Sök
Sök
Che Guevara, Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Vinales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Cienfuegos, Cuba
Hestevogn, Cuba
Trinidad, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Cuba lokal dame
Trinidad, Cuba
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara

Det koloniala Kuba – kör själv

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Upplev Kubas höjdpunkter i ditt eget tempo. Upplev Havannas charm, de frodiga dalarna och vackra stränderna samt den smittande salsastämningen på din kör själv-semester.

På denna tur startar äventyret i den historiska staden Havanna på Kuba.
Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan i bil till den vackra Viñales-dalen och de fantastiska stränderna på Playa Giron. Efter några dagar på stranden kör du vidare till Kubas historiska städer Cienfuegos, Trinidad och Santa Clara innan du avslutar ditt Kubaäventyr tillbaka i Havanna.

Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels på grund av landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen möter du cyklar och hästdroskor, och även här finns stora hål. Så kör försiktigt! Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta, men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell Casa Particular i Havanna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havanna, Kuba
Du har dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna på egen hand.
Havannas centrala del är uppdelad i tre mindre stadsdelar: Havana Vieja, Centro Havana och Vedado. Vedado är den nyaste, dyraste och modernaste delen av Havanna. Havana Vieja och Centro Havana går tillbaka till den spanska kolonialtiden. Staden erbjuder ett otal sevärdheter och kulturella upplevelser. Besök till exempel ett av otaliga intressanta museer i Havanna, eller upplev en kabaré i en av stadens teatrar.
Senare under dagen så möter du upp med en representant från vår samarbetspartner på Kuba och hämtar ut hyrbilen. Detta för att du i lugn och ro får alla underlag, körinstruktioner etc. och har möjlighet att fråga och planera din "road trip" lite extra.
Övernattning på Casa Particular

Dag 3: Vidare till Viñales
Viñales ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur du kan hitta på Kuba. Omgiven av kalkstensberg har du möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där du får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.
Övernattning på Casa Particular

Dag 4-5: Viñales på egen hand
Övernattning på Casa Particular

Dag 6-7: Playa Giron
Från Viñales kör du ca två timmar till Playa Giron, som ligger på Zapata-halvön. Platsen är populär bland dykare tack vare det kristallklara vattnet och det rika livet under havsytan. Det finns dessutom rikligt med andra aktiviteter, bland annat ligger den historiska Grisbukten precis i närheten.
Övernattning på hotell (all inclusive).

Dag 8: Från Playa Giron till Cienfuegos
Även kallat “Söderns pärla”. Detta är en nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 9: Cienfuegos till Trinidad
Trinidad är troligen en av Kubas mest populära städer, och helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att du får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när du är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 10-11: Trinidad
Utforska området på egen hand
Övernattning på Casa Particular.

Dag 12: Från Trinidad till Santa Clara
Santa Clara är en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Du kan också besöka Mausoleum, en minnesplats för den kända revolutionären Che Guevara, som ingick i Fidel Castros armé.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 13: Tillbaka i Havanna
Idag återvänder du till Havanna, där bilen ska återlämnas. Du har utan tvivel blivit en massa upplevelser rikare, och har fått känna Kuba rejält på pulsen.
Du övernattar i Havanna innan du morgonen därefter körs till flygplatsen för återresan till Sverige.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 14: Transfer till flygplatsen och avresa från Havana

Dag 15: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
11 nätter i Casa Particular (privat hem)
Två nätter på 3-stjärnigt hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

OBS - för närvarande går det inte att boka hyrbil på Kuba och alla transporter sker istället med transfer!

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.

Notera att du behöver kontanter för att avlägga deposition när du hämtar din hyrbil.

Kom ihåg ditt internationella körkort.

Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
  • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
  • 11 nätter på Casa Particular
  • Två nätter på strandhotell med all inclusive
  • Hyrbil inom ramarna för programmet (ekonomistorlek för två personer)
  • Bilförsäkring
  • Visum

I priset ingår inte

  • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
  • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
  • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: