå. Var medveten om orkansäsongen, som är från juni till november, då de flesta orkaner inträffar under månaderna augusti till oktober. Vädret i båda länderna kan vara mycket omväxlande och oförutsägbart. Därför är våra rekommendationer om restidpunkt endast riktlinjer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Havanna
Säg farväl till Skandinavien och gå ombord på flyget till Havanna. Från flygplatsen i Havanna har vi arrangerat privat transport för dig. Du blir körd till ditt "casa particular", som är bra beläget i Havanna. Se fram emot att flytta in hos en lokal familj under fina förhållanden. Casas particulares ger dig en autentisk, lokal upplevelse, och det är oftast på den här typen av boende som du får den högsta kvaliteten. Det kan finnas skillnader mellan olika casas particulares – vissa är större med flera rum som hyrs ut till resenärer, medan andra bara har ett eller två rum. Vanligtvis har du alltid eget badrum och toalett. Efter ankomsten till ditt casa particular har du resten av dagen på egen hand. Vila ut efter den långa resan eller utforska Havannas gator.
Dag 2–3: Låt Havanna förföra dig och dansa salsa i huvudstaden
Efter en god natts sömn är det dags att utforska Havanna. Den kubanska huvudstaden är helt unik, det känner du omedelbart när du rör dig runt i staden. I varje gathörn i den gamla staden möts du av gatumusiker och medryckande, latinska rytmer. Livliga barer lockar med kalla drinkar medan cigarraffärer lockar med den klassiska, kubanska cigarren. Färgglada kolonialbyggnader med ett stråk av förfall möter dig överallt på din väg och berättar historier om en avlägsen forntid. På stadens gator glider gamla, amerikanska bilar i all världens färger förbi. I Havanna är det svårt att inte låta sig ryckas med. Du har gott om tid att utforska huvudstaden på egen hand. Utforska den gamla staden, Havanna Vieja, och upplev den mysiga atmosfären, de många torgen och vackra kyrkorna. Besök Ernest Hemmingways stamställe La Floridita, där du fortfarande kan "växla några ord" med författaren medan du njuter av en svalkande daiquiri. Om du föredrar mojitos får du inte missa att ta vägen förbi La Bodeguita del Medio, som är ursprungsplatsen för den läckra drinken. Följ också med på en åktur i en av de gamla amerikanska bilarna och njut av vinden i håret. Ta dig sedan till stadens lokala dansskola, där det under en eftermiddag är arrangerat en salsalektion för dig. En skicklig, lokal danspartner leder dig genom undervisningen. Salsa är i hög grad essensen av Kuba, och den medryckande dansen låter dig komma riktigt nära lokalbefolkningen och den kubanska kulturen. Njut av att släppa loss höfterna ett tag. Och oroa dig inte; du behöver inte kunna dansen innan du sätter foten på dansskolan – här finns det plats för alla nivåer.
Dag 4: Kurs mot Viñales och landsbygdsidyll
Idag hämtas du av din privata transfer och åker vidare mot din nästa destination. Idag sätts nämligen kursen mot det vackra Viñales, som ligger några timmars bilresa västerut, i en vacker och frodig dal omgiven av betagande kalkstensklippor. Njut av omgivningarna som passerar utanför bilfönstret medan du far genom landskapet. I dessa trakter växer tobaken vilt, och du kan under de kommande dagarna smaka på de lokala plantorna eller bara se fram emot att hälsa på områdets lokala bönder.
Dag 5–6: Landsbygdsidyll och egen tid i Viñales
Viñales stad är mycket liten i sig. Om du kände dig förflyttad tillbaka i tiden i Havanna kommer du tveklöst kunna tänka dig tillbaka till ännu äldre tider här. Gatubilden präglas av pastellfärgade små hus med vita trämöbler och gungstolar på verandan, och höns som springer fritt omkring. På en av dessa verandor kan du sitta i några timmar och observera vardagen hos lokalbefolkningen som passerar förbi. Den lantliga idyllen märks överallt, och det är svårt att inte komma ner i varv i de vackra omgivningarna. Dagarna i Viñales är på egen hand, så du väljer själv hur mycket eller lite du vill fylla programmet med. Viñales erbjuder bra möjligheter till aktiviteter, till exempel kan du göra en cykel- eller vandringsutflykt i det fantastiska landskapet där stora kalkstensklippor tornar upp sig på alla sidor. Gröna, frodiga färger möter dig på din väg och den cowboyliknande lokalbefolkningen hälsar med ett leende medan oxvagnarna tar sig fram genom landskapet. Besök en av områdets bönder och få en introduktion till tobaksproduktionen. De gröna bladen används till en av Kubas stoltheter, nämligen den kubanska cigarren. I Viñales kan du också besöka en enorm väggmålning som fyller en hel bergssida eller göra utflykter till droppstensgrottor. Dessutom hittar du massor av lokalt liv och bra matställen i den lilla byn.
Dag 7: Din resa fortsätter till historiska Trinidad
Efter några härliga dagar i Viñales är det dags att fortsätta ditt äventyr. En privat kör dig den långa sträckan på cirka sju timmar från Viñales till Trinidad, som sägs vara en av de vackraste och mest charmiga städerna i Kuba. Staden är på UNESCO:s världsarvslista och ett måste på varje resa till Kuba. Trinidad är dock långt ifrån allt du kan se fram emot den här dagen. Din resa tar dig nämligen också till Karibiska havet och de azurblå färgerna som kännetecknar detta hav.
Dag 8–9: Trinidad på egen hand
Dagarna i Trinidad är till fri disposition. Gå en promenad längs de kullerstensbelagda, färgglada gatorna, besök Plaza Mayor, dansa ännu mer salsa hos Casa de la Música eller besök en eller flera av stadens många museer. När du har utforskat staden till fullo kan du ge dig ut i områdena utanför staden, som erbjuder massor av upplevelser och fantastisk natur. Tillbringa en dag på den karibiska stranden Playa Ancón eller ta dig till nationalparken Topes de Collantes. Här kan du vandra, bada i vattenfall och utforska Kubas djurliv. Nationalparken är särskilt känd för att hysa många fågelarter.
Dag 10: Tillbaka till Havanna och med flyg till Cancún i Mexiko
I privat transfer tillryggalägger du de dryga 30 milen mellan Trinidad och flygplatsen i Havanna. Ditt Kuba-äventyr är på väg att nå sitt slut och från Havannas flygplats vänder du näsan mot väst och mot en helt annan värld, nämligen Mexiko. Ett direktflyg tar dig från Havanna till Cancún. Efter ankomsten blir du körd till ditt hotell i Cancún, där du ska sova en natt innan resan fortsätter.
Dag 11: Från Cancún till den vackra ön Isla Holbox
Efter frukosten blir du hämtad på ditt hotell i Cancún och körd till Chiquilá, där din färja till Isla Holbox avgår. Väl framme på Isla Holbox flyttar du in på ett mysigt hotell nära stranden. Resten av dagen har du på egen hand för att koppla av, njuta av öns vackra paradisstränder eller ta ett dopp i en av hotellets pooler.
Dag 12–13: Fritid och avkoppling på Isla Holbox
På Isla Holbox handlar det om att sänka tempot och öka välbefinnandet. Den vackra, sandiga ön upplevs bäst till fots, på cykel eller i en av de små golfbilarna som kör runt på ön. Faktum är att det inte finns några bilar på Isla Holbox, vilket bidrar till att sänka tempot ytterligare. Du har gott om tid att koppla av och insupa öns mysiga atmosfär. Läs en bok i en hängmatta, bada i det inbjudande havet eller ta en cykeltur på ön. Om cykling låter för ansträngande kan du hyra en golfbil och köra runt ön. Ge dig ut på upptäcktsfärd och hitta din favoritstrand på ön. (F)
Dag 14: Från ölivet på Holbox till autentiskt stadsliv i Mérida
Det är dags att ändra sceneri på resan. Du flyttar från avslappnat öliv till medryckande stadsliv. Från Isla Holbox tar du färjan tillbaka till Chiquilá, där du hoppar på en bekväm buss som tar dig till Mérida. Efter ankomsten till Mérida hittar du på egen hand till ditt hotell, som ligger centralt i staden. (F)
Dag 15–16: Upptäck Mérida och dess omgivningar
Mérida kallas med rätta för den kulturella huvudstaden på Yucatán-halvön. Staden har otaliga färgglada kolonialbyggnader och många museer, och stadens mysiga centrum är absolut värt ett besök. Dagarna i Mérida är på egen hand. Använd dem för lite sightseeing, leta efter den bästa tacosen eller åk till Celestún nationalpark där du kan se vilda flamingos. Om du vill lära dig mer om Mexikos kulinariska scen kan du överväga en matlagningskurs, där du handlar på en lokal marknad, varefter du använder ingredienserna för att skapa läckra lokala specialiteter. Vi kan hjälpa till att boka den här aktiviteten om du vill – prata med din resekonsult om detta. (F)
Dag 17: Från Mérida till Playa del Carmen via Chichén Itzá
Du sätter idag kurs mot den karibiska kusten, Riviera Maya, men inte utan att passera en av de absolut största sevärdheterna på Yucatán-halvön, nämligen Chichén Itzá. Denna mycket välbevarade mayaruin finns på UNESCO:s världsarvslista tillika på listan över världens sju nya underverk, och är ett mycket populärt besöksmål i Mexiko. Under den hektiska säsongen besöks platsen av mer än 4 000 personer varje dag. Utflykten hit inkluderar lunch och en engelsktalande guide. Efter besöket vid Chichén Itzá fortsätter du med transfer mot Playa del Carmen, där du blir lämnad vid ditt hotell. (F)
Dag 18–19: Playa del Carmen på egen hand
Dagarna i Playa del Carmen är på egen hand. Använd dem för att insupa stadens atmosfär, koppla av på stranden eller åk på utflykter i omgivningarna. Du kan till exempel besöka en eller flera av de många cenoterna i området. Cenote är beteckningen för vackra droppstensgrottor och naturliga pooler med kristallklart vatten, där du kan bada och snorkla, och till och med dyka. Vi samarbetar med ett dykcenter i Playa del Carmen där du kan ta ditt dykcertifikat eller få hjälp med att ordna dyk om du redan är certifierad. Förutom dykning i cenoter kan du från Playa del Carmen också dyka vid korallrev och med stora revhajar vid rätt tid på året. Från Playa del Carmen kan du också besöka Tulum, som huserar ett par imponerande mayaruiner belägna ända ner vid vattnet. Sian Ka’an nationalpark är också värd ett besök. (F)
Dag 20: Avresa från Cancún
Du tar avsked av Playa del Carmen och vänder tillbaka mot Skandinavien. Privat transport är arrangerad för dig hela vägen från ditt hotell i Playa del Carmen till flygplatsen i Cancún. (F)
Dag 21: Hemkomst till Skandinavien
Du anländer hem efter en underbar resa i Kuba och Mexiko.

Övernattningar

3 övernattningar på casa particular i Havanna
3 övernattningar på casa particular i Viñales
3 övernattningar på casa particular i Trinidad
1 övernattningar på hotell i Cancún
3 övernattningar på hotell på Isla Holbox
3 övernattningar på hotell i Mérida
3 övernattningar på hotell i Playa del Carmen

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

november - april

Packlista

 • Euro i kontanter till hela vistelsen på Kuba
 • Reseförsäkring på engelska
 • Badkläder
 • Svala kläder och solhatt
 • Vandringsskor
 • Guidebok

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Havana // Havana - Cancún // Cancún – Skandinavien, inkl. bagage
 • Visum till Kuba
 • Transport enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • 2 x 45 minuter salsalektion i Havana
 • Gruppresa med engelsktalande guide till Chichén Itzá
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Inträdesavgift till Chichén Itzá
 • Dricks (i Kuba och Mexiko är det sed att ge dricks till servicepersonal)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: