Sök
Sök
Cai Rang market - Mekong
Ho Chi Minh, Vietnam
Ho Chi Minh, Vietnam
Mekong, Vietnam
Mekong Floden, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam

Kultur och njutning i södra Vietnam

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 10 dagar

På den här resan får du möjlighet att uppleva den spännande kulturen i och omkring Ho Chi Min City och Mekong-deltat. Avsluta resan med ren avslappning på den tropiska ön Phu Quoc.

Upplev allt det bästa av södra Vietnam på bara sex dagar. På den här resan kommer du att komma nära inpå historien och kulturen i södra Vietnam. Först tillbringar du några spännande dagar i den hektiska staden Ho Chi Minh City och utflykter till Cu Chi-tunnlarna och den flytande marknaden Cai Rang i Mekong-deltat, där hundratals vietnameser handlar kors och tvärs med all världens olika saker. Du avslutar turen med en vistelse på den lilla tropiska ön Phu Quoc och dess otroligt vackra sandstränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Väder

Du kan resa när som helst på året. Den bästa perioden att resa är dock mellan oktober och april. Från maj till september kan förändrade väderförhållanden leda till att resan ändras eller ställs in.

Mango Bay Resort, Phu Quoc, Vietnam

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Vietnam, dit du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh
Vid ankomsten till Ho Chin Minh hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i staden. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Staden upplevs bäst till fots, men om du blir trött kan du hyra en cyklo (cykeltaxi). Du kan till exempel åka förbi Återföreningspalatset, China Town (som har många imponerande kinesiska pagoder), Ben Thanh-marknaden, Notre Dame-kyrkan, Ho Chi Minh-museet, krigsmuseet och den botaniska trädgården.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 3: Ho Chi Minh City - Cao Dai-templet – Cu Chi-tunnlarna
Du blir upphämtar vid hotellet efter frukosten. Idag är det dags för en guidad tur till Cao Dai templet i byn Tay Ninh, en plats som är ett populärt pilgrimsmål för många vietnameser. På vägen tillbaka till Ho Chi Minh City besöker du Ben Dinh-tunnlarna i Cu Chi-provinsen. Tunnlarna användes av VietCong under Vietnamkriget i ett försök att stå emot amerikanerna. Sent på eftermiddagen är du tillbaka i Ho Chi Minh City och kan tillbringa resten av dagen på egen hand.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 4: Ho Chi Minh och Mekong-deltat
Idag väntar riktigt spännande upplevelser i Mekong-flodens breda delta. På väg till deltat åker du med bil genom gröna risfält till den vackra byn My Tho. Härifrån fortsätter resan med båt nerför floden Tien till ön Qui. På vägen passerar du små fiskebyar, pålhus, båtvarv, fruktodlingar samt öarna Dragon , Phoenix och Unicorn. Lunchen serveras på en fruktodling innan du får en tur genom byn. Besöket avslutas med några smakprov på byns tropiska frukter medan öborna framför traditionell sydvietnamesisk folkmusik. Därefter kan du ta en promenad på egen hand och uppleva vardagslivet här i Mekong-deltat. Slutligen går resan tillbaka till Can Tho där du ska tillbringa natten.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 5: Den flytande marknaden - Phu Quoc Island
Idag går turen med båt på de smala och pittoreska bifloderna till den pulserande marknaden som är Sydostasiens största flytande marknad. Varje morgon fylls floden av båtar fullpackade med färgstarka frukter och grönsaker som säljs direkt från däck. Det är en fantastisk upplevelse att se de hundratals båtarna och pråmarna som på ett förunderligt sätt lyckas styra in och ut mellan varandra. Det är en livlig marknad där det finns massor av möjligheter att provsmaka vietnamesiska maträtter samt få en liten inblick i vardagslivet. På vägen görs ett stopp i en liten butik där du får se på när de tillverkar nudlar. Efter en promenad i byn fortsätter turen till Phu Quoc.
Boende på standardhotell på ön Phu Quoc.

Dag 6: Avslappning på Puh Quoc
Tillbringa dagen precis som du vill. Du har många olika möjligheter. Du kan vara aktiv och gå på upptäcktsfärd eller koppla av med en bra bok på hotellet.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 7: Rundtur på Phu Quoc
Efter frukosten är en rundtur på ön planerad. Du får bland annat se:

 • En pärlodling ägd av australiensare.

 • Kokosnötsfängelset, ett fängelse från Vietnamkriget.

 • Fiskmarknaden vid hamnen i An Thoi. Här får du på egen hand gå på upptäcktsfärd bland de lokala fiskarna och studera deras vardagssysslor.

 • Ridgeback dog & Phu Quoc hundkennel där de föder upp den berömda hundrasen Ridgeback som härstammar härifrån.

 • Fiskebyn Ham Ninh är känd för att producera världens bästa fisksås. Här får du möjlighet att besöka en av fabrikerna som tillverkar såsen.

På turen kommer du även att besöka Sao Beach, en underbar strand där du får möjlighet att sola och bada.
boende på 3-stjärnigt hotell.

Dag 8: Phu Quoc - på egen hand
Efter en spännande gårdag har du dagen till att utforska ön på egen hand.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 9: Avresa från Phu Quoc
Efter frukost blir du upphämtad vid hotellet och körd till Duong Duongs flygplats. (F)

Dag 10 : Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på vilket flygbolag du reser med.


Övernattningar:
1 natt på flyget mellan Sverige och Vietnam
2 nätter i Ho Chi Minh
1 natt i Can Tho
4 nätter på Phu Quoc Island
1 natt på flyget mellan Vietnam och SverigeF = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Våra turer blir oftast med grupper på 2-8 deltagare Turen kan göras privat mot ett mindre tillägg - kontakta din resekonsult.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg från Sverige till Vietnam t/r
 • Övernattningar
 • Expressbåt till Phu Quoc
 • Engelsktalande guide
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Reseförsäkringar
 • Drycker
 • Dricks
 • Övriga utgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: