3 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 950:-
Detta resförslag är för dig som är ute efter äventyr och särskilt efter natur- och stora djurupplevelser. Från baksätet av en motorcykel kommer du att få uppleva Kampalas myllrande stadsliv och gästfria lokalbefolkning. Väl ute ur stan går färden mot det fantastiska vattenfallet i Murchison Falls National Park där du kan uppleva lejon, elefanter, bufflar, flodhästar, nilkrokodiler och, om du har tur, leopard. Du möter lika vilda som lekfulla schimpanser på din vandringstur i Kibale National Park, som har en av världens högsta bestånd av schimpanser. Härifrån väntar en längre körsel och så är du framme i Jinja. Staden ligger vid Nilens utlopp ur Victoriasjön och är känd som Afrikas äventyrsstad nummer ett. Här kan du mer eller mindre handgripligt kasta dig ut i fartfylld forsränning eller kajakpaddling på Nilen och direkt bokstavligt i ett härligt bungyjump från 44 meters höjd över floden. Du kan utforska området till häst eller på mountainbike. Landskapet längs den vackra Nilen är unikt och fantastiskt och staden ligger vackert och är därför också perfekt för några dagars avkoppling innan du reser vidare. Dessutom är detta reseförslag ett självklart val om du vill kombinera Uganda med ett eller flera andra länder i Afrika under en kortare tid.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Bästa reseperiod

Den torraste tiden i Uganda är från januari till mars och juni till oktober samt december.
Regnsäsongen i Uganda är från slutet av mars till maj samt november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien - Ankomst Entebbe
Avresa från Skandinavien mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar på vägen. Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.
Dag 2: Upplev Kampala från baksätet på en motorcykel
Efter frukost på ditt guest house kommer du att hämtas och köras till startpunkten för en annorlunda stadsrundtur i Kampala – från baksätet av en motorcykel. Föraren fungerar även som din guide under dagen. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument. Under körturen kommer du att möta ugandierna ansikte mot ansikte och en färgstark upplevelse är garanterad genom hela dagen. Vid slutet av eftermiddagen är du tillbaka på ditt guest house och resten av dagen kan användas ensam.
Dag 3: Kampala – res vidare på egen hand
Efter frukost fortsätter resan på egen hand.

Övernattningar

Två övernattningar på guest house eller budgethotell i Kampala

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag

januari - mars, juli - oktober

Packlista

  • Kläder för väder
  • Badkläder & handduk
  • Hatt, solkräm & myggspray
  • Bekväma skor
  • Vattenflaska

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: