Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna skattkista av upplevelser i Indiska Oceanen är ett perfekt resmål året om, oavsett om man vill njuta av kristallklart vatten och vita stränder, göra en road trip eller dansa sega i Port Louis. Vi har tagit fram ett "Fly & Drive" program som ger besökaren möjlighet att utforska ett lite annorlunda Mauritius!
Du får en skön mix mellan lata dagar och äventyr. I programmet ingår hyrbil större dleen av resan efter en mjukstart på Zilwa Attitude. Du väljer sen vad du vill fylla dagarna med under tiden du har unika boenden och coola boutiquehotell förbokade.

Läs mer om Mauritius här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Mauritius här

Bästa reseperiod

Mauritius fungerar att åka till året om – de har sin sommar (högsäsong) under november-april och vinter (lågsäsong) maj-oktober. Under sommaren är klimatet lite fuktigare och det kan komma intensiva men oftast korta regnskurar och i vissa fall även tropiska orkaner. Vintern är svalare och torrare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är oftast minst ett flygbyte på vägen och ni landar sedan på Mauritius nästa dag.
Dag 2: Ankomst
Ni landar på Mauritius och går efter pass- och tullformaliteter till vår samarbetspartner – ni har sedan en transfer till ert hotell, läckra Zilwa Attitude som ligger i norr nära fiskebyn Grand Gaube. Här finns det tid att varva ner och passa på att bada lite salta bad innan det är dags att ge sig ut på äventyr. (M)
Dag 3-4: Zilwa Attitude
Hotellet har ett oslagbart läge vid änden av en lagun, här finns 4 pooler, 6 restauranger och barer och aktiviteter som dykning, kajaker, tennis, tai chi, SUP och ett ljuvligt SPA för trötta kroppar. Man kan boka utflykter, upplevelser eller bara lata sig och koppla av. Hotellet har ett ambitiöst hållbarhetsprogram med både ekotänk och internutbildning och utan engångsartiklar i plast. Det ingår halvpension men den som vill kan lägga till så att man får All Inclusive.(F,M)
Dag 5: Mot äventyr och upplevelser
Efter frukost kommer vår samarbetspartner över med hyrbil och information. Ni packar sedan in väskorna och åker iväg för att uppleva Mauritius lite mer ”off the beaten track”. Färden går österut mot Otentic Eco Tent Experience närheten av den lilla byn Deux Frères . Detta är en stilla plats mitt i den vackra naturen. Platsen byggdes med syftet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. Här använder man solenergi för el och uppvärmning av vatten, man samlar regnvatten, använder trä och återanvänt material i största möjliga mån. Ni bor i ett ”tält” med badrum och toalett uppbyggt på en träveranda. Restaurangen serverar både frukost och middag med kreolsk inspiration – all mat är 100% vegetarisk och det ingår halvpension under dagarna här. (F,M)
Dag 6: Otentic Eco Tent Experience med omgivningar
Idag kan ni kan nu antingen stanna kvar på lodgen och bara ta det lugnt eller ut och utforska. Det finns massor med saker att se och göra i närheten och med egen hyrbil är det enkelt att åka runt. Ni kan göra en utflykt till Mauritius längsta flod Grand River South East och paddla kajak i mangroveträsken eller varför inte åka till Trou d’Eau Douce och äta lunch på en lokal restaurang. Här är vattnet nästan overkligt blått och det är härifrån man åker ut till ön Ile aux Cerfs. Man kan också hyra cykel på lodgen och cykla till närbelägna fiskebyar eller fortsätta med bilen till en av öns äldsta städer; Mahebourg med restauranger, muséer och butiker. En läcker kreolsk middag serveras sedan på kvällen på Otentic Eco Tent Experience . (F,M)
Dag 7: Lakaz Chamarel
Frukost och sedan utcheckning för att åka vidare mot sydväst. Stannade ni inte till i Mahebourg igår så passa på att göra det idag och besök The Naval Museum, kakfabriken Biscuiterie Rault och marknaden (om ni kör denna sträcka på en måndag). Trevliga platser att stanna för lunch är Nativ Lodge i Mahebourg och La Belle Creole i Pointe d’Esny. Ni kör sedan vidare söderut genom Rivière des Anguilles och Souillac, stanna för en bensträckare och fotografering vid Gris Grisklippan och vidare mot Baie du Cap mot Chamarel och sedan till Lakaz Chamarel där ni checkar in. Lakaz Chamarel är ett litet ”boutiquehotell” mitt i en tropisk trädgård omgiven av Chamarelbergen och en plats som ingen annan med majestätisk tystnad och stillhet. (F,M)
Dag 8: Lakaz Chamarel
Frukost och sedan har ni dagen till att utforska och njuta av denna del av Mauritius. Dagens tips till utflyktsmål är La Rhumerie de Chamarel med guidade turer och romprovning, 7-coloured earth med sina unika sanddyner och färger, upplevelsen The Curious Corner of Chamarel, vandring i Black River Gorges för att sedan avsluta i världsarvet Le Morne. Ni kan be hotellet packa en picknickorg åt er eller så kan man stanna till i t.ex. Case Noyale och äta på någon av restaurangerna där. (F,M)
Dag 9: Veranda Tamarin Black River
Färden fortsätter – efter frukost och utcheckning kör ni nu utmed västkusten via Case Noyale mot Black River. Höjdpunkterna på vägen är Martello Tower och saltängarna. Stanna även till i Ruisseau Créole för lite shopping eller bara för att uppleva den ljusa och luftiga atmosfären på denna lite undangömda plats. Framme i Black River checkar ni in på Veranda Tamarin – ett coolt litet boutiquehotell i Tamarin. Här finns en skön ”roof top bar” perfekt för kvällsdrinken och om man vill kan man lägga till All Inclusive om man inte vill ge sig in till någon av restaurangerna i närheten för middag. (F)
Dag 10: Från väst till norr
Idag lämnar ni öns västra delar och åker norrut. Ett stopp man bara måste göra är huvudstaden Port Louis med Caudan Waterfront, den stora härliga marknaden och fotografering vid La Citadelle. Passa på att äta lunch här i Port Louis också! Ni fortsätter sedan norrut, passa på att stanna vid den vackra botaniska trädgården Pamplemousses – känd för dammen med näckrosor och sköldpaddorna som vandrar omkring. Mycket av Mauritius historia rör sig kring socker och sockerindustrin, på vägen finns L’Aventure du Sucre man kan besöka där man lär sig allt om sockerrören och dess historia. Ni checkar sedan in på Le Sakoa – ännu ett mysigt boutiquehotell som ligger vid vackra Trou aux Biches. Under dagarna på Le Sakoa ingår All Inclusive. ([AI])
Dag 11-12: Norra Mauritius
Nu kan ni antingen bara ta det lugnt på hotellet och njuta av Mauritius berömda vita stränder eller fortsätta att utforska Mauritius. Kanske en tur in till Grand Baie för lunch och lite shopping. Ni kan sedan fortsätta till byn Cap Malheureux med den vackra kyrkan med sitt röda tak. Hotellen har också vattenaktiviteter som windsurfing, snorkling och möjlighet till andra vattensporter. Middagen serveras i sköna omgivningar på hotellet. ([AI])
Dag 13: Hemresa
Ni har idag en transfer till flygplatsen - går flyget på kvällen kan vi antingen boka sen utcheckning eller så checkar ni ut som vanligt och har tillgång till hotellets faciliteter tills det är dags att åka till flygplatsen. (F)
Dag 14: Hemkomst

Övernattningar

Tolv nätter på hotell/lodge
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Mauritius t/r (inklusive bagage)
 • 3 nätter på Zilwa Attitude inklusive halvpension
 • 2 nätter på Otentico Tented Experience inklusive halvpension
 • 2 nätter på Lakaz Chamarel inklusive halvpension
 • 1 natt på Veranda Tamarina inklusive frukost
 • 4 nätter på Le Sakoa med All Inclusive
 • Måltider, transfers och hyrbil dag 5-13 enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF