Sök
Sök
Gorillaspaning i Uganda
Mød Ugandas skønne befolkning
Chimpanse trek i Kibale nationalpark i Uganda
Gorillatrek I Bwindi Impenetrable i Uganda
owino market kampala
Riverrafting på Nilen i Uganda
Elefanter i Queen Elizabeth i Uganda
Batwa Stammen i Uganda
Flodhest i Queen Elizabeth i Uganda
Løve i Murchison Falls i Uganda
Gorillatrek I Bwindi Impenetrable i Uganda
Backpacking i Uganda
Gorilla i Bwindi National Park

Gorillaspaning i Uganda

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 5 dagar

Upplev de sällsynta ugandiska bergsgorillorna i de djupa djunglerna i Bwindis ogenomträngliga nationalpark

På denna färd tas du med genom Ugandas djungel på utkik efter de sällsynta bergsgorillorna. Tillsammans med en erfaren guide rör vi oss djupt in genom djungeln i Bwindis nationalpark med målet att finns en gorillafamilj och på nära håll uppleva dessa imponerande och sällsynta primater. Bara cirka 1000 bergsgorillor finns kvar i hela världen och knappt häften av dem lever här i Bwindi.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Väder

Regnsäsongen i Uganda är från slutet av mars till maj samt november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Silverback Gorilla i Bwindi Nationalpark

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Skandinavien - Ankomst Entebbe

Avresa från Skandinavien mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar på vägen. Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.

Dag 2: Stadstur, kultur och marknadsbesök

Efter frukost på ditt hotell kommer du att hämtas av din guide. Då kommer du att gå med i guiden på en spännande stadstur. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument och inte minst uppleva den myllrande Owina-marknaden, en vild blandning av all värdens varor och massor av handlare. Vid första anblicken verkar marknadsplatsen kaotisk, men under besöket kommer du att få ett varmt ugandiskt bemötande och en färgstark upplevelse samt, såklart, goda möjligheter att fynda på marknaden. Sent på eftermiddagen är du tillbaka på hotellet och resten av dagen kan användas på egen hand. ([F])

Dag 3: Kampala till Bwindi Nationalpark

Resan startar sju om morgonen från Kampala, där du plockas upp i bil. Ja, faktiskt startar det hela med att du korsar ekvatorn. Bilresan till Bwindi nationalpark tar cirka nio-tio timmar och på vägen passerar man vackra berg, tropisk regnskog och bambuskog. Du anländer till Bwindi nationalpark sent om eftermiddagen och blir därefter avlämnad på ditt hotell. ([F])


Dag 4: Gorilla-trekking

I dag ska du tidigt upp och redan klockan sex rullar ni från hotellet. Erfarna guider lotsar genom och djupt in i djungeln och upp för branta sluttningar skapade av vulkaner. Målet är att finna en bergsgorillefamilj och har du tur kommer du att komma mycket nära inpå och kunna iaktta dessa imponerande djur. Upplevelsen kan knappt beskrivas, att plötsligt stå ansikte mot ansikte med denna fantastiska varelse. Där är de framför dig, i sina helt naturliga omgivningar.
För att inte vänja gorillorna alltför mycket vid människor får man högst tillbringa en timma ihop med dem. ([F],[L],[M])


Dag 5: Bwindi Nationalpark - Kampala

Sista dagen går resan tillbaka till Kampala, dit du ankommer cirka 18.00. Här slutar turen aningen med hemresa på flygplatsen eller om du fortsätter vidare på egen hand. ([F])


Övernattningar:
Fyra nätter på budgethotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Kom ihåg matpaket och gott om vatten för gorillavandringen – vi är först tillbaka på vårt hotell på sen eftermiddag, cirka 16:30.

Resan innebär 6-8 timmars vandring i höjderna, så en bra fysisk form krävs.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Mellan 2-8 personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Entebbe t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter på budgethotell i Kampala
 • Transport mellan Kampala och Bwindi National Park t/r
 • 2 nätter på budgethotell vid parken
 • Gorillatrek
 • Erfaren engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: