Sök
Sök
Öluff Koh Lipe
Koh Lipe - Thailand
Koh Lipe - Thailand
Koh Lipe - Thailand
Koh Lipe - Thailand

Öluff i Koh Lipe National Park

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 795:-

Reslängd: 6 dagar

Det här är resan för dig som drömmer om paradisöar med kritvita stränder omgivna av kristallklart vatten med massor av koraller och färgstarka fiskar! Du besöker Koh Lipe och flera av de närliggande öarna – några av södra Thailands allra vackraste!

Följ med på öluff Koh Lipe National Park bland några av södra Thailands vackraste öar. Koh Lipe är en riktig pärla med fantastiska stränder och en avslappnad atmosfär. Ön ligger nära gränsen till Malaysia och endast en timmes båtresa från Langkawi. Resan tar dig även till öarna Koh Ngai och Koh Kradan söder om Koh Lanta i Krabi-provinsen. Här möts du av fantastiska stränder och massor av lugn och ro.

Det här är den perfekta resan för dig som drömmer om att åka till vackra tropiska öar dit massturismen inte hunnit. Öluffen till Koh Lipe innehåller både utflykter och snorklingsturer, men det finns så klart även gott om tid till att slappna av och komma ner i varv.


Väder

Turen kan genomföras från mitten av oktober till början av maj. Under perioden mellan maj och oktober är vädret mycket ombytligt, med höga vågor och tropiska regn, vilket gör att turen inte kan genomföras då.

Detaljerad resplan

Dag 1: Ao Nang/Krabi eller Koh Lanta – Koh Lipe

Efter frukosten kör du mot färjan som ska ta dig till Koh Lipe. Du kommer fram till ön på eftermiddagen där en chaufför kör dig till ditt hotell. När du har checkat in har du resten av eftermiddagen ledig till att slappna av på stranden och njuta av ett dopp i det klara vattnet. Koh Lipe är en del av nationalparken Tarutao, vilken består av flera små öar som är helt fredade för att skydda djurlivet. Runt Koh Lipe finns ett vackert korallrev, så det finns verkligen utmärkta möjligheter till sol, snorkling och dykning. ([M])

Dag 2: Öluff: Ko Lipe - Ko Hin Ngam - Ko Hin Sorn - Ko Lipe

Idag åker du med longtail-båt för att utforska och snorkla i området runt Koh Lipe. Du får bland annat besöka Hoh Ngam, en liten ö som är känd för sina svarta stenar, samt ön Koh Hin Sorn med sina unika stenformationer. Därefter åker du vidare till öarna Koh Jabang och Koh Peung. Dessa båda områden är några av de bästa snorklingsplatserna i koh Lipe National Park. Här kan du verkligen njuta av de färgstarka livet under vattenytan. Efter ett dopp i det härliga vattnet går resan förbi ”monkey beach” – stranden med sina många apor. Lunchen äts ombord innan du återvänder till Koh Lipe sent på eftermiddagen. ([F],[L])

Dag 3: Ko Lipe Island

Dagen står helt till ditt fria förfogande. Tillbringa dagen som du vill, slappna av och njut av de vackra omgivningarna både över och under vattenytan. Ta en promenad på stranden, läs en bra bok, gå på upptäcktsfärd och ät på en mysig restaurang. ([F])

Dag 4: Ko Lipe - Ko Ngai Island

Efter frukosten tar du färjan till ön Koh Ngai. När du har checkat in på ditt hotell står resten av dagen till ditt eget förfogande. Koh Ngai ligger söder om Koh Lanta i Krabi-provinsen och är ännu ett tropiskt paradis. här hittar du vita sandstränder och kristallklart vatten där du kan se de färgstarka fiskarna bara några meter från land. Om du har tur kan du även få syn på de stora näshornsfåglarna när de flyger över den frodiga regnskogen. ([F],[M])

Dag 5: Öluff: Ko Ngai – Ko Kradan - Ko Chuek – Ko Ngai

Idag ska du utforska området runt Koh Ngai i longtail-båt. Du får bland annat åka förbi de små öarna Koh Chuek och Koh Ma som ligger utanför Koh Ngai och som bjuder på riktigt bra snorkling. Du får även uppleva den berömda Emerald Cave där du simmar genom en mörk liten tunnel och kommer ut på en underbar strand i en förtrollande lagun omgiven av höga klippor med tropisk vegetation. Tillbaka på båten kan du njuta av lunchen medan du åker tillbaka till Koh Kradan, en liten ö som är känd för sina fantastiska och nästan orörda stränder. Senare på eftermiddagen återvänder du till Koh Ngai och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. ([F],[L])

Dag 6: Koh Ngai Island – Koh Lanta Island / Ao Nang Area

Detta är resans sista dag och efter frukosten tar du färjan tillbaka till antingen Koh Lanta eller Ao Nang/Krabi, varifrån du åker till ditt hotell eller fortsätter din resa runt i Thailand. ([F])


Övernattningar:
Fem nätter på enklare hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 795:-


Kommentarer till prisSvårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Utflykter och snorkling enligt programmet
  • Måltiden enligt programmet
  • Vatten, läsk, kaffe och te ombord
  • Snorklingsutrustning (snorkel, mask och simfötter) finns på plats

I priset ingår inte

  • Internationellt flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: