Sök
Sök
Sri Lanka
Elefanter Sri Lanka
Fiskere Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sigiriya rock i Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka

Sri Lanka på egen hand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 30 dagar

Sri Lanka är en grönskande, bergig ö, täckt av doftande teodlingar, risfält och regnskog, samt vackra kritvita stränder. Det vimlar av olika djurarter - från påfåglar och elefanter till läppbjörnar och leoparder. Med en flygbiljett och ett ankomstpaket får du en bra inramning på din resa i Sri Lanka.

Vi kan arrangera din semester så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömsemestern. Så boka dina flygbiljetter till Sri Lanka genom Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet.

Våra kreativa och beresta resekonsulter är redo att dela med sig av sina upplevelser i och omkring Sri Lanka.

Vi kan även kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka har ett tropiskt klimat. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Sri Lanka är bland annat en underbar plats för sol- och badsemestrar, som kan genomföras året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Därför kan du alltid hitta ett område i Sri Lanka som är perfekt för din solresa. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Strand, Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Sri Lanka, dit du anländer följande dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst Negombo, Sri Lanka
I Negrombo hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar fina utflyktsmöjligheter. Negombo är en större kuststad som ligger ungefär en halvtimmes bilresa från huvudstaden Colombo.
Boende på hostel i flerbäddsrum.

Dag 3: Negombo
Upplev Negombo, som bland annat lockar med färgglada marknader och en härlig strand. Du kan även välja att åka tåg till Colombo och vistas i en livlig och spännande storstad. (F)

Dag 4: Vidare på egen hand
Idag fortsätter din resa runt i Sri Lanka. (F)

Sri Lanka är en färgstark ö som har otroligt mycket att erbjuda. De grönskande bergen är täckta av väldoftande teodlingar och här finns mängder av risfält och regnskog, samt vackra kritvita stränder. Det vimlar av olika djurarter - från påfåglar och elefanter till läppbjörnar och leoparder. Landets kultur och historia sträcker sig mer än 2 500 år tillbaka, men är ännu högst levande. Dans, musik och teater är tätt förbundna och många gamla danser och ritualer praktiseras fortfarande av levnadsglada lankeser.
Ett förslag på sevärdheter i Sri Lanka:
  • Bestig Sigiriya - ”Lejonets berg” - och se lämningarna efter ett gammalt kungligt palats högst uppe på toppen. Här kan du vistas en stund och beundra landskapet.

  • Besök de gamla kungliga städerna Anuradhapura och Polonnaruwa och det välbevarade grottempelkomplexet, Dambulla. En 12 meter hög Buddhastaty döljer sig här.

  • Ta en promenad till den charmiga staden Nuwara Eliya och se de koloniala byggnaderna och vackra omgivningarna.

  • Kom tätt inpå elefanter, bufflar och kanske till och med leoparder i Udawalawe Nationalpark, Yala Nationalpark och regnskogen Sinharaja.
  • Luta dig tillbaka i Sri Lankas vackra badorter Kalutara, Bentota, Unawatuna eller Dikwella. Här kan avkoppling och bad kombineras med en behaglig Ayurveda-massage eller en dykutflykt.

Boende på hostel. (F)

Övernattningar:
Två övernattningar i flerbäddsrum på hostel i Negombo


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett urval av priserna/flygalternativen för resor till Sri Lanka. Ring oss för att höra om fler priser och flygmöjligheter.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Colombo t/r
  • Ankomstpaket (upphämtning på flygplatsen och två nätter på budgethotell i Colombo), inkl. frukost.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 6 995:-
Sri Lanka, Surf Camp

Surf camp i Sri Lanka

Surf, sol och skoj! Lär dig att surfa på trevligt surf camp i Sri Lanka.

Reslängd: Åtta dagar
FRÅN: 595:-
Hygge ved poolen

Villa på Sri Lanka

Utforska Sri Lankas tropiska paradis och fantastiska landskap från din villa nära stranden. Här kan du koppla av med en bok vid poolen i den grönskande trädgården. Du kan hyra ett rum eller hela villan.

Reslängd: Från en natt
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: