Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 16 750:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Under denna fartfyllda resa får du möjlighet att utforska Kroatiens vackraste nationalparker till fots, paddla havskajak längs klippiga öar omgivna av det azurblå Adriatiska havet och insupa historien i Kroatiens städer. Resan börjar i Kroatiens huvudstad Zagreb, där du har en första natt och sedan hämtar ut din hyrbil för att köra till den imponerande nationalparken Plitvice. Se de många vattenfallen och vackra sjöarna när du vandrar på gångvägar och stigar i det lummiga landskapet. Fortsätt till bergiga Paklenica nationalpark som erbjuder mer än 150 km vandringsleder.

Nästa stopp är den historiska och vackra kuststaden Šibenik där du kan njuta av total avkoppling på Amadria Park Hotel Jure innan du kör vidare till Split. På vägen till Split kan du vandra upp till toppen av berget Mosor, som bjuder på en magisk utsikt över Split och den dalmatiska skärgården. I Split återlämnar du din hyrbil och har tid att utforska den UNESCO världsarvslistade staden med sina gamla stadsmurar och trånga gränder. Avsluta sedan resan med ett häftigt 2-dagars kajakäventyr i den dalmatiska skärgården där du kan snorkla och simma i Adriatiska havets azurblå vatten innan du tillbringar natten i tält på en av öarna. Efter en sista natt tillbaka i Split flyger du sedan hem till Skandinavien, fylld av äventyr och otroliga minnen av Kroatien!

Vi har valt olika typer av boende som passar de omgivningar du befinner dig i; vandrarhem med eget rum och toalett/bad, B&B, lägenhet och resort. Resan kan självklart skräddarsys exakt efter dina behov så boendestandarden kan uppgraderas och resplanen kan ändras så du får mer tid på de platser som intresserar just dig. Du har en hyrbil under större delen av resan och det finns gott om frihet i programmet och idéer för utflykter och sevärdheter du kan stanna till vid.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatienhär
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

I de södra kustområdena i Adriatiska havet, upplever man ett tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa reseperioden är från slutet av april till och med oktober. Från november till mars faller ofta betydligt mer regn och temperaturen kan sjunka till och med under nollstrecket. Våra rekommendationer om bästa restid till Kroatien baseras på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Med flyg från Danmark till Zagreb
Idag börjar ditt fartfyllda reseäventyr till det fantastiska Kroatien. Du flyger till Kroatiens huvudstad Zagreb, dit du anländer mitt på dagen. Hämta din hyrbil och kör till ditt vandrarhem som ligger centralt i staden. På eftermiddagen träffar du din engelsktalande lokalguide för en tur runt huvudstadens smala gator och vackra parker. Du får höra berättelser om stadens historia och hur det är att bo i dagens Zagreb – utifrån guidens egna upplevelser och erfarenheter, vilket ger dig en unik inblick i staden. Efter rundturen kan du utforska det livliga cafélivet och det stora restaurangutbudet på egen hand.
Dag 2: Med bil till Plitvice nationalpark (134 km)
Vi rekommenderar att du sätter kurs från Zagreb till Plitvice National Park på morgonen, så du får så mycket tid som möjligt att vandra i nationalparkens vackra natur. Det tar ungefär två timmar att köra från Zagreb och längs vägen finns möjlighet att stanna vid lokala gårdsbutiker eller stormarknader för att inhandla snacks och drycker för dagens vandringstur. Observera att kreditkort kan användas på de flesta ställen, men vi rekommenderar att du tar ut lite av den lokala valutan "kuna" så att du alltid har kontanter på dig. Plitvice Nationalpark är ett UNESCO världsarv och kan utforskas till fots längs gångvägar och stigar genom det spektakulära landskapet med turkosa sjöar och vattenfall. Det finns promenadslingor av olika längd och svårigheter. En sak är säker - nationalparkens skönhet kommer att överväldiga dig med intryck! Man kan inte bada i vattenfallen och sjöarna här men det är möjligt i Nationalparken Krka som du kan besöka senare i din resa.Sen eftermiddag beger du dig till ditt B&B som ligger strax utanför parken. Vi kan rekommendera att den som önskar kör till restaurangen Lička Kuća på kvällen, där de bästa lokala specialiteterna serveras.
Dag 3: Med bil till Starigrad Paklenica (130 km)
Om du inte fick nog av de vackra vattenfallen och sjöarna i Plitvice Nationalpark igår, finns det tid idag att fortsätta utforska nationalparken eftersom det endast är en kort bilresa till nästa stopp, kuststaden Starigrad Paklenica. Här väntar en annan av Kroatiens vackra nationalparker, Paklenica. Du kommer att vara baserad i Starigrad Paklenica där du har en liten lägenhet med kök. På vägen dit kan du välja att ta en liten omväg till Krupa River där du kan trekka i den vackra ravinen och besöka byn Kaštel Žegarski.
Dag 4: Trekking i Paklenica nationalpark
Idag har du gott om möjligheter att utforska de mer än 150 km markerade vandringslederna i Paklenica nationalpark, som bara ligger några få kilometer från Starigrad Paklenica. Rutterna tar dig genom ett hisnande bergslandskap mellan dramatiska bergformationer och djupa kanjoner med utsikt över Adriatiska havet. Du kan också prova på några av de mer än 400 klättringsvägarna av varierande svårighetsgrad, cykling eller ridning i nationalparken.
Dag 5: Med bil till Šibenik via Tulove Grede och Krka nationalpark (166 km)
Idag väntar en underbar bilresa till Šibenik med stopp vid de imponerande klippformationerna Tulove Grede och inte minst Krka nationalpark. Båda stoppen erbjuder fantastisk vandring och i Krka nationalpark kan du också njuta av en uppfriskande simtur i de kristallklara sjöarna och de vackra vattenfallen. På sen eftermiddag kommer du sedan fram till den historiska kuststaden Šibenik, där det är dags för avkoppling på Amadria Park Hotel Jure. Här har du två nätter och kan njuta av utsikten över havet med en bra bok eller ta en simtur i poolen.
Dag 6: Avkoppling i Šibenik
Du har hela dagen fri för att antingen bara koppla av på resorten eller utforska Šibenik, den äldsta staden vid Adriatiska havet med en befolkning på cirka 35 000. Den gamla stadsdelen bjuder på charmiga kullerstensgator, 24 kyrkor och de medeltida fästningarna St. Michaels och St. Nikolaus som användes som bakgrund för flera scener ur serien "Game of Thrones". (F)
Dag 7: Med bil till Split via Mt. Mosor (78 km)
Split är nästa destination på ditt Kroatienäventyr. På vägen kan du stanna till vid Sitno Gornje och gå upp ca 300 höjdmeter till toppen av berget Mosor. Utsikten från toppen på 868 meters höjd är fantastisk och du kommer att kunna se både Split och öarna i den dalmatiska skärgården. I Split återlämnar du din hyrbil och har sedan resten av dagen på egen hand för att utforska Splits gamla stadskärna. Här ligger romerske kejsaren Diocletianus gigantiska palatset från cirka år 300. Palatsruinerna, som finns med på en UNESCO:s världsarvslista, ligger utspridda över den gamla stadsdelen - det är som att vandra runt ett stort museum med en frukt-och grönsaksmarknad, en fiskmarknad och mysiga små butiker. Strax utanför palatset ligger strandpromenaden Riva med sina mysiga restauranger och kaféer. Här samlas både turister och lokalbefolkning till kvällens korzo (social samling) för ett glas vin eller espresso. F)
Dag 8: Kajakäventyr till Drvenik Veli och Drvenik Mali
Ditt 2-dagars kajakäventyr i den dalmatiska skärgården börjar med att du möter din guide som kommer vara på hela turen. Efter en introduktion åker ni till byn Vinisce som är utgångspunkten. Här får du en detaljerad ruttintroduktion och information om utrustning, havskajakpaddling och säkerhet till sjöss. Du packar ditt bagage för de kommande två dagarna i s.k. drybags och resten lämnar du på ditt vandrarhem i Split. Så är du redo att ge dig ut på äventyr i Dalmatiska bukten. Från kuststaden Vinisces skyddade vik paddlar du över kanalen till ön Drvenik Veli (stora Drvenik) och byn med samma namn. Denna gamla fiskeby lever fortfarande i det långsamma tempo som man kan föreställa sig att de hade 100 år sedan. Dold från massturism, denna ö med endast 150 invånare är en perfekt första destination på kajakturen. Härifrån fortsätter du till Drvenik Mali (lilla Drvenik), en liten ö som är en viktig del av Trogirs skärgård och har en unik charm med sina sandstränder och den lilla fiskebyn Borak. Här slår du läger på en campingplats. Tillsammans med guiden förbereder ni middagen som avnjuts under den öppna stjärnhimlen. Trötta efter en dag till sjöss kryper du till kojs i ditt tält. (L,M) Rutt: Vinisce - Drvenik Veli - Drvenik Mali Längd: 15 km
Dag 9: Kajakäventyr från Drvenik Mali via Drvenik Veli tillbaka till Split
Efter en natt i tält och en god frukost packar ni ihop lägret tillsammans och fortsätter resan mot den förtrollande stranden Vela Rina med fantastisk vit sand och perfekt, kristallklart hav. Detta är ett bra ställe för en uppfriskande simtur eller en snorklingstur. Paddla tillbaka till ön Drvenik Veli och besöka några av de härliga, små stränder där det är möjligt att hoppa i vattnet från klipporna, snorkla eller bara koppla av i solen. När du når den södra sidan av ön kommer du till den berömda "Blue Lagoon" eller Krknjaši, där du kan ta en paus. Krknjaši är en av de mest populära naturliga vikarna vid Adriatiska havet. Kombinationen av kristallklart hav och sand ger lagunen en fantastisk turkosfärg. Härifrån kommer du återigen att korsa kanalen tillbaka till Vinisce och sedan körs du tillbaka till Split, där du kan njuta av resten av kvällen på egen hand. (F,L) Rutt: Drvenik Mali - Drvenik Veli - Vinisce Längd: 22 km
Dag 10: Hemresa
Med massor av fantastiska reseminnen och upplevelser i bagaget tar du idag buss eller taxi till Split flygplats då det har blivit dags att resa hem. Du flyger tillbaka till Skandinavien med hemkomst samma dag, tiderna beror på flygbolaget.

Övernattningar

En natt på Hostel Chillout i Zagreb
En natt på Etno Garden B&B vid Plitvice N.P.
Två nätter i lägenhet i Starigrad Paklenica
Två nätter på Amadria Park Hotel Jure i Šibenik
En natt på Hotel Pax i Split
En natt i tält på ön Ciovo
En natt på Hotel Pax i Split

Winberg Travel erbjuder allt från budget hotell till boutique och lyxhotell i Kroatien. Tala med oss på Winberg Travel om du vill ändra din hotellstandard.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Pula//Dubrovnik - Skandinavien
 • 9 nätter på hotell, hostel ,lägenhet, B&B och hotell
 • 7 dagars bilhyra med upphämtning på flygplatsen i Zagreb och avlämning i Split inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring och självriskeliminering.
 • Måltider och utflykter enligt program
 • 1/2-dagstur med engelsktalande guide i Zagreb
 • 2-dagars kajaktur med engelsktalande guide inklusive utrustning

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Transfer till flygplatsen i Split - kan bokas till
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Envägsavgift som betalas på plats ca. 900 kronor

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF