Sök
Sök
Koloniala Kuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Vinales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Cienfuegos, Cuba
Hestevogn, Cuba
Trinidad, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Cuba lokal dame
Trinidad, Cuba
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara

Road trip - koloniala Kuba

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Road trip på Kuba - upplev landets höjdpunkter i ditt eget tempo. Känn Havannas charm, vandra i frodig natur och känn sanden mellan tårna på de vackra stränderna!

Äventyren börjar i den historiska staden Havanna på Kuba. En spännande storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och stämning med musikgrupper som fyller gator och restauranger med dansant musik. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan i bil till den vackra Viñales-dalen och de fantastiska stränderna på Playa Giron. Efter några dagar på stranden kör du vidare till Kubas historiska städer Cienfuegos, Trinidad och Santa Clara innan du avslutar ditt Kubaäventyr tillbaka i Havanna.

Det är enkelt att göra en road trip på Kuba. Dels för att avstånden mellan de olika sevärdheterna är överkomliga, dels tack vare den enkla vägnätet. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Med det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att även om det inte är mycket trafik kan du möta både cyklar och hästdroskor på motorvägarna. Underhållet är en smula eftersatt och se upp för hål i vägbeläggningen. Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba

Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell Casa Particular i Havanna.

Dag 2: Havanna, Kuba

Du har dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna på egen hand. Havannas centrala del är uppdelad i tre mindre stadsdelar: Havana Vieja, Centro Havana och Vedado. Vedado är den nyaste, dyraste och modernaste delen av Havanna. Havana Vieja och Centro Havana går tillbaka till den spanska kolonialtiden. Staden erbjuder ett otal sevärdheter och kulturella upplevelser. Besök till exempel ett av otaliga intressanta museer i Havanna, eller upplev en kabaré i en av stadens teatrar.
Senare under dagen så möter du upp med en representant från vår samarbetspartner på Kuba och hämtar ut hyrbilen. Detta för att du i lugn och ro får alla underlag, körinstruktioner etc. och har möjlighet att fråga och planera din "road trip" lite extra.


Dag 3: Vidare till Viñales

Viñales ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur du kan hitta på Kuba. Omgiven av kalkstensberg har du möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där du får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.

Dag 4-5: Viñales på egen hand

Sköna dagar att njuta av Viñales och de vackra och lugna omgivningarna.

Dag 6-7: Playa Giron

Från Viñales kör du ca två timmar till Playa Giron, som ligger på Zapata-halvön. Platsen är populär bland dykare tack vare det kristallklara vattnet och det rika livet under havsytan. Det finns dessutom rikligt med andra aktiviteter, bland annat ligger den historiska Grisbukten precis i närheten.

Dag 8: Från Playa Giron till Cienfuegos

Även kallat “Söderns pärla”. Detta är en nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.

Dag 9: Cienfuegos till Trinidad

Trinidad är troligen en av Kubas mest populära städer, och helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att du får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när du är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.

Dag 10-11: Trinidad

Du har sköna dagar att utforska vackra Trinidad på egen hand, bada på Ancomstrandens vackra stränder och njuta av en av Kubas finaste platser.

Dag 12: Från Trinidad till Santa Clara

Santa Clara är en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Du kan också besöka Mausoleum, en minnesplats för den kända revolutionären Che Guevara, som ingick i Fidel Castros armé.

Dag 13: Tillbaka i Havanna

Idag återvänder du till Havanna, där bilen ska återlämnas. Du har utan tvivel blivit en massa upplevelser rikare, och har fått känna Kuba rejält på pulsen. Du övernattar i Havanna innan du morgonen därefter körs till flygplatsen för återresan till Sverige.


Dag 14: Hemresa

Transfer till flygplatsen och avresa från Havanna.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Elva nätter på mellanklasshotell
Två nätter på Casa Particular

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.
Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.
Notera att du behöver kontanter för att avlägga deposition när du hämtar din hyrbil.
Kom ihåg ditt internationella körkort.
Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Kuba t/r (inklusive bagage)
 • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
 • 11 nätter på Casa Particular
 • 2 nätter på hotell med All Inclusive
 • Hyrbil - ekonomistorlek för två personer
 • Bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: