17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 450:-
Mexiko har något för alla och denna resa ger dig en fantastisk inblick i landets mångfald. Under resans start i Mexiko City stiftar du redan här bekantskap med landets spännande historia och gör en utflykt till Teotihuacán-ruinerna. Från den stora och stimmiga huvudstaden flyger du till Tuxla Gutiérrez och härifrån ger dig ut till Sumidero Nationalpark. Med en liten speedboat upplever du de dramatiska klipporna tätt inpå och kommer nära det spännande djurlivet. Undangömt bland bergen ligger den trevliga kolonialstaden San Cristóbal de Las Casas. Staden är mest känd för sina vackra kolonialbyggnader och indiansamhällen. Det är en stad där nya och gamla traditioner smälter samman – man kallar ibland San Cristóbal de Las Casas för det äkta Mexiko.

På vägen till Palenque stannar du på vägen vid de vackra vattenfallen Agua Azul och Misol Ha. Här kan man ta ett uppfriskande dopp i det svala vattnet. I Palenque besöker du de imponerande mayaruinerna som ligger inbäddade i den frodiga regnskogen. Från toppen av en av pyramiderna har du en fantastisk utsikt över hela ruinkomplexet som är långt ifrån helt utgrävt ännu. Nästa stopp på resan är den UNESCO-skyddade staden Campeche. Den spanska kungen befallde att man byggde en mur kring den viktiga handelsstaden 1663 för att skydda den mot piratangrepp och ännu idag kan man uppleva den stora stadsmuren och beundra de pastellfärgade kolonialbyggnaderna innan för den.

På väg mot Yucatánhalvöns största stad Mérida gör du ett stopp vid ännu en fantastiskt välbevarad mayaruin; Uxmal. Från Mérida kan du välja till en utflykt och se de vackra flamingofåglarna i Celestún National Park som ligger väster om själva staden.

Innan resan avslutas vid Riviera Maya – Mexikos fantastiska karibiska kust har du en utflykt till Chichen Itza, ett avUNESCOs världsarv och en av Mexikos mest välbevarade mayaruiner. De sista dagarna är helt lediga och det finns tid att koppla av och smälta alla nya intryck. Du väljer själv om du vill bo inne i Playa del Carmen eller ute på den lilla ön Isla Mujeres.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Läs mer om Mexiko här.

Bästa reseperiod

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Mexiko City
Avresa från Skandinavien mot Mexiko City där du, beroende på vilket flygbolag du valt, landar på eftermiddagen eller kvällen. Du hämtas vid flygplatsen och körs till ditt hotell som ligger inne i Mexikco Citys gamla kvarter. Mexico City är en spännande stad som med sina 20 miljoner invånare är en av världens största städer. Du kan nu acklimatisera dig till den nya tidszonen, nya omgivningar, nya färger och ljud. Du kan besöka Zócaloen – stadens centrala del omgivet av presidentpalatset och Metropolitanakatedralen. Eller varför inte se något av stadens många muséer?
Dag 2: Mexico City och Teotihuacán-ruinerna
Inget besök i Mexiko City är komplett utan en tur till Teotihuacán-ruinerna som ligger ca 1,5 timme utanför staden. Här kan du bestiga sol- och månpyramiderna och få en vidunderlig utsikt över hela tempelkomplexet där fler än 200 000 människor levde. Soltemplet är den tredje största pyramiden i världen (bara Egypten har två som är större). På vägen dit stannar du till vid ytterligare två intressanta platser; Plaza de las Tres Culturas där man kan uppleva tre perioder i Mexikos historia. Här finns ruiner från Aztekerna, Santiago Tlatelolco kyrkan från den spanska kolonialtiden och moderna byggnader från senare år. Här finns också ett museum och ett minnesmärke över de människor som var med vid Tlatelolcomassakern 1968. Du ser också Guadalupe- kyrkan som är en av de heligaste kyrkorna i Mexiko och som besöks av miljontals människor varje år. (F)
Dag 3: Stadsrundtur och Antropologimuseet
Idag väntar en spännande stadsrundtur med engelsktalande lokalguide runt i det historiska centrat där du bland annat ser Zocalo, Palacio Nacional och Templo Mayor. Efter detta går turen vidare till Antropologi-museet som ger en spännande inblick i Mexikos historia. (F)
Dag 4: Mexico City - Sumido - San Cristóbal
Från Mexico City flyger du nu 1,5 timme till staden Tuxtla Gutiérrez. Här hämtas du vid flygplatsen och körs till den lilla staden Chiapa de Corzo varifrån utflykten till Sumidero avgår. OBS – chauffören som kör är spansktalande. Du åker med en speedbåt - in mellan de höga klippväggarna – här finns goda möjligheter att se både apor, krokodiler och rovfåglar. Efter utflykten körs du till San Cristobal de Las Casas som ligger 45 minuter bort. Du har resten av eftermiddagen på egen hand. (F)
Dag 5: På upptäcktsfärd i San Cristóbal
San Cristóbal ligger vackert i bergen på ca 2000 meters höjd. Staden är känd för sin indiankultur och sina vackra, färggranna kolonialhus och kyrkor. Du har två dagar här på egen hand att utforska den vackra staden där nya och gamla traditioner går hand i hand. På stadens marknad kan man handla vackra och färggranna kläder, hängmattor och bärnstenssmycken till riktigt bra priser. (F)
Dag 6: Dagsutflykt till San Juan Chamula och Zinacántan
Idag gör du en utflykt för att besöka två mayabyar; San Juan Chamula och Zinacántan. Här kan man nästan känna hur tiden står stilla. Kvinnorna är fortfarande klädda i sina vackra, färgrika kläder och vid högtider lika så männen. Kom alltid ihåg att fråga artigt innan du fotograferar någon. Ursprungsbefolkningen har aldrig haft samma rättigheter som den vanliga mexikanska befolkningen. I just denna provins har den vänsterorienterade rörelsen EZLN, mer känd som Zapatistas, kämpat för ökade rättigheter. Denna kamp har varit både våldsam och blodig och man kan inte undgå att stifta bekantskap med historien när man reser i denna del av Mexiko. Det förekommer fortfarande strejker och vägblockader men inte något man som besökare behöver oroa sig för utan man följer bara instruktioner och råd.
Dag 7: San Cristóbal - Agua Azul - Misol Ha - Palenque
Från San Cristobal går färden vidare på slingrande bergsvägar med många gupp mot Palenque. På vägen stannar du till vid två vackra vattenfall. Det finns självklart tid till att hoppa i och få ett svalkande dopp. Agua Azul består av flera olika vattenfall och är ett populärt utflyktsmål , speciell på helgerna och helger. Här finns också ett stort utbud av mat- och souvenirbutiker. Misol Ha ligger på 35 meters höjd och det finns en liten stig man kan gå för att se själva vattenfallet ovanifrån. Turen avslutas i Palenque där du har två övernattningar. (F)
Dag 8: På äventyr till Palenqueruinerna
Djupt inne i den frodiga regnskogen ligger de spektakulära Palenqueruinerna som uppslukade av djungeln. Man kan klättra upp på några av pyramiderna och få en fin utsikt över området. Man kan också besöka några av ruinerna som inte är rensade överhuvudtaget utan fortfarande ser ut som de gjorde för många, många år sedan. Man får också den spännande historien om mayakungen Pakal vars grav man funnit här, återberättad av lokalguiden. Utflykten avslutas i Palenque där du skjutsas till ditt hotell av din guide. (F)
Dag 9: Palenque - Campeche
I dag går turen vidare med kommunalt färdmedel – buss – till kolonialstaden Campeche. Förr i tiden var Campeche den viktigaste handelsstaden i södra Mexiko men blev utsatt för otaliga piratangrepp. 1663 skedde ännu ett allvarligt angrepp och då beslutade den spanska kungen att det skulle byggas en stadsmur runt hela staden. Det tog hela 50 år innan muren stod färdig men då blev den över två kilometer lång och 8 meter hög. 1999 kom Campeche med på UNESCO:s världsarvlista och inte utan anledning. Staden har några av de vackraste exemplen på kolonialarkitektur och en spännande historia. Under de senaste åren har fler än 1600 byggnader restaurerats och målats, alla el- och telefonledningar är nergrävda och staden har dessutom ett av de vackraste torgen i hela Mexiko där både turister och lokalbefolkning samlas på kvällarna och njuter av både glass och musik. Solnedgången över den mexikanska golfen kan avnjutas från strandpromenaden där motionärer susar förbi, antingen joggandes eller på rullskridskor. (F)
Dag 10: Campeche - Uxmal - Mérida
Från Campeche går resan vidare mot Mérida med stop vid ännu en helt fantastisk mayaruin: Uxmal. Denna region kallade mayaindianerna Puuc som betyder backe och i denna backiga terräng finns otaliga mayaruiner varav Uxmal är den vackrast och kanske därav med på UNESCO:s världsarvslista. Speciellt för just denna ruin är att den hade ingen vattenförsörjning så bosättningen här övergavs flera gånger på grund av vattenbrist – sedan konstruerade man ett vattenledningssystem så man kunde tillvarata regnvattnet. Kika efter de stora, fina leguanerna som ofta ligger och solar sig på stenarna! Ankomst till Mérida på eftermiddagen och nu är resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 11: På äventyr i Mérida
Mérida är den största staden i Yucatán med ca 1 miljon invånare. Det är också områdets kulturella huvudstad med många muséer, gallerier och utbildningssäten. I den gamla delen av staden finns många pastellfärgade hus och vackra kyrkor vid det mysiga torget – plazan. Ca 2 timmar från Mérida ligger den sömniga lilla fiskebyn Celestun vid den mexikanska golfen. Vi rekommenderar ett besök även in Celestun National Park som har ett rikt fågelliv med bland annat stora flockar av flamingos som är här i perioden december till augusti. Hela dagen idag är ledig för egna upptäcktsfärder. (F)
Dag 12: Mérida - Chichen Itza - Playa del Carmen/Isla Mujeres
I dag går färden mot den karibiska kusten och på vägen gör du ett stopp vid Chichen Itza - ett av världens nya underverk och den mest besökta mayaruinen i Mexiko med ca 4000 besökare om dagen. Vid höst- och vårdagjämningen kan det vara upp till hela 10 000 besökare på en dag. Chichen Itza är också ett UNESCO:s världsarv och en av landets mest välbevarade inkaruiner. Förbered dig på en fantastisk upplevelse som du delar med många under dagen – och inte minst med det lämmeltåg av souvenirförsäljare på plats. Fån Chichen Itza kör du sedan till standstaden Playa del Carmen eller till Cancun varifrån du tar färjan över till ön Isla Mujeres. (F)
Dag 13-15: Sol, bad och avkoppling i Playa del Carmen/Isla Mujeres
Playa del Carmen är en populär semesterort vid Riviera Maya och här kan man njuta av vita stränder och azurblått vatten. Stadens huvudgata Avenda 5 är alltid välbesökt och här hittar man ett stort utbud av klädes- och souvenirbutiker samt restauranger och barer. Här finns alla typer av vattensporter och speciellt dykning är populärt. Reser du till Mexiko under perioden juni – augusti kan du ta en utflykt med båt och spana efter valhajar i farvattnet utanför Isla Holbox (ca 2 timmar från Playa del Carmen). Det finns även många cenoter i området. En cenote är ett naturligt slukhål som uppstod vid den senaste istiden, dessa cenoter och underjordiska flodsystem var oumbärliga och heliga för mayaindianerna. Man kan både simma och dyka i de större cenoterna och det är en otrolig upplevelse. Isla Mujeres är sol, sand och avkoppling och ett helt annat tempo än Playa del Carmen. Ön har fantastiska stränder och speciellt Playa Norte är spektakulär. Det är mycket långgrunt här vilket gör stranden speciellt barnvänlig, det är också en populär plats för snorkling och dykning. Den vackra ön är åtta kilometer lång och bara en halv kilometer bred. Man kan åka hit med båt från Cancún och båtturen tar bara 20 minuter. (F)
Dag 16: Playa del Carmen/Isla Mujeres - flyg till Skandinavien
Så är det dags att ta farväl av Mexiko. Du körs till flygplatsen i Cancún varifrån ditt flyg tillbaka mot Skandinavien går. (F)
Dag 17: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen, tiden beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

Övernattningar

Femton nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder (en varm tröja till bussen rekommenderas)
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Mexico City // Cancun - Skandinavien (inklusive bagage)
 • Inrikesflyg från Mexico City till Tuxtla Gutiérrez
 • 15 övernattning på enklare turisthotell inklusive frukost
 • Transfers, måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: