Sök
Sök
Kultur och välbefinnande i Vietnam
Ho Chi Minh, Vietnam
Ho Chi Minh, Vietnam
Mekong, Vietnam
Mekong Floden, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam

Kultur och välbefinnande i södra Vietnam

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 10 dagar

En resa för dig som vill uppleva det allra bästa på lite kortare tid. Spännande kultur i och omkring Ho Chi Min City (Saigon) och Mekong-deltat. Resan avslutas med ren avslappning och välbefinnande på den vackra ön Phu Quoc.

Upplev södra Vietnam på bara sex dagar. På den här resan kommer du att komma nära inpå historien och kulturen i södra Vietnam. Först tillbringar du några spännande dagar i den livliga staden Ho Chi Minh City (Saigon) med utflykter till Cu Chi-tunnlarna och den flytande marknaden Cai Rang i Mekong-deltat. Du fortsätter sedan med några sköna dagar den vackra ön Phu Quoc med kristallklart vatten och kritvita stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Väder

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Du flyger från Skandinavien till Vietnam, dit du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh

Vid ankomsten till Ho Chin Minh hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i staden. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Staden upplevs bäst till fots, men om du blir trött kan du hyra en cyklo (cykeltaxi). Du kan till exempel åka förbi Återföreningspalatset, China Town (som har många imponerande kinesiska pagoder), Ben Thanh-marknaden, Notre Dame-kyrkan, Ho Chi Minh-museet, krigsmuseet och den botaniska trädgården. ([F])

Dag 3: Ho Chi Minh City - Cao Dai-templet – Cu Chi-tunnlarna

Du blir upphämtar vid hotellet efter frukosten. Idag är det dags för en guidad tur till Cao Dai templet i byn Tay Ninh, en plats som är ett populärt pilgrimsmål för många vietnameser. På vägen tillbaka till Ho Chi Minh City besöker du Ben Dinh-tunnlarna i Cu Chi-provinsen. Tunnlarna användes av VietCong under Vietnamkriget i ett försök att stå emot amerikanerna. Sent på eftermiddagen är du tillbaka i Ho Chi Minh City och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. ([F],[L])

Dag 4: Ho Chi Minh och Mekong-deltat

Idag väntar riktigt spännande upplevelser i Mekong-flodens breda delta. På väg till deltat åker du med bil genom gröna risfält till den vackra byn My Tho. Härifrån fortsätter resan med båt nerför floden Tien till ön Qui. På vägen passerar du små fiskebyar, pålhus, båtvarv, fruktodlingar samt öarna Dragon , Phoenix och Unicorn. Lunchen serveras på en fruktodling innan du får en tur genom byn. Besöket avslutas med några smakprov på byns tropiska frukter medan öborna framför traditionell sydvietnamesisk folkmusik. Därefter kan du ta en promenad på egen hand och uppleva vardagslivet här i Mekong-deltat. Slutligen går resan tillbaka till Can Tho där du ska tillbringa natten. ([F],[L],[M])

Dag 5: Den flytande marknaden - Phu Quoc Island

Idag går turen med båt på de smala och pittoreska bifloderna till den pulserande marknaden som är Sydostasiens största flytande marknad. Varje morgon fylls floden av båtar fullpackade med färgstarka frukter och grönsaker som säljs direkt från däck. Det är en fantastisk upplevelse att se de hundratals båtarna och pråmarna som på ett förunderligt sätt lyckas styra in och ut mellan varandra. Det är en livlig marknad där det finns massor av möjligheter att provsmaka vietnamesiska maträtter samt få en liten inblick i vardagslivet. På vägen görs ett stopp i en liten butik där du får se på när de tillverkar nudlar. Efter en promenad i byn fortsätter turen till Phu Quoc. ([F],[L])

Dag 6: Avslappning på Puh Quoc

Tillbringa dagen precis som du vill. Du har många olika möjligheter. Du kan vara aktiv och gå på upptäcktsfärd eller koppla av med en bra bok på hotellet eller stranden.([F])

Dag 7: Rundtur på Phu Quoc

Efter frukosten är en rundtur på ön planerad. Du får bland annat se: En pärlodling ägd av australiensare.
Kokosnötsfängelset, ett fängelse från Vietnamkriget.
Fiskmarknaden vid hamnen i An Thoi. Här får du på egen hand gå på upptäcktsfärd bland de lokala fiskarna och studera deras vardagssysslor.
Ridgeback dog & Phu Quoc hundkennel där de föder upp den berömda hundrasen Ridgeback som härstammar härifrån.
Fiskebyn Ham Ninh är känd för att producera världens bästa fisksås. Här får du möjlighet att besöka en av fabrikerna som tillverkar såsen.

Under utflykten kommer du även att besöka Sao Beach, en underbar strand där du får möjlighet att sola och bada. ([F])


Dag 8: Phu Quoc - på egen hand

Efter en spännande gårdag har du dagen till att utforska ön på egen hand. ([F])

Dag 9: Avresa från Phu Quoc

Efter frukost blir du upphämtad vid hotellet och körd till Duong Duongs flygplats.


Dag 10 : Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.Övernattningar:
Två nätter på hotell i Ho Chi Minh City (Saigon)
En natt på hotell i Can Tho
Fyra nätter på hotell på Phu Quoc

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Våra turer blir oftast med grupper på 2-8 deltagare Turen kan göras helt privat mot ett mindre tillägg - tala med oss på Winberg Travel så bokar vi det du föredrar.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien - Ho Chi Minh City t/r (inklusive bagage)
 • Flyg Phu Quoc - Ho Chi Minh City (inklusive bagage)
 • Två nätter på hotell i Ho Chi Minh City (Saigon)
 • En natt på hotell i Can Tho
 • Fyra nätter på hotell på Phu Quoc
 • Expressbåt till Phu Quoc
 • Engelsktalande guide under utflykterna
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: