Sök
Sök
Hollyford
Hollyford Track, Mt Madeline, New Zealand
Jetboat, Hollyford Track, New Zealand
Hollyford Track, Mt. Madeline, New Zealand
Hollyford Track, pingviner, New Zealand

Vandringstur på Hollyford Track

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 8 895:-

Reslängd: Tre dagar

Tre dagars guidad vandring i det vackra Fiordland. För dem som vill komma ut i den fantastiska nya zeeländska naturen – men vill sova gott om natten. Turen inkluderar en scenisk flygtur över Milford Sound.

I den södra delen av Nya Zeeland – i den spektakulära Fiordland National Park – hittar du en av Nya Zeelands vackraste vandringsleder, Hollyford Track.

Denna 3-dagars vandringstur är för dig som bara har begränsat med tid. Du kanske inte har så mycket erfarenhet av vandring eller trekking, men vill ändå gärna uppleva vad den nya zeeländska naturen har att erbjuda. Dagarna tillbringas i naturen. Nätterna tillbringar du på bra lodger, där du kan utbyta reseberättelser framför brasan och njuta av en fantastisk måltid som ger energi för nästa dag.

Det finns ingen definitiv bergsvandring på turen, men du måste ha äventyrsgenen framme för att riktigt njuta av denna tur. Det regnar en hel del i denna del av Nya Zeeland. Vissa dagar kan du vada i lera till knäna eller genom bäckar och över hängbroar (som i princip bara består av 3 stålvajrar) över brusande floder. I gengäld får du unika naturupplevelser, från det att du lägger bergen bakom dig och går genom jungfrulig regnskog fylld med enorma ormbunkar, tills du når det vilda Tasmanska havet. En del av vandringen kortas av en smula när du åker jetboat nedför en av floderna, och du behöver inte vandra hela vägen tillbaka. Och sedan belönas du med en naturskön flygtur in igenom den fantastiska fjorden, Milford Sound. En bättre avslutning på 3 härliga dagars vandring finns bara inte!

Övernattningar och alla måltider ingår i turen.

Detaljerad resplan

Dag 1: Queenstown/Te Anau-Pyke Lodge

Det är möjligt att starta turen i antingen Queenstown eller Te Anau. Oavsett var du startar rekommenderar vi att du packar en ryggsäck med vad du behöver under de kommande dagarna och förvarar resten av ditt bagage på ditt hotell/hostel. Du hämtas och körs till startpunkten för vandringen, djupt inne i Fiordland National Park. Denna första dagsvandring går främst genom tempererad regnskog, där meterhöga ormbunkar, floder och vattenfall präglar landskapet. Den första natten tillbringas på Pyke Lodge, där ett varmt bad och en härlig måltid väntar. Njut av en kall öl framför brasan när du dryftar dagens upplevelser med dina medresenärer. ([L],[M])

Dag 2: Pyke Lodge-Martin's Bay Lodge

När solen sakta stiger bakom bergen omkring dig, gör du dig redo för dagens vandring. Du passerar Lake Alabaster, där omgivningen speglar sig i det blickstilla vattnet, och sedan tar du dig över Fiordlands längsta hängbro. På flodstranden väntar en jetboat på att ta dig ännu djupare in i nationalparken. Jetboaten uppfanns i Nya Zeeland och är speciellt utformad för att köras på de grunda floderna på Sydön. Vandringen fortsätter genom gamla skogar – vissa är mer än 1 000 år gamla – innan landskapet öppnas upp när du når havet. Håll utkik efter både pingviner och sälar, som håller till på klipporna runt kvällens lodge: Martin's Bay Lodge. ([F],[L],[M])

Dag 3: Martin’s Bay Lodge-Queenstown/Te Anau

Naturen har förändrats dramatiskt. Morgonen tillbringas med att utforska området kring Martin’s Bay Spit, som markerar övergången mellan Hollyford Valley och det rytande Tasmanska havet. Borta är de höga ormbunkarna och de har ersatts av sanddyner, klippor och sälkolonier. Med enkel tillgång till färsk fisk, rent vatten i sjöarna och stora träd att bygga kanoter med, har området en rik maori-kultur. Efter lunch är det dags att ta farväl av Martin's Bay Lodge och gå ombord på det lilla plan som kommer att ta dig tillbaka till Milford Sound. Utsikten är fenomenal längs den oländiga kusten med vyer in genom de djupa fjordarna, och du kommer att tycka att det är lite av en bedrift att du har vandrat i denna vilda natur i flera dagar. Från Milford Sound finns det transport till Te Anau/Queenstown – om du inte väljer att förlänga din resa med en övernattningskryssning på Milford Sound. ([F],[L])


Övernattningar:
Två nätter på lodger


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Även om turen inte precis kräver bergsklättring är det nödvändigt att du är i någorlunda fysisk form för att genomföra den. Vi vandrar upp till 20 km per dag.

Det är möjligt att låna både ryggsäck och regnjacka, men vi rekommenderar att du tar din egen bekväma utrustning med dig. Du behöver inte ta med tvål eller schampo – dessa produkter finns på lodgerna och har valts ut för att skona naturen så mycket som möjligt. Extra bagage förvaras på ditt hotell/hostel i Queenstown eller Te Anau.

Kvällen innan turen börjar hålls ett informationsmöte i Queenstown eller Te Anau. Alla vandrare uppmanas att närvara vid detta möte.

Det är möjligt att starta turen antingen i Queenstown eller Te Anau. Vi rekommenderar dock att du startar från Te Anau.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 8 895:-Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Guide under hela turen
  • Två nätter på lodge
  • Transporter, utflykter och måltider enligt program
  • Möjlighet att låna utrustning

I priset ingår inte

  • Flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: