Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 11 450:-
4 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Upplev den fantastiska friheten med en husbil i Kroatien - oroa dig inte för att boka hotellövernattningar eller packa upp och ner hela familjens bagage varje dag. De flesta tänker på det azurblå Adriatiska havet när de tänker på Kroatien men det finns så mycket mer att se! Här finns också vackra nationalparker med vattenfall, berg och kanjoner, kryddat det med charmiga byar, vingårdar och det behagliga medelhavsklimatet – i Kroatien har du receptet för en äventyrssemester för hela familjen!

Reseförslaget inkluderar en husbil med fyra bäddar, kök och toalett/bad. All nödvändig utrustning, t ex sängkläder och köksutrustning, lagstadgad försäkring, och fria kilometer ingår.

Winberg Travel samarbetar med flera husbilsföretag i Kroatien, såsom Touring Cars som vi använt i just detta reseförslag, McRent och Anywhere Campers. Det är möjligt att boka större eller mindre husbilar, och även att boka envägshyra, så att du till exempel hämtar husbilen i Zagreb och återlämnar den i Split eller hämta/återlämna i andra städer. Kontakta oss på Winberg Travel så berättar vi mer!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatienhär
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

I de södra kustområdena i Adriatiska havet, upplever man ett tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa reseperioden är från slutet av april till och med oktober. Från november till mars faller ofta betydligt mer regn och temperaturen kan sjunka till och med under nollstrecket. Våra rekommendationer om bästa restid till Kroatien baseras på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Zagreb
Avresa med flyg mot Zagreb flygplats, ankomst samma dag. Du hämtas vid ankomst och körs till uthyrningsdepån, där du får en genomgång av husbilen innan du ätter kursen mot Kroatiens fantastiska natur och vackra stränder.
Dag 2-7: På husbilsäventyr
Du fortsätter din resa runt Kroatien. Du har din egen husbil under hela resan, så det finns gott om möjligheter att uppleva det varierade landskapet, de historiska städerna och den mångsidiga kulturen. Nedan kan du läsa mer om de områden, städer och nationalparker du kan besöka på ditt husbilsäventyr i Kroatien: • Istrien: Den hjärtformerade halvön Istrien i norra Kroatien har många historiska band till Italien, som du kan upptäcka i både matkulturen och arkitekturen. Pula är den största staden i Istrien och kallas även lilla Rom på grund av de många romerska byggnaderna. Från Pula kan du ta dagsutflykter till ögruppen Brijuni, som inhyste president Titos gamla fäste med vilda antiloper och zebror. Besök också staden Rovinj med de venetiansk-inspirerade husen och Poreč med den romanska Euphrasius-basilikan. • Kvarner buken: Utforska områdets vackra öar, Cres, Lošinj, Rab och Krk. Inåt landet hittar du några av de vackra nationalparkerna i Kroatien: Plitvice National Park med mer än 1000 vattenfall och Paklenica National Park där det finns bra vandringsmöjligheter. • Dalmatien: Kör längs Adriatiska kusten med berg och frodiga sluttningar på ena sidan, och det kristallklara havet på den andra. Upptäck de historiska städerna Zadar, Šibenik, Split och Dubrovnik, charmiga små bergsbyar, lokala vingårdar, ta utflykter till några av de vackra öarna som utgör den kroatiska skärgården och smaka på den lokala gastronomin. Om du vill ha mer inspiration för 8 dagar på vägen i Kroatien med en husbil, kontakta oss på Winberg Travel så hjälper vi dig med rekommendationer och planering av rutten.
Dag 8: Återlämning av husbil och hemresa
Idag har det blivit dags att återlämna husbilen, vilket man måste göra mellan kl. 08-18. Det är fullt möjligt att förlänga hyresperioden eller återlämna husbilen i en annan stad i Kroatien om du vill ha mer tid eller en skräddarsydd resa – prata med en av våra resekonsulter om de olika alternativen för att din resa ska bli perfekt. Efter återlämning av husbilen tar du dig till flygplatsen och reser hem till Skandinavien. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Övernattningar

Det är inte plats på camping bokat utan detta bokar ni själva under resans gång. Det finns många olika campingplatser i Kroatien, de flesta med faciliteter och bekvämligheter som vi känner igen från svenska campingar.

Kommentarer

Ålder / körkort
Minimiåldern för husbilsuthyrning är 25 år och du måste ha haft körkort i minst fem år. Det krävs även att du har ett internationellt körkort för att hämta ut husbilen.

Du måste också ha med pass, kreditkort och giltigt nationellt körkort för vanlig personbil, som måste uppvisas vid hämtning av fordonet.

Envägshyra
Det är möjligt att hämta ut husbilen på ett ställe och återlämna på ett annat, t.ex. hämta ut husbilen i Zagreb och lämna tillbaka den kanske i Split – på så vid kan man ofta optimera sin resa och hinna se så mycket som möjligt utan att behöva köra tillbaka till utgångspunkten. Prata med din resekonsult för att få mer detaljer och information om envägshyra och avgifter för detta.

Försäkring
I hyran ingår ansvars- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringsskyddet är dock beroende av för att fordonet används enligt gällande riktlinjer. Vid skada är det mycket viktigt att du meddelar uthyrningsbolaget omgående. Noggranna instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning av husbilen.

Självrisk
För alla skador på fordonet och vid stöld är en självrisk på 2 500 EUR. Det går att köpa till självriskelimineringsförsäkring lokalt när du hämtar husbilen.

Kilometer
Fria kilometer ingår i priset.

Hämtning och återlämning utanför ordinarie öppettider
Husbilen måste återlämnas inom öppettider, vilket är 08-18. Det kan dock vara kortare öppettider på helgdagar. Transfer från flygplatsen till upphämtningsdepån och retur tillbaka till flygplatsen ingår i priset.

Utrustning
Köksutrustning, sängkläder m.m. ingår i priset. Dessutom kan utrustning som grillar, trädgårdsstolar och bord, bilsäten osv. köpas till.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Zagreb t/r
  • 8 dagars hyra av autocamper med plats för 4 personer, fria kilometer, utrustningspaket (köksartiklar, sänglinne mm) samt kasko- och ansvarsförsäkring. Vi rekommenderar att man bokat till en självriskeliminering då självrisken är ca EUR 2500 - kontakta oss för ytterligare information.

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Tillägg för sen eller tidig upphämtning/avlämning
  • Entréer till nationalparker
  • Avgifter för campingplats

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF