16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 35 950:-
Mexiko har något för alla smaker och den här resan ger dig en fantastisk inblick i landets mångfald. Din resa börjar i Mexico City och redan här får du bekanta dig med landets spännande historia genom en guidad stadsrundtur för att sedan besöka Teotihuacán-ruinerna. Se fram emot att uppleva stadens största sevärdheter under ett par spännande dagsutflykter.

Från den livliga huvudstaden flyger du till Tuxtla Gutiérrez och åker härifrån på utflykt till den imponerande Sumidero-ravinen. Från en liten speedbåt kommer du uppleva de dramatiska klipporna och det rika djurlivet på nära håll. Förbered dig bland annat på ett möte med ravinens krokodiler.

Gömd bland bergen ligger den mysiga kolonistaden San Cristóbal de las Casas. Staden är känd för sina vackra kolonialbyggnader och karakteristiska mayasamhällen. Det är en stad där nya och gamla traditioner smälter samman på ett harmoniskt sätt. Vissa kallar detta område för det "äkta" Mexiko. I San Cristobál de las Casas har du tre dagar där du ena dagen bjuds med på en lärorik utflykt till två traditionella mayabyar.

På vägen till Palenque stannar du vid de vackra vattenfallen Agua Azul och Misol Ha där du kan ta ett uppfriskande dopp i det svalkande vattnet. I Palenque besöker du de imponerande mayaruinerna som är gömda i den frodiga regnskogen. Från toppen av pyramiderna får du en fantastisk vy över ruinerna, som faktiskt inte är fullständigt utgrävda ännu. Efter en sådan upplevelse blir det extra härligt att svalka dig i ett uppfriskande vattenfall.

Nästa stopp är betagande Mérida, dit du reser med nattbuss. Mérida är Yucatáns huvudstad och det är en stad full av vackra, färgglada byggnader, läckra marknader och en rik kulturscen. I Mérida bjuds du in att fördjupa dig i den mexikanska kulturen genom en matlagningskurs. Du kan se fram emot att handla råvaror på en lokal marknad och sedan förvandla dem till välsmakande, mexikanska rätter hos en lokal värd. Från Mérida kan du också ta vägen förbi mayaruinen Uxmal, eller Celestún Nationalpark där du kan se vilda flamingos.

Din resa avslutas i Playa del Carmen vid Riviera Maya, Mexikos fantastiska karibiska kust. Innan du kommer dit ska du också besöka du Chichén Itzá som är den mest besökta mayaruinen i Mexiko. Resans sista dagar har du inget särskilt på programmet. Koppla av och bearbeta de många intrycken eller ta ett dopp i någon av de många cenoterna i området. Dessa grottor med kristallklart vatten är en stor attraktion på Yucatán-halvön. Playa del Carmen erbjuder också världens näst största korallrev samt ettmedryckande stadsliv och en läcker matscen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Läs mer om Mexiko här.

Bästa reseperiod

Hela året. November till april är den torra säsongen. Från maj till oktober är det regnperiod, men landet kan ändå besökas under denna period. Var medveten om orkansäsongen som varar från juni till november, där de flesta orkanerna inträffar under augusti till oktober. Orkaner och tropiska stormar påverkar mest områdena längs Stillahavskusten, Karibiska kusten, Mexikanska golfen och Yucatán-halvön.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Mexico City
Avresa från Skandinavien mot Mexiko, där du beroende på det valda flygbolaget anländer någon gång under eftermiddagen. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell som är bra beläget i Mexico City. Mexico City är en spännande storstad och är med sina över 20 miljoner invånare en av världens största städer. Använd dagen till att vänja dig vid tidszonen, den nya miljön, färgerna och ljuden.
Dag 2: Stadsrundtur och antropologimuseet
En spännande dag väntar, där du kan se fram emot en grundlig introduktion till Mexico City. Tillsammans med en lokalguide tar du dig runt till stadens största sevärdheter. Se fram emot en guidad rundtur i det historiska centrumet, där du bland annat passerar Zócalo, Metropolitan-katedralen, Palacio Nacional och Templo Mayor. Sedan går turen till Chapultepec-slottet och antropologimuseet, där det senare ger dig en spännande inblick i Mexikos historia. Resten av dagen är fri för utforskning på egen hand. Om du är sugen på fler stora upplevelser kan du besöka Frida Kahlos hem, åka på en båttur med mariachiband i Xochimilco eller se en match Lucha Libre - en märklig mexikansk kampsport. Mexico City har också en fantastisk kulinarisk scen – gå på jakt efter stadens bästa tacos eller tequila. Prata gärna med din resekonsult om du vill ha hjälp med att boka någon av de här aktiviteterna. (F)
Dag 3: Mexico City och Teotihuacán-ruinerna
Inget besök i Mexico City är komplett utan ett besök vid Teotihuacán, och idag ska du få uppleva just denna fascinerande och heliga plats som en gång byggdes av aztekerna. Du kommer bland annat att besöka sol- och månepyramiderna som du kan bestiga för att få en fantastisk utsikt över hela ruinkomplexet, där det sägs att upp emot 200 000 människor har bott. På vägen till Teotihuacán besöker du Guadalupe-kyrkan, som är en av de heligaste kyrkorna i Mexiko. Om du vill uppleva Teotihuacán på ett annorlunda och exklusivt sätt kan du överväga en ballongtur över ruinerna. Din resekonsult kan boka denna aktivitet mot en extra kostnad. (F)
Dag 4: Flyg till Tuxtla och utflykt till Sumidero-ravinen
En privat transfer tar dig från ditt hotell till flygplatsen. Från Mexico City flyger du till staden Tuxtla Gutiérrez. Här blir du hämtad på flygplatsen och körd till den lilla staden Chiapa de Corzo, varifrån utflykten till Sumidero-ravinen avgår. Med speedbåt går utflykten in i den djupa och fascinerande ravinen där klipporna tornar upp sig högt över dig. Här finns goda chanser att se både apor, rovfåglar och krokodiler längs vägen, så håll ögonen och öronen öppna. Efter en härlig båtresa genom ravinen åker du till San Cristóbal de las Casas där resten av eftermiddagen är fri att utforska den charmiga staden på egen hand. (F)
Dag 5: På upptäcktsfärd i San Cristóbal de las Casas
San Cristóbal de las Casas ligger vackert i bergen på cirka 2 000 meters höjd. Staden är känd för sin lokala mayakultur och vackra, färgglada kolonialtidskyrkor och hus. Du har en hel dag på egen hand för att utforska den vackra staden, där nya och gamla traditioner går hand i hand. På stadens marknad kan du handla färgglada kläder, hängmattor, läderprodukter och smycken till mycket bra priser. (F)
Dag 6: Dagsutflykt till traditionella mayabyar
Idag ska du få följa med på en speciell, lärorik utflykt där du ska besöka de två mayabyarna San Juan Chamula och Zinacántan och även passerar en kyrka som inte erkänns av Vatikanen på grund av kyrkans involvering i lokala stamreligioner. I dessa traditionella mayabyar kommer du att uppleva att tiden nästan har stannat. Kvinnorna bär fortfarande vackra, färgglada kläder och vid högtider bär även männen sina traditionella dräkter. Den ursprungliga befolkningen har aldrig haft samma rättigheter som den vanliga mexikanen och i denna provins har den vänsterorienterade rörelsen EZLN, bättre känd som Zapatistas, kämpat för att förbättra rättigheterna. Dessa strider har varit både våldsamma och blodiga, och du kan inte undvika att lära dig mer om historian när du reser runt i den här delen av Mexiko. (F)
Dag 7: Mot Palenque med stopp vid Agua Azul och Misol Ha
Från San Cristóbal de las Casas går resan längs slingriga bergsvägar med många vägbulor mot Palenque. På vägen besöker du de två vackra vattenfallen Agua Azul och Misol Ha, där du kan hoppa i vattnet och ta ett uppfriskande dopp. Agua Azul består av många olika vattenfall och är en populär utflyktsort för lokalbefolkningen, särskilt under helger. Här hittar du ett stort utbud av mat- och souvenirbodar. Misol Ha-vattenfallet är 35 meter högt och här har du möjlighet att gå bakom vattenfallet längs små stigar. Sent på eftermiddagen anländer du till ditt hotell i Palenque, där du har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 8: Dagsutflykt till Palenque och nattbuss till Mérida
Tidigt på morgonen hämtas du på hotellet för en dagsutflykt till Palenque. Dessa fantastiska mayaruiner ligger begravda djupt inne i djungeln. Under de tidiga morgontimmarna hänger dimman fortfarande tung över ruinerna och djurlivet börjar sakta vakna. Vrålapor och papegojor är några av de djur som du kan ha turen att få syn på i dessa trakter. Vid Palenque kan du också besöka områdets museum där du kan se många av de artefakter som har hittats i området och även lära dig mer om den uråldriga kulturen. Efter en varm djungelutflykt kan du se fram emot att svalka av dig vid Roberto Barrios-vattenfallet, vars uppfriskande vatten kommer direkt från Chiapas-bergskedjan. Efter utflykten åker du tillbaka till ditt hotell, och på kvällen hoppar du på en bekväm nattbuss mot Mérida. Packa lite snacks och dricka inför resan, som tar cirka 7-8 timmar. (F)
Dag 9: Välkommen till färgglada Mérida
Nattbussen anländer till Mérida tidigt på morgonen. Mérida är den största staden i delstaten Yucatán och har en befolkning på cirka 1 miljon invånare. Mérida är också områdets kulturella huvudstad med många museer, gallerier och utbildningsinstitutioner, och den spännande staden har utsetts till en av de bästa städerna att besöka i världen. I den gamla delen av staden hittar du många pastellfärgade hus, torg och vackra kyrkor. Staden erbjuder också färgglada marknader, massor av livemusik och en läcker, gastronomisk scen. Njut av en dag i ditt egna tempo, där du själv bestämmer vart dina vägar ska leda dig.
Dag 10: Lokal marknad och matlagningskurs i Mérida
Det har blivit dags att fördjupa dig i den mexikanska kulturen, då du idag kan se fram emot en spännande kulturell och gastronomisk upplevelse i Mérida. Programmet bjuder på en matlagningskurs där du först ska få följa med på en sväng till den lokala marknaden för att smaka på lokala delikatesser och läcker frukt. Du får lära dig om Yucatáns sedvänjor och traditioner och sedan handla råvaror på marknaden. Dessa råvaror tas sen med till ett lokalt hem, där din guide och värd kommer att hjälpa dig att laga läckra, lokala rätter. Mexiko har verkligen ett av världens bästa kök, som du kan se fram emot att utforska idag. En unik upplevelse väntar idag, när du verkligen kommer nära inpå den mexikanska kulturen. Efter denna upplevelse har du resten av dagen på egen hand i Mérida. (F)
Dag 11: På upptäcktsfärd i Mérida och närområdet
Dagen idag har du på egen hand till att utforska området. Du kan stanna i Mérida och suga åt dig det sista av den spännande staden, eller så kan du ge dig ut i närområdet som också bjuder på många intressanta upplevelser. Till exempel kan du ta dig till Celestún Nationalpark, som ligger cirka två timmar från Mérida. Nationalparken erbjuder ett rikt fågelliv inklusive stora flockar av flamingos som håller till i nationalparken från december till augusti. Ett annat alternativ är Uxmal, som är ännu en fantastisk mayaruin. Denna region kallade mayafolket för Puuc, vilket betyder kulle, och i denna kuperade terräng finns otaliga mayaruiner, där Uxmal är den vackraste. (F)
Dag 12: Från Mérida till Playa del Carmen med stopp vid Chichén Itzá
Idag går resan mot den karibiska kusten, där du på vägen stannar vid Chichén Itzá, som är den mest besökta mayaruinen i Mexiko. Det är ett mycket välbevarat ruinområde som berättar en spännande historia om Mexikos förflutna och som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Förbered dig på en fantastisk upplevelse som du delar med många andra turister (cirka 4 000 per dag) och inte minst en kö av souvenirförsäljande mexikaner. Under denna utflykt leds du av en engelsktalande guide. Från Chichén Itzá åker du sen till kuststaden Playa del Carmen vid den karibiska kusten. (F)
Dag 13–14: Solsemester och avkoppling i Playa del Carmen
Playa del Carmen är en populär semesterort vid Riviera Maya, och här kan du se fram emot vackra, vita sandstränder och azurblått hav. Stadens huvudgata, 5th Avenue, är alltid livlig, och här hittar du ett stort utbud av kläd- och souvenirbutiker, restauranger och barer. Dina dagar i Playa del Carmen är på egen hand, så du har gott om tid att utforska badorten och de närliggande sevärdheterna. Till exempel kan du ta en tur till ön Cozumel, som bara ligger en kort båtresa från Playa del Carmen. Den populära staden Tulum ligger och på nära avstånd från Playa del Carmen. Reser du till Mexiko mellan juni och augusti kan du åka ut och se valhajar i farvattnen utanför Isla Holbox. Du kan också ägna dig åt alla former av vattensport i Playa del Carmen, och speciellt dykning är populärt vid det närliggande korallrevet, som är världens näst största, medan det också är populärt att dyka i de så kallade cenoterna. En cenote är ett naturligt slukhål som skapades vid den senaste istiden. Dessa underjordiska flodsystem var oumbärliga och heliga för mayafolket. Du kan simma, snorkla och dyka i de större, och det är en fantastisk upplevelse. Om du är intresserad av ett dykarcertifikat kan du läsa mer om det här. (F)
Dag 15: Flyg från Cancún till Skandinavien
Det är dags att säga adjö till Mexiko. Du körs till flygplatsen i Cancún, där ditt flyg mot Skandinavien avgår. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Mexico City
3 övernattningar på hotell i San Cristóbal de las Casas
1 övernattning på hotell i Palenque
1 övernattning i nattbuss
2 övernattningar på hotell i Mérida
3 övernattningar på hotell i Playa del Carmen

Det här reseförslaget är baserat på 3- och 4-stjärniga hotell. Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Det här är en individuell resa där du reser på egen hand. Under utflykterna är du en del av en internationell grupp.

november - april

Packlista

 • Varma kläder till kyliga kvällar
 • Insektsspray
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Badkläder
 • Eventuell guidebok
 • Eventuell egen vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Mexico City / Mexico City – Tuxtla / Cancún – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport och enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Utflykter med lokalguider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Avreseskatter
 • Entréavgift till Chichén Itzá
 • Måltider som inte är inkluderade i programmet
 • Dryck
 • Dricks – i Mexiko är det god sed att ge dricks till servicepersonal

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: