Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna juvel i Indiska oceanen är ett perfekt resmål året om, oavsett om man vill spela golf, njuta av kristallklart vatten och vita stränder eller dansa sega i Port Louis.

I öst, syd och väst dominerar de stora luxuösa hotellen där man njuter av all inclusive, golf och underbara spabehandlingar inom hotellets område.

I norr ligger den pittoreska byn Grand Baïe med hotell i alla prislägen och en infrastruktur som gör det lätt att trivas. Här finns shopping och restauranger såväl som en mycket vacker kustremsa.

Huvudstaden Port Louis är en myllrande liten storstad med udda affärer och gatumarknader . Till stadens sevärdheter hör Port Louis Bazaar - en lokalmarknad med allsköns mat och kryddor och Mauritian Chinatown. I närheten ligger Caudan Waterfront med massor med affärer till hanterbara priser.

Ön bjuder också på naturupplevelser såsom Chamarel där man beser den vackra flerfärgade sanden med imponerande vattenfall i omgivningarna. I den vackra botaniska trädgården Pamplemousses finns de berömda näckrosorna. Packa gärna en picknickkorg och njut av omgivningarna.

Läs mer om Mauritius här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Mauritius här

Bästa reseperiod

Mauritius fungerar att åka till året om – de har sin sommar (högsäsong) under november-april och vinter (lågsäsong) maj-oktober. Under sommaren är klimatet lite fuktigare och det kan komma intensiva men oftast korta regnskurar och i vissa fall även tropiska orkaner. Vintern är svalare och torrare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är ett flygbyte på vägen och ni landar sedan på Mauritius nästa dag.
Dag 2: Ankomst
Ni landar på Mauritius och går efter pass- och tullformatliteter till vår samarbetspartner – ni har sedan en transfer till Eco Lodge på öns östra sida iden lilla byn Deux frères vid kanten av Mauritius längsta flod Grand River South East. Detta är en stilla plats mitt i den vackra naturen. Lodgen byggdes med syftet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. Här använder man solenergi för el och uppvärmning av vatten, man samlar regnvatten, använder trä och återanvänt material i största möjliga mån. Ni bor i ett ”tält” med badrum och toalett uppbyggt på en träveranda. Tälten är 50 kvadratmeter stora och man kan bo 2 vuxna och 3 barn under 12 år i ett tält. Här finns pool och restaurang som serverar både frukost och middag med kreolsk inspiration. Idag ingår middag. (M)
Dag 3: Eco Lodge
Efter frukost kommer vår samarbetspartner över med hyrbil och information. Ni kan nu antingen stanna kvar på lodgen och paddla kanot eller kitesurfa eller boka någon annan av de aktiviteter som finns här eller så tar ni bilen och ger er iväg på en utflykt. Varför inte åka till Trou d’Eau Douce och äta lunch på en lokal restaurang. Här är vattnet nästan overkligt blått och det är härifrån man åker ut till ön Ile aux cerfs. En läcker kreolsk middag serveras sedan på kvällen på Eco Lodge. (F,M)
Dag 4: Lakaz Chamarel
Frukost och sedan utcheckning för att åka vidare söderut. Några av höjdpunkterna på vägen är Mahebourgs fiskarby, The Naval Museum, kakfabriken Biscuterie Rault och marknaden om ni kör denna sträcka på en måndag. trevliga platser att stanna för lunch är Nativ Lodge i Mahebourg och La Belle Creole i Pointe d’Esny. Ni kör sedan vidare söderut genom Riverie des Anguilles och Souillac, stanna för en bensträckare och fotografering vid Gris Grisklippan och vidare mot Baie du Cap mot Chamarel och sedan till Lakaz Chamarel Lodges där ni checkar in. Lakaz Chamarel är ett litet ”boutique hotell” mitt i en tropisk trädgård omgiven av Chamarelbergen och en plats som ingen annan med majestätisk tystnad och stillhet. (F,M)
Dag 5: Lakaz Chamarel
Frukost och sedan har ni dagen till att utforska och njuta av denna del av Mauritius. Dagens tips till utflyktsmål är La Rhumerie de Chamarel med guidade turer och romprovning, 7-coloured earth med sina unika sanddyner och färger, upplevelsen The Curious Corner of Chamarel, vandring i Black River Gorges för att sedan avsluta i världsarvet Le Morne. Ni kan be hotellet packa en picknickorg åt er eller så kan man stanna till i t.ex. Case Noyale och äta på någon av restaurangerna där. (F,M)
Dag 6: Vanilla House Black River
Färden fortsätter – efter frukost och check ut kör ni nu utmed västkusten via Case Noyale mot Black River. Höjdpunkterna på vägen är Martello Tower och saltängarna. Stanna även till i Ruisseau Créole för lite shopping eller bara för att uppleva den ljusa och luftiga atmosfären på denna lite undangömda plats. Framme i Black River checkar ni in på Vanilla House – ett typiskt mauretanskt ”guest house” under ett stort akaciaträd omgivet av hav, stränder och berg och de pittoreska byarna Le Morne, Back River och Chamarel. Här finns en liten restaurang där man beställer middagen i förväg eller så äter man på någon av restaurangerna i närheten. (F)
Dag 7: Från väst till norr
Idag lämnar ni öns västra delar och åker norrut. Ett stopp man bara måste göra är huvudstaden Port Louis med Caudan Waterfront, den stora härliga marknaden och fotografering vid La Citadelle. Passa på att äta lunch här i Port Louis också! Ni fortsätter sedan norrut, passa på att stanna vid den vackra botaniska trädgården Pamplemousses – känd för dammen med näckrosor och sköldpaddorna som vandrar omkring. Mycket av Mauritius historia rör sig kring socker och sockerindustrin, på vägen finns L’Aventure du Sucre man kan besöka där man lär sig allt om sockerrören och dess historia. Ni checkar sedan in på 20 Degres Sud där ni har halvpension inkluderat. (F,M)
Dag 8: Norra Mauritius
Idag kan ni ta det lugnt på hotellet och njuta av Mauritius berömda vita stränder. Kanske en tur in till grand Baie för lunch och lite shopping. Ni kan sedan fortsätta till byn Cap Malheureux med den vackra kyrkan med sitt röda tak. Hotellen har också vattenaktiviteter som windsurfing, snorkling och möjlighet till andra vattensporter. Middagen serveras i sköna omgivningar på hotellet. (F,M)
Dag 9-11: Mauritius
Dagar att bara njuta och ha det bra. Vill ni behålla hyrbilen ordnar vi det annars kan det vara skönt att bara vila och tillbringa dagarna vid poolen och stranden och bara slappna av. (F,M)
Dag 12: Hemresa
Ni har idag en transfer till flygplatsen - går flyget på kvällen kan vi antingen boka sen check ut eller så checkar ni ut som vanligt och har tillgång till hotellets faciliteter tills det är dags att åka till flygplatsen. (F)
Dag 13: Hemkomst

Övernattningar

Tio nätter på hotell/lodge
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Mauritius t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter på Eco Lodge inklusive halvpension (frukost och middag)
 • 2 nätter på Lakaz Chamarel inklusive halvpension
 • 1 natt på Vanilla House inklusive frukostt
 • 5 nätter på 20 Degres Sud inklusive halvpension.
 • Måltider, transfers och hyrbil dag 2-7 enligt program
 • Frukost samtliga dagar på hotellen

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF