Sök
Sök
Uganda på egen hand
Chimpanse trek i Kibale nationalpark i Uganda
Murchison Falls
Mød Ugandas skønne befolkning
Løve i Murchison Falls i Uganda
Ziwa Reservatet i Uganda
Safari i Murchison Falls National Park
Bådtur på Nilen i Murchison Falls National Park
Leopard i Murchison Falls
Børn i vejkanten mellem Murchison Falls og Hoima
Murchison Falls nationalpark
Murchison Falls nationalpark
Murchison Falls nationalpark
Murchison Falls nationalpark
Chimpanse trek i Kibale nationalpark i Uganda
Chimpanse trek i Kibale nationalpark i Uganda
owino market kampala
Oplev Kampala fra bagsædet af en motorcykel
Riverrafting på Nilen i Uganda
Oplev Nilen fra en Kajak
Bungy Jump ved Nilen i Uganda
Bungy Jumping over Nilen i Uganda
Få en eventyrlige riverrafringoplevelse i Jiinja
Ugandas befolkning
Oplev verdensklasse riverrafring i Jiinja
Kajaktur på nilen
Oplev Kampala fra bagsædet af en Motorcykel
Oplev Kampala fra Bagsædet af en Motorcykel

Res på egen hand i Uganda

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 3 dagar

Denna rundresa är det perfekta backpacker-valet. Med detta reseförslag får du en lugn start och en spännande dagsutflykt på baksätet på en motorcykel innan du reser vidare på egen hand.

Detta resförslag är för dig som är ute efter äventyr och särskilt efter natur- och stora djurupplevelser. Från baksätet av en motorcykel kommer du att få uppleva Kampalas myllrande stadsliv och gästfria lokalbefolkning. Väl ute ur stan går färden mot det fantastiska vattenfallet i Murchison Falls National Park där du kan uppleva lejon, elefanter, bufflar, flodhästar, nilkrokodiler och, om du har tur, leopard. Du möter lika vilda som lekfulla schimpanser på din vandringstur i Kibale National Park, som har en av världens högsta bestånd av schimpanser. Härifrån väntar en längre körsel och så är du framme i Jinja. Staden ligger vid Nilens utlopp ur Victoriasjön och är känd som Afrikas äventyrsstad nummer ett. Här kan du mer eller mindre handgripligt kasta dig ut i fartfylld forsränning eller kajakpaddling på Nilen och direkt bokstavligt i ett härligt bungyjump från 44 meters höjd över floden. Du kan utforska området till häst eller på mountainbike. Landskapet längs den vackra Nilen är unikt och fantastiskt och staden ligger vackert och är därför också perfekt för några dagars avkoppling innan du reser vidare. Dessutom är detta reseförslag ett självklart val om du vill kombinera Uganda med ett eller flera andra länder i Afrika under en kortare tid.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Väder

Den torraste tiden i Uganda är från januari till mars och juni till oktober samt december.
Regnsäsongen i Uganda är från slutet av mars till maj samt november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.


Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Skandinavien - Ankomst Entebbe

Avresa från Skandinavien mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar på vägen. Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.

Dag 2: Upplev Kampala från baksätet på en motorcykel

Efter frukost på ditt guest house kommer du att hämtas och köras till startpunkten för en annorlunda stadsrundtur i Kampala – från baksätet av en motorcykel. Föraren fungerar även som din guide under dagen. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument. Under körturen kommer du att möta ugandierna ansikte mot ansikte och en färgstark upplevelse är garanterad genom hela dagen. Vid slutet av eftermiddagen är du tillbaka på ditt guest house och resten av dagen kan användas ensam.

Dag 3: Kampala – res vidare på egen hand

Efter frukost fortsätter resan på egen hand.


Övernattningar:
Två övernattningar på guest house eller budgethotell i Kampala

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer - minimum 2 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Entebbe t/r (inkluisve bagage)
  • 2 övernattningar på guest house eller budgethotell i Kampala
  • Transport, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: