14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 450:-
Att resa med tåg genom Portugal är ett flexibelt och budgetvänligt sätt att transportera sig som skapar massor av möjligheter för bra stopp i både större och mindre städer, och med tåget hamnar du alltid mitt i stadens centrum. När du reser med tåg kan du luta dig tillbaka och njuta av utsikten medan du glider genom de vackra landskapen som kännetecknar Portugal. Det här sättet att resa passar perfekt för dig som reser ensam, som ett par, med vänner eller familjen.

Resan börjar i portvinets huvudstad, Porto. Portos UNESCO-listade gamla stadskärna erbjuder vackra, kakelklädda fasader, kullerstensgator, färgglada hus, höga broar och massor av små butiker och restauranger. Från Porto är det sällan långt till en välkomnande strand där du kan bada och surfa. Just surfing är en populär sport i Portugal.

Från Porto går tåget till bergsstaden Covilhã. Staden är vackert belägen vid ingången till bergskedjan Serra da Estrela och nära den högsta punkten på Portugals fastland, Torre. I och runt staden kan du uppleva spektakulär natur som vandring och kajakturer, samtidigt som området också är känt för lokala delikatesser som ost och korv. Den som uppskattar god mat kan därmed hitta stor tillfredsställelse här!

Nästa stopp är Lissabon, Portugals huvudstad. Lissabon är beläget på kullarna vid mynningen av floden Tagus och staden fullkomligt sjuder av historia. Lissabon är fylld med smala gator där hus med vackra fasader och utsmyckade balkonger blandas med modern arkitektur, museer och monument. Inte minst pryder de ikoniska, gula spårvagnarna stadssiluetten.

Slutligen går turen från Lissabon till Algarvekusten, närmare bestämt Faro. Se fram emot avkoppling och strandsemester medan stadens gamla centrum ramar in din resa. Fiskrestaurangerna ligger som ett pärlband, och här finns goda möjligheter att avsluta resan med en rad kulinariska upplevelser.
Se fram emot en unik resa som sträcker sig från norra till södra Portugal - och det till ett pris som inte spräcker budgeten.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Portugal här
Läs mer om Portugal här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Portugal året runt, men den bästa tiden att besöka landet är från maj till oktober, när du kommer uppleva en behaglig och varm temperatur med nästan ingen nederbörd.

Det varmaste området i Portugal är vid södra kusten i Algarve-regionen. Där ligger genomsnittstemperaturen på 22–29 grader under sommarmånaderna. Under vintermånaderna ligger temperaturen på 16–23 grader.

Vid Lissabon och kuststäderna norr om Lissabon mildras den goda temperaturen av en behaglig bris från Atlanten, vilket gör det lite svalare än på sydkusten. Medeltemperaturen här ligger mellan 22-28 grader under sommarmånaderna och 15-22 grader under vintermånaderna.

I norra Portugal sjunker temperaturen och det regnar en del under vintern. De varmaste månaderna i norra Portugal och Porto är juli, augusti och september. Temperaturen på sommarmånaderna ligger i genomsnitt mellan 20-25 grader, medan du under vintermånaderna kommer att uppleva en temperatur på cirka 14-18 grader.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Porto
Du flyger från Skandinavien till Porto flygplats, där du anländer senare samma dag. Vid ankomsten till Porto flygplats har vi arrangerat transport för dig, som kommer ta dig till ditt centralt belägna hotell. Hotellet är din bas de närmaste dagarna, när du har tid på egen hand att utforska charmiga Porto som ligger vackert på kullar vid Douroflodens mynning.
Dag 2–3: Upptäck portvinets huvudstad, Porto
Porto är perfekt för att utforska till fots. Speciellt den UNESCO-listade gamla stadsdelen lämpar sig bra för promenader. Det historiska Ribeira-distriktet består av kullerstensgator, pittoreska, färgglada hus och massor av små butiker och restauranger där modern matkultur blandas med det traditionella, portugisiska köket. Dessutom kan du ta en båttur på Dourofloden och njuta av den vackra utsikten över den berömda Dom Luis I-bron som sträcker sig över floden till stadsdelen Vila Nova de Gaia. I Vila Nova de Gaia finns många vinhus som bjuder in till portvinprovning. Porto är trots allt hem för de gyllene dropparna. Om du drömmer om att vara aktiv finns det gott om möjligheter för dagsutflykter i norra Portugal, där du kan rida, forsränna, cykla eller åka på en jeep-tur. Du kan också besöka stadens närliggande stränder där du kan bada och surfa. (F)
Dag 4: Tågresa från Porto till bergsstaden Covilhã
Du tar farväl av Porto och tar tåget cirka sju timmar sydost till staden Covilhã. Du hittar själv till tågstationen där din resa börjar. Du kommer att behöva byta tåg längs vägen, och vi rekommenderar att du hittar en bra plats vid fönstret, eftersom resan härifrån till din slutdestination i Covilhã är en av Portugals vackraste tågsträckor. Vid ankomsten till Covilhã hittar du själv till ditt hotell. (F)
Dag 5–6: Upptäcktsfärd i och runt Covilhã
De närmaste dagarna har du på egen hand för att utforska Covilhã och området runt staden. Bergsstaden ligger bara några kilometer från den högsta punkten på Portugals fastland, Torre. Staden är på alla sätt en riktig bergsort. I staden har de bland annat byggt en panoramahiss, och den moderna och vackra gångbron Carpinteira i sicksackmönster, som är byggd över staden, gör det lätt att orientera sig i stadens centrum. Missa inte ett besök på det spännande Museu de Lanifícios, som berättar om gamla traditioner och ullindustrin i staden, som var den primära handelsvaran i nästan 300 år ända fram till slutet av 1800-talet. Om du drömmer om härliga, nya ullkläder är detta platsen för att köpa med dig några hem. Covilhã är en av de viktigaste ingångarna till Serra da Estrela-bergen. Härifrån har du gott om möjligheter att vandra i bergen, uppleva de vackra floderna och sjöarna eller bestiga Torre, fastlandets högsta punkt. Om du gillar kulinariska specialiteter rekommenderas att smaka på den helt speciella Serra da Estrela-osten som finns just här. Du kan också besöka byn Vila do Paul. Härifrån får du en fantastisk utsikt över bergen, som under vintermånaderna och tidigt på våren ofta är täckta av snö. Staden har en fin barockkyrka och traditionella granithus, där husens tak tidigare användes som rökhus för att röka den traditionella, portugisiska korven Alheira. (F)
Dag 7: Tåg från Covilhã till Portugals fascinerande huvudstad Lissabon
Din tågresa fortsätter mot Portugals huvudstad Lissabon. Resan tar cirka 3,5 timmar. Du tar själv hand om transporten till tågstationen där du har ett direkttåg till Lissabon. Om du missade platsen vid fönstret på resan till Covilhã har du nu en chans till. Landskapet är med säkerhet värt att se från en fönsterplats! Vid ankomsten till Lissabon hittar du själv till ditt centralt belägna hotell i staden. (F)
Dag 8–9: Upptäcktsfärd i Portugals huvudstad
Du tillbringar de närmaste dagarna i Lissabon. Staden är, precis som Porto, belägen på kullarna vid mynningen av en flod. Staden sjuder av historia och erbjuder en mängd spännande arkitektur. Lissabon är fullt av smala gator där hus med vackra fasader och utsmyckade balkonger blandas med modern arkitektur, museer och monument. Använd din tid i staden för att promenera eller cykla bland de charmiga gatorna, hoppa på en spårvagn och besök Belém-kvarteret, känt för sina museer och monument. Missa inte utsikten över Lissabon från det vackra, gamla St. George-slottet. Stadens äldsta kvarter, Alfama, bjuder på många mysiga restauranger där du kan prova Portugals berömda delikatesser. (F)
Dag 10: Tåg från Lissabon till kuststaden Faro
Du vinkar farväl till huvudstaden och sätter dig på ett direkttåg mot Portugals södra kust och staden Faro. Du hittar själv till tågstationen, där turen till Faro tar cirka 3,5 timmar. Njut av din sista tågresa och förbered dig för några avslappnade dagar vid Portugals förtrollande kust. (F)
Dag 11–13: Njutning vid Algarvekusten
Faro är Algarves huvudstad. Till skillnad från många semesterorter känns den portugisiska kulturen överallt. Staden erbjuder en marina, många välunderhållna parker och en pittoresk Cidade Velha (gammal stadsdel) omgiven av medeltida murar. Den gamla stadens slingrande, kullerstensbelagda gator och många torg andas portugisisk charm, och här finns flera museer, kyrkor och små lokala caféer. Runt Faro ligger några av Portugals bästa stränder. Besök den lokala stranden Praia de Faro eller ta en båttur till ön Culatra, där det finns sandstrand så långt ögat når. Här kan du också besöka Ilha do Farol, en fin fyr, varifrån du kan njuta av utsikten över havet och ön. Algarves kust är ett naturreservat. Området kallas Ria Formosa och är känt för att husera många fågelarter. Bland annat kan du ha tur att stöta på flamingo, stork och fiskgjuse. Du kan ta en båttur på en gammal pråm och som en del av det uppleva gamla fiskarmiljöer. Här odlas bland annat musslor och ostron som sen transporteras till de närliggande restaurangerna. Prova till exempel den lokala rätten Caldeirada, en gryta med fisk och skaldjur. (F)
Dag 14: Avresa från Faro och ankomst till Skandinavien
Din resa från norr till söder har nått sitt slut. På egen hand tar du dig till Faro flygplats, som ligger några kilometer från ditt hotell. Härifrån går ditt flyg tillbaka till Skandinavien. (F)

Övernattningar

3 övernattningar i Porto
3 övernattningar i Covilhã
3 övernattningar i Lissabon
4 övernattningar i Faro

Alla övernattningar är på 3-stjärniga hotell i tvåbädds- eller dubbelsängsrum. Om du har andra önskemål om övernattningar kan din resekonsult hjälpa dig på vägen. Winberg Travel kan erbjuda allt från budgethotell till familje- och lyxhotell i de städer som besöks längs vägen.

Kommentarer

Den här resan inkluderar ett interrail-pass för vuxna med tre resdagar. Två barn under 11 år kan resa gratis på tågen när de åtföljs av en vuxen med ett giltigt tågpass. Det gör den här resan idealisk för familjer med barn.
Hos Winberg Travel erbjuder vi tågpass med olika längd. Dessutom kan vi erbjuda interrail-tågpass för resor genom flera länder. Tåget är fördelaktigt för dig som vill ha ett billigt transportmedel på din resa.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Guidebok
 • Portugisisk ordlista
 • Kreditkort
 • Bra skor
 • Liten vandringsryggsäck
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Eventuell handduk
 • Eventuell snorkelutrustning
 • Böcker

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Porto // Faro – Skandinavien, inklusive bagage
 • Ankomsttransfer från Porto flygplats till hotellet i Porto
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • Tågpass i Portugal med tre resdagar inkluderat
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks (i Portugal är det sed att ge dricks)
 • Dryck
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: