Sök
Sök
Nordöstra Vietnam
Det nordøstlige Vietnam
Det nordøstlige Vietnam
Minoritetetsgruppe, Vietnam
Minoriteter, Vietnam
Det nordøstlige Vietnam
Det nordøstlige Vietnam
Det nordøstlige Vietnam
Ba Be lake, Vietnam

Äventyr i nordöst

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 790:-

Reslängd: 6 dagar

Besök några av Vietnams minst besökta områden i nordost som erbjuder unika naturupplevelser. Ha Giang-provinsen ger en fascinerande inblick i delar av Vietnam dit få turister sätter fot. Den vackra Ba Be-nationalparken innehåller regnskogar, grottor och tre sammankopplade sjöar.

Den nordöstra delen av Vietnam är känd för sina märkliga kalkstensformationer och många kullar. Det är den minst beresta delen av landet trots att dalarna, vattenfallen, grottorna, de ovanliga klippformationerna och sjöarna i området är mycket vackra. Förutom vacker natur ger resan även en inblick i några av minoritetsfolkens dagliga liv. Du får bland annat prova på att laga middag med en lokal familj i deras traditionella hus som är byggt på pålar.

Ha Giang-provinsen i nordöstra Vietnam ger en fascinerande inblick i platser i Vietnam dit få turister sätter fot. Ha Giang är i hög grad ett område där lokala traditioner och varierande stamkulturer fortfarande lever kvar utan större inflytande utifrån.

Väder

Du kan resa när som helst på året. Den bästa perioden att resa är dock mellan oktober och maj. Från juni till september kan förändrade väderförhållanden leda till att resan ändras eller ställs in.

Detaljerad resplan

Dag 1: Hanoi – Ha Giang

Du hämtas vid hotellet i Hanoi och sedan fortsätter resan mot Ha Giang (318 km). På vägen får du se livet i byarna i provinsen Tuyen Quang. När du kommer fram till Ha Giang kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. Boende på hotell i Ha Giang. ([L],[M])

Dag 2: Ha Giang – Quan Ba – Yen Minh – Dong Van

Njut av en god frukost på hotellet innan du fortsätter vidare mot Quan Ba-passet (Heaven's Gate, 1 500 m). På vägen stannar du i Yen Minh för att äta lunch. Därefter fortsätter resan mot Dong Van (Stone Highland) där du checkar in på ett lokalt guesthouse. Du har gott om tid att utforska området på egen hand innan middagen serveras. Övernattning på guesthouse i Dong Van. ([F],[L],[M])

Dag 3: Dong Van – Meo Vac – Bao Lac

Efter frukost besöker du den lokala marknaden av Dong Van (endast möjligt på söndagar) samt tittar på de forntida byggnaderna i området innan du kör vidare mot Meo Vac. Njut av utsikten och den vackra naturen på vägen. Du stannar även för att besöka Vuong-palatset som var hem för Meo-kungen. Därefter kör du vidare mot Bao Lac. Du äter middag och övernattar på ett hotell i Bao Lac. ([F],[L],[M])

Dag 4: Bao Lac – Ba Be-sjön

Efter frukost kan du ta en promenad i området innan du kör vidare mot Ba Be. Lunch avnjuts i Cho Ra innan det är dags att bege sig mot nationalparken Ba Be. När du har mött familjen du ska bo hos på homestay har du tid att utforska området och besöka en Tay-by i närheten. Du övernattar och äter middag hos en lokal familj i deras traditionella hus som är byggt på pålar. ([F],[L],[M])

Dag 5: Ba Be-sjön

Efter att ha sett områdets vackra bergslandskap är det dags att koppla av på en båttur på Ba Be-sjön. Längs vägen stannar ni vid Dau Dang-vattenfallet och den stora Poong-grottan som är hem för tusentals fladdermöss. I Ba Be-nationalparken kan du se allt från höga vattenfall, brusande floder, djupa dalar och naturliga grottor till små sjöar. Sjöarna är omgivna av branta berg som är upp till 1 554 meter höga. På eftermiddagen kan du ta en kort vandringstur med guiden till en av områdets andra små Tay-byar. Middag och boende arrangeras med samma värdfamilj som föregående natt. ([F],[L],[M])

Dag 6: Ba Be-sjön – Hanoi

Njut av dagens frukost innan det är dags att bege sig tillbaka till Hanoi. På vägen äter du lunch på en lokal restaurang. Mot slutet av dagen avslutas resan i Hanoi på hotellet där du hämtades den första dagen. ([F],[L])


Övernattningar:
Två nätter på hotell i ekonomiklass
En natt på guesthouse
Två nätter på homestay

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 790:-Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Två nätter på hotell i ekonomiklass
 • En natt på guesthouse
 • Två nätter på homestay
 • Engelsktalande guide
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: