Sök
Sök
Havana, Cuba
Plaza Vieja i Havana, Cuba
Plaza Vieja i Old Havana, Cuba
Ældre cubansk dame i Cuba
Havana, Cuba
Capitolio i Havana, Cuba
Havana
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Hestevogn, Cuba
Cykelferie på Cuba
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Cuba lokal samfund
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara
Cuba cayo largo
Udsigt over husene i Camaguey
Holguin, Cuba
Santiago de Cuba
Casa Particular, Cuba
Stranden i Varadero
Varadero på Cuba
Varadero strand på Cuba

Kuba på egen hand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till en månad

Ankomstpaketet till Kuba garanterar dig en mjuklandning när du tar mark i en främmande värld. Paketet är din trygghet och din garanti för en bra start på din resa på Kuba.

Boka dina flygbiljetter till Kuba genom Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Våra kreativa och beresta resekonsulter är redo att dela med sig av sina upplevelser på och runt Kuba. Vi kan arrangera din resa så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömresan.

Resekonsulterna kan dessutom hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den årliga genomsnittstemperaturen varierar från 20 till 28 grader. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november är det regnperiod och orkansäsong på Kuba, men det bör inte avhålla någon från att resa till landet. Det regnar inte konstant, och även om temperaturerna är höga känns det inte obehagligt eftersom ön är smal och det konstant strömmar in svalkande luftströmmar från havet.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige - ankomst Havanna
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer på eftermiddagen. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Havannas centrala del är uppdelad i tre mindre stadsdelar: Havana Vieja, Centro Havana och Vedado. Vedado är den nyaste, dyraste och modernaste delen av Havanna. Havana Vieja och Centro Havana går tillbaka till den spanska kolonialtiden.

Hela staden sjuder av liv. Ta en promenad längs havannas vackra gator med anor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Musiken sätter sin prägel på vardagen. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Övernattning i privat hem (casa particular)

Dag 2: Havanna
Dagen står till fritt förfogande, och Havanna erbjuder ett otal sevärdheter som till exempel:

San Christobal-katedralen - platsen såväl som katedralen är otroligt vacker, och det finns rika möjligheter att avnjuta en kopp kaffe på den soldränkta platsen..

Capitolio - en sandkopia av USA:s Capitol Hill, fast om möjligt ännu mer imponerande.

Hotell Ambos Mundos - Här bodde den kända författaren Hemingway, och hans skrivmaskin står fortfarande kvar i det rum han bodde i.

Övernattning i privat hem (casa particular)

Dag 3: Vidare på egen hand
Idag fortsätter din rundresa på Kuba.Övernattningar:
Två nätter på flyget till/från Kuba
Två övernattningar i privat inkvartering i Havanna (Casa Particular) utan måltider

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Klimatförhållandena kan också leda till förändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Kuba t/r
  • Ankomstpaket (upphämtning på flygplatsen och två nätter i privat hem (Casa Particular))
  • Visum till Kuba
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


Tillvalsprodukter

FRÅN: 390:-
Billeje Cuba

Hyrbil på Kuba

Eftersom Winberg Travels turer, aktiviteter och hotell är mycket populära kan vi endast erbjuda dessa till kunder som också köper flygresan via Winberg Travel.

Reslängd:
Havanna, Cuba

Cykeltur på Kuba

Se fram emot att cykla över gröna krön, smaka kubansk rom, höra salsamusiken flöda och känna sanden mellan tårna på en av de vita sandstränderna.

Reslängd: Åtta dagar
FRÅN: 13 620:-
Eventyr i Cubas ø-hav

Äventyr bland Kubas öar

Upplev de många vackra öarna i Kubas skärgård ombord på en rymlig och komfortabel katamaran. Avnjut en god drink, snorkla i det turkosblå havet, se de många leguanerna eller håll utkik efter krokodiler.

Reslängd: Åtta dagar
FRÅN: 8 680:-
Sprogskole, Havana, Cuba

Språkskola på Kuba

Lär dig spanska i en naturlig omgivning i Kubas huvudstad Havanna. Med en språkkurs kan du lära dig eller förbättra din spanska samtidigt som du upplever ett nytt land och har frihet att följa med på upptäcktsfärder vid sidan av skolan.

Reslängd: 14 dagar
Cuba lokal dame

Vandringstur i Pico Turquino

Upplev den fantastiska naturen i ett av Kubas mer okända hörn. Sov i läger, bada i vattenfall och avnjut den vackra naturen medan du vandrar i Turquino-nationalparken.

Reslängd: Fem dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: