Av Catrin (#reseintervju)

RESEINTERVJU

Catrin på Winbergs har nyligen kommit hem från en av sina absoluta drömresor! Vi har bett henne dela sina bästa upplevelser med oss som inspiration och underhållning:

"Vi gjorde nu i sommar en roadtrip med en hyrbil och körde utmed Californiens kust, in i landet och till Nevada. Vi var iväg ca 4 och en halv vecka i juni/juli månad vilket var precis lagom för att uppleva det mesta.

Vi landade i San Fransisco och tog oss vidare mot Santa Cruz och Montrey för valsafari sedan till Los Angeles. Rakt inåt landet till Las Vegas – neon, casinon och glitter & glamour. Storslagna Grand Canyon. Skönt häng i Coachella och spännande upplevelser i Jousha Tree National Park. Vi avslutade västkusten med ett besök i San Diego och sist men inte minst ett stopp i New York.

Vi hade bokat hostels/hotell i de stora städerna och sedan bokade vi hostels efterhand vi tog oss runt, det var skönt att ha några förbokade hållpunkter och sedan fick dagsformen avgöra var vi skulle bo. Vi åt på restaurangerna som fanns närmast vägarna så det blev mycket hamburgare och tacos. I Montery passade vi på att äta på en lokal fiskrestaurang där mycket på menyn kom ifrån havet bredvid. San Diego är kända för sina tacorestauranger. Där bodde vi hos en familj som tog med oss till en av sina favoritställen - det är verkligen något speciellt med San Diegos tacos.

Det är svårt att säga vad som var absolut bäst på hela resan; varje stad och nationalpark vi besökte var en upplevelse, men om jag ska välja något så är det Grand Canyon där vi både vandrade och tog en helikoptertur. Jag rekommendera att titta på soluppgången eller solnedgången då det är så mäktigt.

Det vi ghorde som kanske var mest otippat var att ta en lektion i westernridning inte långt ifrån Joucha Tree Mational Park. Det gav en helt ny syn på ridning och en upplevelse av att ryttare och häst verkligen blir ett.

Om jag skulle göra om samma resa och ändra något skulle stanna nån dag extra i Los Angeles då jag kände att det fanns så mycket mer att se men tiden var knapp. Och även om vi hann med mycket under den korta tid vi var i New York hade jag nog velat stanna där en natt extra.

Mitt nästa resmål är ännu inte planerat men jag drömmer en resa till Afrikas savann för att se The Big Five samt den omväxlande naturen! "


Få inspiration till din USA-resa här

Catrin i USA
Catrin i USACatrin i USACatrin i USACatrin i USACatrin i USACatrin i USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: