5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 950:-
På denna färd tas du med genom Ugandas djungel på utkik efter de sällsynta bergsgorillorna. Tillsammans med en erfaren guide rör vi oss djupt in genom djungeln i Bwindis nationalpark med målet att finns en gorillafamilj och på nära håll uppleva dessa imponerande och sällsynta primater. Bara cirka 1000 bergsgorillor finns kvar i hela världen och knappt häften av dem lever här i Bwindi.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Bästa reseperiod

Regnsäsongen i Uganda är från slutet av mars till maj samt november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien - Ankomst Entebbe
Avresa från Skandinavien mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar på vägen. Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.
Dag 2: Stadstur, kultur och marknadsbesök
Efter frukost på ditt hotell kommer du att hämtas av din guide. Då kommer du att gå med i guiden på en spännande stadstur. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument och inte minst uppleva den myllrande Owina-marknaden, en vild blandning av all värdens varor och massor av handlare. Vid första anblicken verkar marknadsplatsen kaotisk, men under besöket kommer du att få ett varmt ugandiskt bemötande och en färgstark upplevelse samt, såklart, goda möjligheter att fynda på marknaden. Sent på eftermiddagen är du tillbaka på hotellet och resten av dagen kan användas på egen hand. (F)
Dag 3: Kampala till Bwindi Nationalpark
Resan startar sju om morgonen från Kampala, där du plockas upp i bil. Ja, faktiskt startar det hela med att du korsar ekvatorn. Bilresan till Bwindi nationalpark tar cirka nio-tio timmar och på vägen passerar man vackra berg, tropisk regnskog och bambuskog. Du anländer till Bwindi nationalpark sent om eftermiddagen och blir därefter avlämnad på ditt hotell. (F)
Dag 4: Gorilla-trekking
I dag ska du tidigt upp och redan klockan sex rullar ni från hotellet. Erfarna guider lotsar genom och djupt in i djungeln och upp för branta sluttningar skapade av vulkaner. Målet är att finna en bergsgorillefamilj och har du tur kommer du att komma mycket nära inpå och kunna iaktta dessa imponerande djur. Upplevelsen kan knappt beskrivas, att plötsligt stå ansikte mot ansikte med denna fantastiska varelse. Där är de framför dig, i sina helt naturliga omgivningar. För att inte vänja gorillorna alltför mycket vid människor får man högst tillbringa en timma ihop med dem. (F,L,M)
Dag 5: Bwindi Nationalpark - Kampala
Sista dagen går resan tillbaka till Kampala, dit du ankommer cirka 18.00. Här slutar turen aningen med hemresa på flygplatsen eller om du fortsätter vidare på egen hand. (F)

Övernattningar

Fyra nätter på budgethotell

Kommentarer

Kom ihåg matpaket och gott om vatten för gorillavandringen – vi är först tillbaka på vårt hotell på sen eftermiddag, cirka 16:30.

Resan innebär 6-8 timmars vandring i höjderna, så en bra fysisk form krävs.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna utflykt kan påbörjas varje dag

Gruppstorlek

Mellan 2-8 personer

januari - marsjuli - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska
 • Snacks - matsäck för gorillatrek

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Entebbe t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter på budgethotell i Kampala
 • Transport mellan Kampala och Bwindi National Park t/r
 • 2 nätter på budgethotell vid parken
 • Gorillatrek
 • Erfaren engelsktalande guide
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Vid bokning betalar man en deposition på USD 900 för att garantera utflykten. Bergsgorillan är ett vild djur i full frihet och man kan inte med 100% säkerhet garantera att man ser gorillor, dock ses den på 90% av utflykterna så chanserna är mycket goda.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: