Inklusive flyg och bagage
Från 9 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Boka dina flygbiljetter till Myanmar genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi bokar även ett ankomstpaket med transfer från flygplatsen, två nätter på guest house i Yangon och en guidad stadsrundtur åt dig - en perfekt mjuklandning på en spännande resa i Myanmar Burma.

Vi hjälper även till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Myanmar Burma här
Läs mer om Myanmar Burma

Bästa reseperiod

Myanmar har tropiskt monsunklimat och är därför varmt året runt. Den svalaste och behagligaste tiden att besöka Myanmar är från mitten av oktober till slutet av februari. Regnperioden är från maj till början av oktober, då det kan vara svårt att röra sig i avlägsna områden med dålig infrastruktur. Går å andra sidan resan till Yangon, Bagan, Mandalay och Inle Lake så är regnperioden inget hinder, ta bara med paraply och regnkläder. Strax efter regnperioden i oktober-november lägger sig risfälten som stora gröna mattor över centrala Myanmar och floderna forsar av liv.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Myanmar bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Myanmar kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Myanmar, dit du anländer följande dag.
Dag 2: Ankomst till Yangon, Myanmar
På Yangons flygplats möts du av din chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen kan du på egen hand börja utforska staden. Yangon erbjuder en spännande konstrast av dåtid och nutid – exotiska dofter från de många gatuköken letar sig in bland de gamla byggnaderna från kolonialtiden, allt medan dagens moderna samhälle får allt starkare inverkan på staden. Bli inte förvånad om du till exempel ser en buddistisk munk med en smartphone! På grund av sin frodiga, tropiska vegetation och sina många vackra parker och sjöar, har staden fått smeknamnet ”Garden of the East”. Besök Sakura Tower där du kan uppleva Yangon från ovan och kanske unna dig en måltid i restaurangen på 22:a våningen - där väntar dig en vacker utsikt!
Dag 3: Yangons lokala marknader och kulturupplevelser
Redan när solens första strålar tittar fram ger du dig ut på en lite annorlunda rundtur. Jämfört med andra asiatiska städer så har Yangon en begränsad mängd trafik, så det är upplagt för att utforska staden till fots och se hur livet utspelar sig på trottoarer, torg och gathörn. På stadens fiskmarknad vid Yangon-floden får du en upplevelse som få turister någonsin får se – här på marknaderna förbereds fisk och diverse grönsaker för dagens handel. Vi rekommenderar att du provar den lokala specialiteten Mohinga - en mild fisksoppa med nudlar och kex. Kanske får du också se några av stadens munkar gå förbi i hopp om att få matdonationer för de kommande dagarna. Munkarna lever i första hand på donationer från landets invånare och har en särskild betydelse i detta religiösa land. Du avslutar den fantastiska morgonpromenaden på ditt hotell klockan 09:30 där det serveras frukost, om du inte redan har ätit dig mätt av lokala specialiteter under morgontimmarna. Under resten av dagen kan du uppleva stadens andra sevärdheter på egen hand. Vi rekommenderar ett besök till den mytomspunna Shwedagon pagodan som är bland världens största och mest imponerande. Den 2 500 år gamla pagoden är nästan 110 meter hög och är belagd med uppemot 60 ton guld. Det är en magisk upplevelse att se hur pagodens färg, uttryck och atmosfär förändras under hela dagen. Tidigt på morgonen ser pagoden bländande vacker ut i ljuset av solens strålar som fångas i de guldpläterade stuporna, medan pagoden i slutet av dagen, när skymningen långsamt sänker sig, ser nästan magisk ut i den gyllene stuckaturens förtrollande glöd. Här finns utrymme för andakt och tystnad när lugnet har lagt sig. (F)
Dag 4: Res vidare på egen hand
Idag lämnar du landets huvudstad och reser vidare i Myanmar på egen hand. (F)

Övernattningar

Två nätter på guesthouse i Yangon

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Yangon t/r inklusive bagage
 • Transfer från flygplatsen vid ankomst
 • 2 nätter på guesthouse i Yangon
 • Guidad stadsrundtur

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF