7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 12 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Detta reseförslag passar dig som gärna vill bo i vackra och något extraordinära omgivningar. Du bor två nätter i ett glampingtält och fem nätter på ett mycket trevligt lyxhotell. Vi har även inkluderat hyrbil så du kan bege dig ut på upptäcktsfärder i ditt eget tempo.

Hämta din hyrbil på flygplatsen i Thessaloniki och fortsätt till eco-resorten "Bubble Tents" som ligger vackert omgiven av hundratals olivträd och med en fantastisk utsikt över Egeiska havet. Du bor två nätter i dessa fantastiska omgivningar innan du fortsätter till Sithonia halvön i Halidiki, där du har fem nätter på det underbara hotellet Ekies i utkanten av den charmiga fiskebyn Vourvourou.

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat som lovar varma och torra somrar med stekande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområdena, men om du inte uppskattar höga temperaturer och föredrar lite mindre människor, kan kanske den milda våren och höstmånaderna passa bättre. Våra rekommendationer om bästa restid till Grekland bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot härliga Grekland och Halkidiki
Du flyger idag till Thessaloniki där du hämtar ut hyrbil vid ankomst, redo för äventyr i Halkidiki, en av de vackraste sommardestinationerna i norra Grekland. Denna unika grekiska region består av 3 halvöar som sträcker sig ut i Egeiska havet; Kassandra, Sithonia och Agion Oros - också kallat Det Heliga Berget. Kassandra är den första av de tre halvöarna som du når när du kör från Thessaloniki till Halkidiki. Resan hit tar bara 30 minuter. Detta är kanske den mest turisttäta av de tre halvöarna och bjuder på en rik historia, arkeologiska platser, härliga sandstränder, vackra skogar, varma källor och en stor variation av hotell, vattensporter och nattliv. Sithonia är den "mellersta" halvön och är mycket lugnare jämfört med Kassandra. Området liknar Kassandra men den största skillnaden finns att hitta i naturen, där skogarna består huvudsakligen av vackra granar. Det finns också vingårdar och olivlundar – men halvön är till största del täckt av granskog. Sithonia är känt för sin hamnstad Porto Karras. Här finns lyxhotell, vingårdar, granskog och en vacker småbåtshamn. Sist men inte minst erbjuder Sithonia både vackra, karga kustremsor och vita sandstränder med kristallklart vatten. Agion Oros - Det Heliga Berget Athos - är den östligaste av Halkidikis 3 halvöar och är något helt unikt. Alla öns invånare är munkar och det finns 20 kloster där munkarna lever isolerat. Kvinnor får inte besöka ön men det är inte heller lätt att besöka ön som man. Om du vill besöka måste du ansöka flera månader i förväg. Det är dock möjligt att få en liten glimt av denna unika halvö om du tar en båttur. Från båten kan du njuta av utsikten över det heliga berget "Athos" och många av öns kloster kan också ses från vattnet tillsammans med det frodiga och förtrollande landskapet.
Dag 2: På egen hand på eko-resort Bubble Tent
Bubble Tent är en eco-resort som ligger på toppen av en kulle omgiven av hundratals olivträd och med utsikt över Egeiska havet och byn Nea Moudania i Halkidiki. Bubbletälten är en unik och lyxig upplevelse där du får sova under en gnistrande stjärnhimmel med komforten som på ett 5-stjärnigt lyxhotell. Du har ett privat bubbeltält med tillhörande parkering och liten trädgård. Tälten ligger mellan Nea Moudania och Nea Potidea i Kassandra och bara 250 meter från vattnet.
Dag 3-6: Sithonia-halvön
Du beger dig härnäst till Sithonia-halvön där du bor fem nätter på underbara Ekies Resort. Hotellet ligger i utkanten av den charmiga fiskebyn Vourvourou. Från hotellet når du enkelt stadens främsta sevärdheter och Vourvourou Bay vars fina sandstrand med solstolar och parasoller ligger cirka 10 minuters promenad från hotellet. Kontinental frukost ingår varje dag, i hotellets restaurang serveras lokala rätter och i baren kan du njuta av en uppfriskande drink. Det är även möjligt att ordna ett antal aktiviteter på plats, så som snorklingsutflykter. Gratis parkering finns på hotellet. [(F)] Vi kan rekommendera följande aktiviteter under din vistelse: - Besök några av Greklands bästa stränder, kända för finkornig sand, turkost vatten och grönskande omgivningar. - Jeepsafari – åk på äventyr i Halkidikis natur på Sithonia där du får njuta av makalösa vyer över Egeiska havet och Toroneos Bay. Kör genom olivlundar och upplev det vilda landskapet. - Kryssning i Toroneos Bay – en härligt avkopplande dag på det blå vattnet i Toroneos Bay. Ta in den underbara utsikten över Sithonia och Kassandras vackra kuster och passa på att sola och ta ett uppfriskande dopp i det klara havet. - Dykning i Halkidiki – havet kanske redan har charmat dig, men under ytan väntar en helt ny och underbar värld. Om du inte redan har dykerfarenhet kan vi sätta dig i kontakt med en lokal dykguide som lära dig hemligheterna med dykning och öppnar därigenom upp en helt ny värld under havsytan för dig. Utrustning hyrs lokalt. - Båttur "Det Heliga Berget Athos" – från hamnen i Ormos Panagia seglar du mot södra delen av Athos halvön tills du når den punkt där berget reser sig 2033 meter. När du seglar längs den norra kusten får du fin utsikt över de mystiska och fascinerande klostren som är centrum för de ortodoxa munkarnas livsstil. Efter cirka 4 timmars segling gör båten stopp vid byn Ouranoupolis där det finns tid att gå på upptäcktsfärd, ta en promenad, shoppa lite eller avnjuta en lokal måltid på en mysig taverna. - Besök en vingård och smaka på lokala viner – en av de bästa upplevelserna i Halkidiki är att besöka de nästan oändliga vingårdarna och smaka på de lokala vinerna. Sol, hav och fauna utgör treenigheten i området. Druvorna suger upp solljuset och havsbrisen och ger vinet dess opretentiösa karaktär.
Dag 7: Dags för hemresa
Det har blivit dags att köra tillbaka till Thessaloniki och återlämna hyrbilen för att flyga hem – vistelsen i Grekland har kommit till sitt slut, för denna gången! [(F)]

Övernattningar

Två nätter i bubbeltält
Fem nätter i standardrum på Ekies All Senses Resort

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort för de som skall köra bil
 • Kläder för väder
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Thessaloniki t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter i bubbeltält
 • 5 nätter i standardrum på Ekies All Senses Resort
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF