Sök
Sök
Backpacking i Panama
Backpacking i Panama
Backpacking i Panama
Panama City
Panama City & Panamakalen
Besøg Embera Indianerne i Darien regnskoven
Besøg Embera Indianerne i Darien regnskoven
Udforsk Darien regnskoven
San Blas øerne i Panama
Panama City
Panama City
Snorking ved San Blas øerne i Panama
Toucan fuglen lever i Panama og Costa Rica
Den gamle bydel i Panama City
Panamakanalen
Solnedgang ved Bocas Del Toro
Bocas Del Toro
Bocas Del Toro
Bocas Del toro

Panama på egen hand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Res runt i Panama i ditt eget tempo. Detta reseförslag ger dig en bra start på resan med transfer från flygplatsen och två övernattningar i Panama City samt en stadsrundtur och ett besök vid Panamakanalern. Härifrån fortsätter du ditt äventyr på egen hand

Boka dina flygbiljetter till Panama genom Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Våra kreativa och beresta Travel Consultants är redo att dela med sig av sina upplevelser i och omkring Panama. De kan arrangera din semester så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömresan till Panama.

Våra Travel Consultants kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Panamakanalen är ett spännande stopp under en stadsrundtur i Panama City. Kanalen i sig är en av nutidens största ingenjörsmässiga bedrifter och har haft oerhörd betydelse för världsekonomin. Förutom den berömda kanalen bjuder Panama på vackra paradisöar, storslagen och orörd natur och spännande kulturupplevelser.

Utmed den karibiska kusten ligger Bocas del Toro med några av landets finaste stränder. San Blas-öarna är ett ännu mer avlägset och orört paradis med ca 365 öar varav 49 är bebodda av de färgstarka Kuna-indianerna som också ansvarar för hela San Blas.

I den sydostliga delen av landet i närheten av gränslandet mellan Panama och Colombia ligger Darien National Park med orörd och djup regnskog som även är ett UNESCO:s världsarv. Förutom stora naturupplevelser och djungelvandringar kan du bo med Emberá-indianerna i någon av deras små byar och komma deras säregna kultur och symbios med naturen nära.

I norra Panama finns bergsbyn Boquete som är perfekt för den som söker äventyr, trekking och kaffeplantager. Här kan man utforska omgivningarna med fyrhjuling eller göra en kul forsränning – här finns massor av möjligheter. Vill du ha imponerande naturupplevelser kan du göra en vandring upp på toppen av Volcan Baru – jobbigt med värt varje svettdroppe. På en molnfri dag kan man se både Stilla Havet och Karibiens kust skymta i fjärran.

Santa Catalina vid Stilla Havskusten är en perfekt destination för surfare – både nybörjare och erfarna. Stranden är bred och det finns gott om plats för lampor. Det finns också många trevliga surf camps att bo på i närheten av staden. Är du passionerad dykare och söker natur- och djurupplevelser långt från civilisationen kan Isla Cohiba vara något för dig. Djur- och naturupplevelser med god chans att se valar under juni-augusti.

Väder

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år men vädret kan skifta från år till år så dessa rekommendationer är endast vägledande.

Backpacking i Panama

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.

Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år gör drygt 14 000 skepp 10-timmarsresan genom Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång.
Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F L)

Dag 3 och framåt
Du har nu resten av din resa på egen hand. Vi hjälper dig gärna med att skräddarsy och boka resen av din resa. När det sedan är dags att resa hem igen gör du det fån Panama City eller om vi bokat hemresan åt dig från någon annan plats i central- eller Sydamerika.

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta förslag är tänkt som inspiration - vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt såsom du tänkt dig!

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Från 2 personer

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Panama City t/r i ekonomiklass
  • Transfer från flygplatsen vid ankomst
  • Två nätter på vandrarhem inne i Panama City
  • Stadsrundtur i Panama City
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Utflykter som ej nämns i programmet
  • Måltider & dryck som ej nämns i programmet
  • Dricks
  • Reseförsäkring/avbeställningsskydd
  • Eventuella avreseskatter och visumkostnader
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: