Genom tiderna har några av världens mest ikoniska storstäder haft äran att vara värdstäder för de olympiska spelen. Låt de olympiska värdstäderna vara en inspirationskälla när du planerar ditt nästa resmål. Här nedan har vi lyft fram fem tidigare värdstäder, som alla erbjuder spännande och unika upplevelser och som utan tvekan är väl värda ett besök.
Se listan över alla olympiska värdstäder genom tiderna här

1. Rio de Janeiro, Brasilien
Rio de Janeiro är en av Brasiliens mest ikoniska städer, och staden var värd för sommar-OS 2016. Detta var första gången som de olympiska spelen hölls i Sydamerika. Rio de Janeiro är inte bara en stad; det är en sinnesupplevelse utöver det vanliga, fylld med färger och rytmer. Rio är känt för sin färgstarka karneval där du kan uppleva den imponerande sambaparaden som fyller Rios gator med musik och dans. Rio erbjuder också mycket annat - från spektakulär natur och kulinariska äventyr till vackra stränder och avkoppling.
Hitta inspiration för din resa till Brasilien här

2. Los Angeles, USA
Los Angeles - den ikoniska staden i Kalifornien - är världens absoluta centrum för underhållningsindustrin och har varit värd för de olympiska spelen både 1934 och 1984. Staden kommer också att vara värd för de olympiska sommarspelen 2028. Förutom den välkända Hollywood-skylten och Beverly Hills har Los Angeles mycket annat att erbjuda. Bland annat kan du träna på Muscle Beach, gå på upptäcktsfärd på Universal Studios eller lyssna på en konsert i den spektakulära Walt Disney Concert Hall. Inte långt från Los Angeles hittar du också några av USA:s vackraste nationalparker, såsom Yosemite National Park och Death Valley National Park.
Hitta inspiration för din resa till USA här
Få fler tips om vad du bör uppleva i Los Angeles här

3. Tokyo, Japan
Tokyo var värdstad för OS 2020, men på grund av Covid-19 blev spelen försenade ett år och hölls därför först 2021. Tokyo, Japans pulserande huvudstad, är världens största stad med en befolkning på nästan 40 miljoner invånare. Japanernas vänlighet och känsla för ordning gör att staden inte känns kaotisk, trots dess storlek. Staden är en blandning av futuristisk arkitektur, traditionella tempel, imponerande, kulinariska upplevelser och en stad full av energi och liv.
Hitta inspiration för din resa till Japan här

4. Sydney, Australien
När man tänker på Sydney tänker man automatiskt på sevärdheter som Operahuset och Harbour Bridge. Dessa två ikoniska landmärken är synonyma för staden och inkluderades också i de olympiska evenemangen när Sydney var värd för sommar-OS år 2000, genom att den fascinerande Sydney Harbour Bridge dekorerades med de kända OS-ringarna.
I Sydney kan du bada på de imponerande stränderna, njuta av solskenet och ta ett dopp i Stilla havet. Oavsett om du gillar stränder, ikoniska landmärken eller mångkulturell mat har Sydney något att erbjuda för alla resenärer.
Hitta inspiration för din resa till Australien här
Få fler tips om vad du bör uppleva i Sydney här

5. Peking, Kina
Kinas huvudstad Peking var värd för de olympiska spelen 2008. Peking är en stad som visar upp både dåtid och framtid på samma gång. Här kan du bland annat besöka Hutongs – en speciell typ av smala gator fyllda med gamla hus. Låt dig också imponeras av Pekings skyskrapor, där den högsta byggnaden består av hela 109 våningar. Peking är en stad full av kontraster, där trängseln på gatorna står i skarp kontrast till de fridfulla templen och parkerna. Himmelens tempel är Pekings mest kända tempel, men staden har hundratals mindre tempel som också är värda ett besök.
Hitta inspiration för din resa till Kina här

Källor:
Olympics: Olympic Games
Thomas Cook: 6 Olympic Host Cities You Must Visit
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: