Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 450:-
Boka dina flygbiljetter till Panama genom Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Våra kreativa och beresta Travel Consultants är redo att dela med sig av sina upplevelser i och omkring Panama. De kan arrangera din semester så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömresan till Panama.

Våra Travel Consultants kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Panamakanalen är ett spännande stopp under en stadsrundtur i Panama City. Kanalen i sig är en av nutidens största ingenjörsmässiga bedrifter och har haft oerhörd betydelse för världsekonomin. Förutom den berömda kanalen bjuder Panama på vackra paradisöar, storslagen och orörd natur och spännande kulturupplevelser.

Utmed den karibiska kusten ligger Bocas del Toro med några av landets finaste stränder. San Blas-öarna är ett ännu mer avlägset och orört paradis med ca 365 öar varav 49 är bebodda av de färgstarka Kuna-indianerna som också ansvarar för hela San Blas.

I den sydostliga delen av landet i närheten av gränslandet mellan Panama och Colombia ligger Darien National Park med orörd och djup regnskog som även är ett UNESCO:s världsarv. Förutom stora naturupplevelser och djungelvandringar kan du bo med Emberá-indianerna i någon av deras små byar och komma deras säregna kultur och symbios med naturen nära.

I norra Panama finns bergsbyn Boquete som är perfekt för den som söker äventyr, trekking och kaffeplantager. Här kan man utforska omgivningarna med fyrhjuling eller göra en kul forsränning – här finns massor av möjligheter. Vill du ha imponerande naturupplevelser kan du göra en vandring upp på toppen av Volcan Baru – jobbigt med värt varje svettdroppe. På en molnfri dag kan man se både Stilla Havet och Karibiens kust skymta i fjärran.

Santa Catalina vid Stilla Havskusten är en perfekt destination för surfare – både nybörjare och erfarna. Stranden är bred och det finns gott om plats för lampor. Det finns också många trevliga surf camps att bo på i närheten av staden. Är du passionerad dykare och söker natur- och djurupplevelser långt från civilisationen kan Isla Cohiba vara något för dig. Djur- och naturupplevelser med god chans att se valar under juni-augusti.

Bästa reseperiod

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år men vädret kan skifta från år till år så dessa rekommendationer är endast vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.
Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år gör drygt 14 000 skepp 10-timmarsresan genom Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång. Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F,L)
Dag 3 och framåt
Du har nu resten av din resa på egen hand. Vi hjälper dig gärna med att skräddarsy och boka resen av din resa. När det sedan är dags att resa hem igen gör du det fån Panama City eller om vi bokat hemresan åt dig från någon annan plats i central- eller Sydamerika.

Övernattningar

Två nätter på vandrarhem inne i Panama City

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama City t/r (inkluisve bagage)
 • Transfer från flygplatsen vid ankomst
 • Två nätter på vandrarhem inne i Panama City
 • Stadsrundtur i Panama City
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: