10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 450:-
Upplev södra Vietnam på bara sex dagar. På den här resan kommer du att komma nära inpå historien och kulturen i södra Vietnam. Först tillbringar du några spännande dagar i den livliga staden Ho Chi Minh City (Saigon) med utflykter till Cu Chi-tunnlarna och den flytande marknaden Cai Rang i Mekong-deltat. Du fortsätter sedan med några sköna dagar den vackra ön Phu Quoc med kristallklart vatten och kritvita stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh
Vid ankomsten till Ho Chin Minh hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i staden. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Staden upplevs bäst till fots, men om du blir trött kan du hyra en cyklo (cykeltaxi). Du kan till exempel åka förbi Återföreningspalatset, China Town (som har många imponerande kinesiska pagoder), Ben Thanh-marknaden, Notre Dame-kyrkan, Ho Chi Minh-museet, krigsmuseet och den botaniska trädgården. (F)
Dag 3: Ho Chi Minh City - Cao Dai-templet – Cu Chi-tunnlarna
Du blir upphämtar vid hotellet efter frukosten. Idag är det dags för en guidad tur till Cao Dai templet i byn Tay Ninh, en plats som är ett populärt pilgrimsmål för många vietnameser. På vägen tillbaka till Ho Chi Minh City besöker du Ben Dinh-tunnlarna i Cu Chi-provinsen. Tunnlarna användes av VietCong under Vietnamkriget i ett försök att stå emot amerikanerna. Sent på eftermiddagen är du tillbaka i Ho Chi Minh City och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F,L)
Dag 4: Ho Chi Minh och Mekong-deltat
Idag väntar riktigt spännande upplevelser i Mekong-flodens breda delta. På väg till deltat åker du med bil genom gröna risfält till den vackra byn My Tho. Härifrån fortsätter resan med båt nerför floden Tien till ön Qui. På vägen passerar du små fiskebyar, pålhus, båtvarv, fruktodlingar samt öarna Dragon , Phoenix och Unicorn. Lunchen serveras på en fruktodling innan du får en tur genom byn. Besöket avslutas med några smakprov på byns tropiska frukter medan öborna framför traditionell sydvietnamesisk folkmusik. Därefter kan du ta en promenad på egen hand och uppleva vardagslivet här i Mekong-deltat. Slutligen går resan tillbaka till Can Tho där du ska tillbringa natten. (F,L,M)
Dag 5: Den flytande marknaden - Phu Quoc Island
Idag går turen med båt på de smala och pittoreska bifloderna till den pulserande marknaden som är Sydostasiens största flytande marknad. Varje morgon fylls floden av båtar fullpackade med färgstarka frukter och grönsaker som säljs direkt från däck. Det är en fantastisk upplevelse att se de hundratals båtarna och pråmarna som på ett förunderligt sätt lyckas styra in och ut mellan varandra. Det är en livlig marknad där det finns massor av möjligheter att provsmaka vietnamesiska maträtter samt få en liten inblick i vardagslivet. På vägen görs ett stopp i en liten butik där du får se på när de tillverkar nudlar. Efter en promenad i byn fortsätter turen till Phu Quoc. (F,L)
Dag 6: Avslappning på Puh Quoc
Tillbringa dagen precis som du vill. Du har många olika möjligheter. Du kan vara aktiv och gå på upptäcktsfärd eller koppla av med en bra bok på hotellet eller stranden.(F)
Dag 7: Rundtur på Phu Quoc
Efter frukosten är en rundtur på ön planerad. Du får bland annat se: En pärlodling ägd av australiensare. Kokosnötsfängelset, ett fängelse från Vietnamkriget. Fiskmarknaden vid hamnen i An Thoi. Här får du på egen hand gå på upptäcktsfärd bland de lokala fiskarna och studera deras vardagssysslor. Ridgeback dog & Phu Quoc hundkennel där de föder upp den berömda hundrasen Ridgeback som härstammar härifrån. Fiskebyn Ham Ninh är känd för att producera världens bästa fisksås. Här får du möjlighet att besöka en av fabrikerna som tillverkar såsen. Under utflykten kommer du även att besöka Sao Beach, en underbar strand där du får möjlighet att sola och bada. (F)
Dag 8: Phu Quoc - på egen hand
Efter en spännande gårdag har du dagen till att utforska ön på egen hand. (F)
Dag 9: Avresa från Phu Quoc
Efter frukost blir du upphämtad vid hotellet och körd till Duong Duongs flygplats.
Dag 10 : Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Två nätter på hotell i Ho Chi Minh City (Saigon)
En natt på hotell i Can Tho
Fyra nätter på hotell på Phu Quoc

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien - Ho Chi Minh City t/r (inklusive bagage)
 • Flyg Phu Quoc - Ho Chi Minh City (inklusive bagage)
 • Två nätter på hotell i Ho Chi Minh City (Saigon)
 • En natt på hotell i Can Tho
 • Fyra nätter på hotell på Phu Quoc
 • Expressbåt till Phu Quoc
 • Engelsktalande guide under utflykterna
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: