Sök
Sök
I Manu Nationalpark finder du et af verdens største antal dyre- og plantearter på ét sted, og derfor er nationalparken blevet anerkendt af UNESCO som verdens naturarv
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.
Manu Nationalpark, Peru.

Manú – den kulturella zonen

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 695:-

Reslängd: 5 dagar

Imponerande Manú nationalpark är en del av Amazonas gigantiska regnskog, som täcker halva Peru. Upptäck regnskogens färger, dofter och ljud samt dess spektakulära sevärdheter och djurliv.

Manú nationalpark
I Manú nationalpark hittar du ett av världens största antal djur-och växtarter på ett och samma ställe, och därför har nationalparken erkänts av UNESCO som ett naturarv. I parken finns mer än 1 000 olika fågelarter, såsom sju olika arapapegojor, den stora jabirustorken, harpyja och många slags tukaner. Det finns även en mängd däggdjur i parken, som glasögonbjörn, jaguar, jätteutter, kapybara och tapir. Om du har tur får du kanske även se tamariner , ullapor och vrålapor.

Manú nationalpark, som är ett av de mest skyddade djungelområdena i världen, ger dig en känsla av hur en riktig djungel och regnskog är uppbyggd. Om du kör längs landsvägarna till Manú National Park får du inte bara se regnskogen, utan också andra typer av djungel eftersom du förflyttar dig mellan 400 och 4000 meters höjd. Du får bland annat uppleva molnskogen, som har ett stort antal djur, fåglar och växtarter.

Manús djungel är uppdelad i tre områden. Det är möjligt för dig att besöka två av dem, nämligen den kulturella zonen och den reserverade zonen.

Närmast den historiska staden Cusco ligger den kulturella zonen, där Amazonas biflod Alta Madre de Dios gör det möjligt att komma djupt in i djungeln för mindre turer, som varar mindre än en vecka. Denna zon är den mest besökta, men är trots det ett bra område för att uppleva djurlivet. Denna resa går till den kulturella zonen.

Om du är intresserad av den ultimata djungelupplevelsen och vill besöka platser där få har varit före dig bör du besöka den reserverade delen av Manú nationalpark. Här finns det ännu större chans att se djur, och här är det folk från de lokala stammarna som driver lägerplatserna. Det är olagligt att jaga många djurarter i detta område, vilket gör att chansen att se de mer sällsynta djuren är större. Du kommer också att upptäcka att djuren inte är rädda för människor.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Peru här

Väder

Det är möjligt att besöka Manú nationalpark under hela året, men den bästa perioden är under torrperioden från maj till november. Då har du de bästa förutsättningarna för att observera djurlivet. Temperaturen under torrperioden ligger på upp till 35 grader med hög luftfuktighet. På natten är det kyligt och runt 13 grader.


Detaljerad resplan

Dag 1: Cusco – Rainforest Lodge

Vi lämnar Cusco i en minibuss runt 05.00. Resan går genom Urubambadalen och Anderna. Längs vägen stannar vi till på Ninamarka, som är gravtorn från år 1000 samt den kulturella staden Paucartambo. Härifrån kör vi mot Ajcanaco (på gränsen till Manú nationalpark) och vidare ner till molnskogen. I denna del av regnskogen är floran rik på bland annat orkidéer, jätteormbunkar och lianer. Vi går på en promenad och håller utkik efter olika sorters kolibrier och den färgglada klippfågeln, som är Perus nationalfågel. Vi kör sedan ut ur molnskogen och övernattar i Rainforest Lodge. ([L],[M])


Dag 2: Rainforest Lodge – Bonanza Ecological Reserve

Vi äter frukost tidigt för att vara redo att åka till hamnen i Atalaya kl. 06.30. Längs vägen besöker vi några coca-plantager och hälsar på lokalbefolkningen. I Atalaya går vi ombord på vår motordrivna kanot och åker nerför floden Madre de Dios, som är en biflod till den mäktiga Amazonfloden. På vägen har vi möjlighet att se fåglar som häger, amazonskarv och papegojor på nära håll. Vi stannar till och äter lunch i Shintuya, som har naturliga varma källor. Det finns också möjlighet att ta ett varmt bad i källorna. Om vi har tur får vi se apor och kapybarer. Runt 15.00 anländer vi till Bonanza Logde där vi ska övernatta. Efter mörkrets inbrott tar vi en tur i djungeln. Det är den bästa tiden att se fågelspindlar, skorpioner och ormar.
På natten sover vi i bra sängar med myggnät. Tillgång till delad toalett och badrum. ([F],[L],[M])

Dag 3: Expedition i regnskogen – boende i vindskydd

Vi ger oss ut på en tidig vandring redan i gryningen och njuter av ljudet av de många fåglarna i Amazonas regnskog. Nu finns det goda möjligheter att se apor, myrslokar, vildsvin och många olika träd och medicinväxter. På eftermiddagen anländer vi till vår lägerplats mitt i djungeln där vi ska övernatta i ett primitivt vindskydd med myggnät. Övernattningsplatsen ligger nära ett mineralfyllt lerområde, som på natten lockar tapirer och vildsvin. Guiden kan berätta spännande historier om området. Att övernatta i Amazonas regnskog är en enorm upplevelse. ([F],[L],[M])

Dag 4: Vandring i regnskogen – Rainforest Lodge

Efter frukost ger vi oss iväg på vandring genom regnskogen. Återigen har vi goda chanser att se spännande djur och växter. Vi anländer till Bonanza Logde där det kommer att finnas tid att ta ett uppfriskande bad och lunch innan det är dags att fortsätta med båt upp för floden Madre de Dios. Vi stannar vid sjön Oxbow där du kan få se kajmaner, kapybarer och många olika slags fåglar. I slutet av eftermiddagen kommer vi till Atalaya hamn och kör till Rainforest Lodge, där vi stannar över natten. Om du vill kan du följa med på ytterligare en nattvandring. ([F],[L],[M])

Dag 5: Rainforest Lodge – Cusco

Vi beger oss tidigt mot Cusco. Vi åker samma väg tillbaka, genom molnskogen och över bergen till den vackra och historiska byn Cusco. Förväntad ankomst är omkring 15.30 ([F],[L])


Övernattningar:
Tre nätter i primitiva lodges.
En natt i ett primitivt vindskydd med myggnät.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Vandringslederna är flexibla och kan anpassas till deltagarnas förmågor. Resan är också lämplig för familjer.

Svårighetsgrad: Lätt – måttligPris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 695:-


Gruppstorlek

Min. 2 personer och max. 10 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Transport från/till Cusco till den kulturella zonen i Manú (buss och båt)
 • Övernattningar, måltider och aktiviteter enligt programmet
 • Engelsktalande guide
 • Gummistövlar och regnponcho
 • Campingutrustning
 • Inträde till Manú och Bonanza Ecological Reserve samt de varma källorna
 • Mineralvatten

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider, transporter och utflykter som ej ingår enligt program
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: