Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 12 950:-
Boka dina flygbiljetter till Sri Lanka genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi bokar även ett ankomstpaket med två nätter på ett hostel i Negombo bara 15 minuter från flygplatsen åt dig - en perfekt mjuklandning på en spännande resa på Sri Lanka.

Vi hjälper även till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Sri Lanka, dit du anländer följande dag. En eller två mellanlandningar beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst Negombo, Sri Lanka
I Negrombo hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar fina utflyktsmöjligheter. Negombo är en kuststad som ligger ungefär en halvtimmes bilresa från huvudstaden Colombo.
Dag 3: Negombo
Upplev Negombo, som bland annat lockar med färgglada marknader och en härlig strand. Du kan även välja att åka tåg till Colombo och vistas i en livlig och spännande storstad.
Dag 4: Vidare på egen hand
Idag fortsätter din resa runt i Sri Lanka. Vill du ha hjälp att boka hostel, hotell, utflykter och transporter för delar eller hela din resa bara tala med oss på Winberg Travel så hjälper vi dig. Sri Lanka är en färgstark ö som har otroligt mycket att erbjuda. De grönskande bergen är täckta av väldoftande teodlingar och här finns mängder av risfält och regnskog, samt vackra kritvita stränder. Det vimlar av olika djurarter - från påfåglar och elefanter till läppbjörnar och leoparder. Landets kultur och historia sträcker sig mer än 2 500 år tillbaka, men är ännu högst levande. Dans, musik och teater är tätt förbundna och många gamla danser och ritualer praktiseras fortfarande av levnadsglada lankeser. Ett förslag på sevärdheter i Sri Lanka: Bestig Sigiriya - ”Lejonets berg” - och se lämningarna efter ett gammalt kungligt palats högst uppe på toppen. Här kan du vistas en stund och beundra landskapet. Besök de gamla kungliga städerna Anuradhapura och Polonnaruwa och det välbevarade grottempelkomplexet, Dambulla. En 12 meter hög Buddhastaty döljer sig här. Ta en promenad till den charmiga staden Nuwara Eliya och se de koloniala byggnaderna och vackra omgivningarna. Kom tätt inpå elefanter, bufflar och kanske till och med leoparder i Udawalawe Nationalpark, Yala Nationalpark och regnskogen Sinharaja. Luta dig tillbaka i Sri Lankas vackra badorter Kalutara, Bentota, Unawatuna eller Dikwella. Här kan avkoppling och bad kombineras med en behaglig Ayurveda-massage eller en dykutflykt.

Övernattningar

Två övernattningar i flerbäddsrum på hostel i Negombo

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Två nätter i flerbäddsrum på hostel i Negombo
 • Transfer från flygplatsen vid ankomst
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: