Har du funderat på var du ska spendera din sommarsemester? Oavsett om du drömmer om den ultimata roadtripen i USA, safariupplevelser i Tanzania, enastående naturupplevelser i Peru eller snorkling vid exotiska stränder i Indonesien, kan vårt blogginlägg ge dig mer inspiration till din resa.

Läs vidare för våra hetaste tips på de 10 bästa platserna att resa till under sommarsemestern.

  • Indonesien
  • Peru
  • Tanzania
  • Island
  • Grekland
  • USA
  • Mauritius
  • Kanada
  • Fiji
  • Japan


Indonesien
Drömmer du om att resa till Asien under din sommarsemester så är Indonesien den perfekta destinationen, eftersom det är torrperiod under sommaren. Indonesien är ett land som passar både familjer och äventyrslystna som vill upptäcka världen. I Indonesien kan du uppleva azurblåa hav, djupa regnskogar, exotiska mat och det öppna, färgstarka folket. Åk till Bali och utforska vulkanlandskapet vid Mount Bromo, besök Komodo Island och snorkla vid öns färgglada korallrev eller vandra till toppen av Rinjani-vulkanen och upplev unika landskap.

Hitta mer reseinspiration till Indonesien här

Peru
Peru har allt. Oavsett om du gillar pulserande storstäder, exotiska stränder, förhistoriska underverk, skyhöga berg eller tät djungel så erbjuder Peru upplevelser som varar livet ut. Drömmer du om att utforska Anderna eller regnskogen i Peru är sommaren den bästa tiden att göra detta eftersom det är torrsäsong. Vandra bland annat till den storslagna inkaruinen Machu Picchu, där du under vandringen kommer uppleva magnifika landskap med majestätiska berg, frodiga dalar och brusande floder.

Hitta mer reseinspiration till Peru här

Tanzania
Tillbringa sommaren i Tanzania och besök lokala stamfolk. Kombinera safari med andra unika upplevelser. Förutom att försöka fånga The Big Five på din kamera kan du i Tanzania även komma nära lokala stammar, såsom hadzabe-folket eller masaierna. Är du äventyrslysten kan du utmana dig själv och bestiga Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.
Restips!
Kombinera safariresan med avkoppling på exotiska Zanzibar och få det bästa av två världar. Ön Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust och erbjuder kristallklart vatten med kritvita sandstränder. Under vattenytan finns det fullt av färgglada fiskar.

Hitta mer reseinspiration till Tanzania här

Island
Europa bjuder på många spännande sommardestinationer, och vi tycker själva att Island är en av de allra bästa. Om Island står även på din bucket list över resmål gör du dig själv en stor tjänst genom att besöka landet på sommaren, när den dramatiska naturen är – om möjligt – ännu vackrare än resten av året. Här kan du se fram emot en fantastisk resa med bland annat vandring till höga toppar, vattenfall och imponerande glaciärer, och självklart också ett dopp i Islands varma källor.

Hitta mer reseinspiration till Island här

Grekland
Fastlandets kuststräcka och de många grekiska öarna är ett semesterparadis av rang – med sol, vita sandstränder och azurblått vatten. Grekland fortsätter att vara en av svenskarnas absoluta favoritsommardestination, och vi kan verkligen förstå varför! Det bästa sättet att uppleva Grekland är att hoppa från ö till ö och njuta av friheten medan du utforskar Greklands vackra öar. Öluff i Grekland kan göras både som familj, par, med vänner, på en gruppresa eller som ensamresenär.
Restips!
Förutom att öluffa i Grekland med färja är det också möjligt att utforska de många öarna med en egen segelbåt. Det är en fantastisk upplevelse att segla i det grekiska öhavet och uppleva fastlandet och öarna från havssidan. Så om du gillar att segla kan vi varmt rekommendera en flerdagars segeltur genom öparadiset.

Hitta mer reseinspiration till Grekland här

USA
Drömmer du om den ultimata roadtripen, storstadsliv och vackra nationalparker? Då är USA din sommardrömdestination. USA lämpar sig nämligen exceptionellt bra för ett sommaräventyr på fyra hjul. USA är möjligheternas land – och det finns oändliga möjligheter för unika upplevelser här. USA:s otaliga nationalparker bjuder på enastående natur- och djurlivsupplevelser. Om du gillar storstadsliv behöver vi knappast säga att USA har några av världens mest ikoniska storstäder. En roadtrip ger känslan av frihet och är, tycker vi, det perfekta sättet att uppleva landet på.

Läs om USA:s bästa nationalparker här

Hitta mer reseinspiration till USA här

Mauritius
Drömmer du om att tillbringa sommarsemestern på en riktig paradisö? Då rekommenderar vi att du tar en titt på Mauritius! Tidsskillnaden mellan Sverige och Mauritius är inte särskilt stor, vilket gör landet perfekt för en kortare resa. Behöver du en välförtjänt paus från vardagen kan du här njuta av de vackra, vita stränderna och ta ett härligt dopp i det azurblå havet. Om du är ute efter lite mer action har Mauritius också mycket att erbjuda; här kan du prova vandring, trekking, ATV, ridning och mycket mer.

Hitta mer reseinspiration till Mauritius här

Kanada
Är du äventyrslysten, gillar stora naturupplevelser och unika djurupplevelser? Då gissar vi att du kommer älska Kanada! Sommarhalvåret är idealiskt för vandrings- och cykelturer, fiske, forsränning och klättring i natursköna områden – gärna i kombination med en roadtrip genom landet. Du kan även åka på björn- och valsafari och uppleva de imponerande djuren i deras naturliga miljö. Kanada är ett land som man lätt blir beroende av!

Läs om Kanadas sevärdheter här

Hitta mer reseinspiration till Kanada här

Fiji
Ge dig ut på en äventyrligt öluff på Fijiöarna. Mitt ute i Stilla havet ligger Fijiöarna, som är en ögrupp bestående av cirka 300 öar. Endast en tredjedel av öarna är bebodda, så här finns gott om möjligheter för en tropisk öluff där du kan kombinera upplevelsen av orörda öar, lokalt ö-liv med boende på homestay och magiska undervattensäventyr. På de många öarna kan du dyka eller snorkla med hajar och sköldpaddor i det färgglada korallrevet, simma i tropiska vattenfall, till exempel Biausevu-vattenfallet, möta Fijis lokalbefolkning under ett homestay och utforska Fijis regnskog som är fylld med bra vandringsleder.

Läs vårt blogginlägg: Att resa med barn – homestay i Fiji för inspiration till att resa med barn i Stilla havet.

Hitta mer reseinspiration till Fiji här

Japan
Fördelen med att resa till Japan på sommaren är att det är färre turister – men du bör vara beredd på att det kan komma regnskurar eftersom det är regnsäsong i Japan under sommaren. Regnskurar behöver dock inte stoppa dig från att ge dig ut på ett reseäventyr till Japan, där du kan uppleva den moderna och färgglada storstaden Tokyo, se fantastiska tempel i Kyoto och bo på ryokan på ön Miyajima. Och om du drömmer om att bestiga det majestätiska berget Mount Fuji är den bästa tiden att göra detta faktiskt från juli till september. I Japan är det enkelt att resa runt i landet med tåg, och med ett Japan Rail Pass kan du utan problem resa från stad till stad så att du får uppleva så mycket som möjligt på din resa.

Hitta mer reseinspiration till Japan här


Längtar du efter att ge dig ut och upptäcka världen under ett sommaräventyr? Våra reseexperter sitter redo att hjälpa dig! Ring oss på 040-645 04 90 eller boka ett gratis möte med en av våra reserådgivare här.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: