Sök
Sök
Yellowstone, USA
New York, USA
Niagara Falls, USA
Mount Rushmore, USA
Yellowstone
Yosemite, USA
Golden Gate, San Francisco
Highway 1, USA

Tvärs över norra USA

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 180:-

Reslängd: 21 dagar

Från kust till kust. Denna omfattande resa tar dig från Niagarafallens buller och Chicagos skyskrapor till den vackra naturen i nationalparkerna Yellowstone och Yosemite och avslutas längs Kaliforniens kust.

Om du vill ha mycket frihet men ändå lite ramar för din resa till USA är denna campingresa i minibuss den perfekta lösningen.
På denna tur får du uppleva allt som norra USA har att bjuda på, med en perfekt balans mellan städer och nationalparker. Att köra tvärs över USA innebär inte bara många kilometer. Du får bland annat besöka ursprungsbefolkningens heliga land, Amishsamhällen, dammiga spökstäder och moderna storstäder. Dessutom väntar dig fantastiska naturupplevelser i Yellowstone och Yosemite.
Resan följer en fast rutt, men på de olika stoppen på vägen finns det olika aktiviteter att prova på. Det finns plats för max. 13 resenärer, 18–38 år. En reseledare följer med och hjälper er att organisera de praktiska sakerna längs vägen. På turen kommer huvudfokus att ligga på de vackra nationalparkerna i USA, och på de flesta ställen campar ni mitt i den fantastiska naturen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för USA här

Väder

Maj–september.

Detaljerad resplan

Dag 1: New York och Niagarafallen
Resan startar på morgonen i New York. Efter att alla formaliteter är avklarade går resan vidare mot Ontariosjön. Här möts vi av Niagarafallens intensiva buller. Niagarafallen är ett av världens mest kända vattenfall. 2,5 miljoner liter vatten forsar ut från det 55 meter höga och 300 meter breda vattenfallet. Ombord båten ”Maid of the Mist” får du se vattenfallet från första parkett.

Dag 2: Ohio
Besök Cedar Point Amusement Park och åk Millenium Force, som sägs vara en av världens bästa berg- och dalbanor.

Dag 3–4: Chicago, Illinois
Nästa stopp är Chicago. Staden har även landets bästa bluesscen. Från Willis Tower får du en otrolig utsikt över staden. Passa även på att shoppa loss på köpcentret Magnificent Mile och smaka på Chicagos berömda pizza innan du ger dig ut på en cykeltur i staden med kända Bobby’s Bike Hike (inkluderad).

Dag 5–6: South Dakota och Badlands nationalpark
Dagens resa går ut på prärien och korsar den gamla gränsen till väst mot Badlands nationalpark. Terrängen här är helt annorlunda än grässlätterna på prärien. Här finns långa platåer, markerade spiror och sågtandade åsar. Du kommer garanterat vilja ta upp kameran och föreviga det månliknande landskapet och bisarra klipporna.

Dag 7: Sioux Indian Lands, South Dakota
Mount Rushmore National Memorial består av en klippvägg där fyra berömda presidentens huvuden har skulpterats: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln. I närheten hittar du det imponerande monumentet för indianen Crazy Horse. Han ledde attacken mot general Custer i slaget vid Little Big Horn.

Dag 8: Cody, Wyoming
Cody är en riktig cowboystad i hjärtat av Wild Wyoming. I Cody är allting genomsyrat av cowboytraditioner och årets höjdpunkt är sommarens rodeo. Staden har även fått sitt namn från cowboylegenden ”Buffalo Bill Cody”.

Dag 9–10: Yellowstone nationalpark, Wyoming
Resan tar dig vidare till Yellowstone nationalpark, som är en av de mest berömda nationalparkerna i USA. Bison, björnar, älgar, hjortar och många andra djur går runt fritt i parken. Ingen annanstans på jorden hittar du en sådan spännande geologisk mångfald. Kokande vatten bubblar upp från markgrunden, ånga och gaser kommer upp från sprickor i jordskorpan, gejsrar exploderar och här finns kokande gyttjepölar.

Dag 11–12: Jackson, Wyoming
Jackson är en typisk vilda västernstad. Du kan känna att anden från den tid då äventyrare, pionjärer och bosättare flyttade västerut lever vidare här. Här kan du åka forsränning i Snake River, som är en av USA:s stora, otämjda floder (ingår ej). Du kan släcka törsten på Million Dollar Cowboy Bar, där du sitter på sadlar och troféhorn hänger över baren.

Dag 13–14: Idaho/Nevada och Tahoesjön
På vägen genom Idaho och Nevada kan du njuta av den ena panoramautsikten efter den andra. Tahoesjön ligger på gränsen mellan Nevada och Kalifornien. Här finns många möjligheter, och du väljer själv vad du föredrar. Du kan åka på en båttur i solnedgången, besöka ett blinkande kasino, ge dig ut på en fridfull tur i trampbåt eller testa på skärmflygning eller adrenalinpumpande vattenskidor.

Dag 15–16: Yosemite nationalpark, Kalifornien
Vi kör genom centrala Kalifornien längs en vacker väg mot Yosemite nationalpark. Det är en mycket populär nationalpark med gott om möjligheter att vandra eller cykla i vackra omgivningar med klippor och spektakulära vattenfall runtomkring dig. Kom ihåg att hålla ögonen öppna efter parkens många djur.

Dag 17–18: San Francisco, Kalifornien
San Francisco är ”Everybody’s Favorite City”. Du har en hel dag till att utforska staden. Du klan bland annat shoppa i Chinatown och Union Square, gå runt i Fisherman’s Wharf eller ta en promenad över Golden Gate-bron.

Dag 19–20: USA:s västkust, Kalifornien
Idag går turen längs Highway 1, vilken är en vacker väg som slingrar sig nedför kusten från San Francisco till Los Angeles. Vi gör ett uppehåll i Monterey, där du bland annat kan ta en naturskön promenad längs vattnet.

Dag 21: Los Angeles, Kalifornien
Vi rullar in i Los Angeles, där vi besöker Tinseltown och Hollywood Boulevard. Turen avslutas runt 17.00. Det är möjligt att köpa till en övernattning genom Winberg Travel eller ta ett flyg samma kväll.

Övernattningar:
16 nätter i tält.
4 nätter på hostel/hotell.

Ta med en varm sovsäck.
Observera att alla deltagare förväntas delta aktivt i den dagliga matlagningen och städningen, samt sätta upp och ta ner lägren.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan går i minibuss och kommunikationen sker på engelska.

Målgrupp: Personer 18-38 år.

Denna tur går också i motsatt riktning, med början i Los Angeles och som avslutas i New York.

På vår hemsida har vi valt ut några av de bästa turerna i USA, men urvalet är mycket bredare. Kontakta din resesäljare om du har några önskemål utöver de turer som beskrivs här.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 180:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max. 13 deltagare

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport i minibuss
  • Guide
  • Inträde till nationalparker
  • 16 nätter i tält
  • 4 nätter på hostel/hotell
  • All campingutrustning (utom sovsäck)
  • Massor av aktiviteter

I priset ingår inte

  • Mat och dryck (du betalar 10 USD per dag till en gemensam matkassa, så att gruppen kan köpa mat i tillsammans).
  • Dricks: det är god praxis i USA att ge guiden/chauffören dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: