13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 9 450:-
Från 7 450:-
Ert äventyr börjar i Lissabon. Här har ni först några dagar utan husbil för att njuta av den förtjusande huvudstaden. Ni bor på ett bekvämt, 4-stjärnigt hotell med enkel tillgång till hela Lissabon. I stadens centrum kan ni åka en tur med de ikoniska gula spårvagnarna, utforska de smala och ibland branta gatorna och smaka på läckra, lokala specialiteter på de många bra restaurangerna. Efter er tid i Lissabon hämtar ni er husbil varpå ni är redo att utforska den södra delen av landet.

Södra Portugal är som gjort för ett familjeäventyr med husbil. Alentejo och Algarve är regionerna som kommer att charma och fascinera er med sina vilda kuststräckor, förtrollande stränder, råa natur, olivlundar och mysiga städer. Båda regionerna erbjuder bra vägar och ett stort antal campingplatser, och på vissa ställen är det också möjligt att övernatta på särskilt bestämda platser. Ni får en stor och bekväm husbil med sovplats för totalt fyra personer, så hela familjen kan få en god natts sömn. Husbilens kök ger er möjlighet att laga egna måltider när ni är på språng. Dessutom finns det dusch och toalett i husbilen. I hyran ingår obegränsat antal kilometer och obegränsat antal förare. Det betyder att ni kan köra vart ni vill och själva bestämma vem som ska köra sträckan för dagen.

Winberg Travel rekommenderar att ni kör från Lissabon mot Sines, eventuellt via Setúbal och tar färjan till Tróia-halvön om ni vill undvika motorvägarna. Därifrån kan ni fortsätta längs kusten till Sagres och vidare längs Algarvekusten, där ni kan besöka attraktiva städer och stränder som Lagos, Alvor, Praia da Rocha, Praia da Marinha, Albufeira, Faro och Tavira. Njut av dagarna på stranden och i den vilda naturen. Ta en surflektion eller vandra i landskapet. Därefter kan ni svänga inåt landet för att utforska mer av Alentejo-regionen. Ni kan besöka charmiga städer som Monsaraz och Évora. Håll utkik efter de många fästningarna och borgarna längs vägen när er resa tillfälligt tar er till gränsen mellan Portugal och Spanien. Från Évora har ni en kortare resa tillbaka till Lissabon, där ni lämnar tillbaka er husbil och flyger tillbaka till Skandinavien. Följer ni detta förslag får ni en ringformad rutt där ni undviker att köra samma sträcka två gånger. På så vis får ni se så mycket som möjligt av Portugal och utnyttjar resetiden på bästa sätt under de dagar ni har husbilen till ert förfogande. Men det är så klart helt upp till er att avgöra om ni vill följa den rekommenderade rutten eller om ni vill ta er till andra delar av Portugal. Att hyra en husbil ger er full frihet att göra precis det ni har lust med. Se fram emot öppna vägar och massor av tid att vara tillsammans som familj!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Portugal här
Läs mer om Portugal här

Bästa reseperiod

Ni kan resa till Portugal året runt, men den bästa tiden att besöka landet är från maj till oktober, när ni kommer uppleva en behaglig och varm temperatur med nästan ingen nederbörd. Det varmaste området i Portugal är vid södra kusten i Algarve-regionen. Där ligger genomsnittstemperaturen på 22–29 grader under sommarmånaderna. Under vintermånaderna ligger temperaturen på 16–23 grader.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Lissabon
Ni flyger från Skandinavien till den förtjusande huvudstaden Lissabon i Portugal. Vid ankomst till flygplatsen har vi bokat en privat transfer som tar er till ert hotell i Lissabon. På detta 4-stjärniga hotell är två nätter bokade för er i ett bekvämt familjerum. Ni bor endast några kilometer från centrum och har enkel tillgång till kollektivtrafiken, så att ni lätt kan ta er runt i staden.
Dag 2: På egen hand i Lissabon
Lissabon bjuder på charmiga gator och många spännande sevärdheter. Dagen får ni använda som ni vill, så ni väljer helt själva vart ni vill ta er i den mysiga huvudstaden. Ni kan till exempel besöka Torre de Belém eller St. George-slottet, som båda ger en äkta riddarstämning - det brukar vara populärt bland de yngsta i familjen. En tur med de gula spårvagnarna bland Lissabons charmiga gator är också ett måste. Särskilt spårvagn 28 är värd att åka med, då det är den som är känd för att klara de branta kullerstensgatorna. En promenad i Alfama-kvarteret eller Monsanto Park är också en trevlig aktivitet i Lissabon. I den senare kan ni njuta av en picknick, medan ni på den stora Feira da Ladra-marknaden kan köpa roliga saker och göra bra fynd. Ni kan också njuta av utsikten från Portas do Sol. När hungern kommer är det dags att besöka en av de autentiska tavernorna eller Mercado da Ribeira, som är en gigantisk matmarknad.
Dag 3–12: Med husbil runt i södra Portugal
Ni tar farväl av ert hotell och tar er på egen hand till kontoret där ni hämtar ut er hyrbil, som ligger cirka 25 km från hotellet. Ni kan antingen ta en taxi eller använda kollektivtrafik. Därefter kallar vägarna och södra Portugal. De närmaste tio dagarna bestämmer ni helt själva vart ni vill åka. Alentejo och Algarve erbjuder båda två på en mängd spännande destinationer, och de två regionerna är mångsidiga och intressanta på var sitt sätt. Där Alentejo är öde och vild med sina otaliga olivlundar och korkekområden, är Algarve en av de mest besökta regionerna i Portugal med vackra stränder och fantastiska städer, vilket gör det till en äkta, portugisisk pärla. Trots det stora antalet besökare är det fortfarande möjligt att hitta öde stränder och naturområden i Algarve där ni kan njuta av tystnaden. Eftersom inget är planerat i förväg är det upp till er att bestämma vad ni vill göra på er resa. Det ger er gott om möjligheter att forma er resa i er egen takt. Winberg Travel är naturligtvis redo att ge er råd och goda idéer om vart ni kan ta er. Som sagt rekommenderar vi att ni kör längs Alentejos kust för att sedan följa Algarvekusten. Sedan kan ni svänga inåt landet, tillfälligt korsa gränsen till Spanien och sedan utforska några av de mest intressanta städerna i Alentejo, som Monsaraz och Évora. Följer ni denna rutt får ni en cirkelformad rutt där ni undviker att komma till samma ställe två gånger, och detta trots att ni hämtar och lämnar tillbaka er husbil på samma plats. Nedan hittar ni inspiration till några av våra favoritupplevelser i södra Portugal:
 • Utforska Arrábida nationalpark, fiskebyn Sesimbra och ta färjan från Setúbal till Tróia-halvön. Ni hittar dessa destinationer söder om Lissabon. Det är perfekta destinationer om ni vill undvika motorvägarna och istället köra längs kusten hela vägen söderut. I nationalparken kan ni vandra och paddla kajak. I Sesimbra kan ni snorkla och dyka, medan ni på Tróia-halvön får en helt unik natur och några väldigt inbjudande stränder. Tróia-halvön lockar även med massor av vattensportaktiviteter och möjlighet att se delfiner.
 • Ta en dag på Fishermen’s Trail. Denna 193 km långa vandringsled sträcker sig hela vägen från Porto Covo till Cape São Vicente. Det är en vacker tur som följer södra Portugals vilda kuststräcka och erbjuder fantastiska vyer längs vägen. Sträck på benen och tillbringa en eller två dagar på leden.
 • Hoppa på en surfbräda på Algarvekusten. Oavsett om ni aldrig har surfat tidigare eller är vana vid att hålla balansen på vågorna, så erbjuder Algarve de perfekta stränderna och vågorna för er nivå. De södra stränderna lämpar sig väl för nybörjare, medan stränderna på västkusten, som Praia da Bordeira och Praia do Amado, passar de mer erfarna. För många är Sagres också synonymt med bra surfing.
 • Upptäck vilda fåglar i Alentejo. Ni kan exempelvis uppleva många olika fågelarter i Sado Estuary, Castro Verde och São Mamede Park. Bland fåglarna kan ni ha turen att se flamingos, örnar och svalor.
 • Bege er ut på jakt efter era favoritslott eller borgar. Alentejo har en mängd slott och borgar, och några av de mest intressanta är Torre das Três Coroas i Estremoz, Castelo de Sesimbra och Castelo de Monsaraz.
 • Upptäck de historiska och charmiga städerna i söder. Bland annat bör ni inte missa städer som Évora och Monsaraz i Alentejo och Lagos och Tavira i Algarve. Vacker arkitektur och byggnader som andas historia väntar er i dessa charmiga städer.
 • Låt er överväldigas av Algarves vilda klippformationer och vackra stränder. Till exempel kan ni ta en promenad längs klipporna vid Praia da Marinha, paddla kajak till Benagil-grottan eller se solnedgången vid Ponta da Piedade. Om ni letar efter vackra stränder i Algarve kan det vara värt att besöka Praia da Salema, Praia do Alvor och Praia de Albandeira. En sak är säker; ni kommer aldrig sakna bra stränder i Algarve.
 • Kasta er ut i vattenland. Portugals vattenland är fulla av pooler och roliga vattenrutschkanor som ger stor glädje för både barn och barnsliga själar. Ni kan till exempel besöka AquaShow, Slide & Slash eller Aqualand.
 • Ät och drick er genom södra Portugal. Ni kommer knappast att sakna goda rätter och restauranger i den södra delen av landet. Förutom ett stort utbud av färsk fisk och skaldjur kan ni se fram emot att smaka på lokala viner, smakrik olivolja och läckra bakverk som Pastel de nata.
Dag 13: Återlämning av husbilen i Lissabon och hemresa till Skandinavien
Ert husbilsäventyr i Portugal har kommit till sitt slut. Ni kör tillbaka till Lissabon och uthyrningskontoret. När ni har lämnat tillbaka husbilen tar ni er själva till Lissabons flygplats, där ert flyg till Skandinavien avgår. Tidpunkten för er flygavgång och ankomsttid hem beror på flygbolaget.

Övernattningar

2 övernattningar i familjerum på 4-stjärnigt hotell i Lissabon
10 övernattningar i husbil utrustad med 2 x dubbelsängar

Campingplatser ingår inte i reseförslaget, eftersom ni bokar dessa själva under resans gång.

Kommentarer

Ålder / körkort
Minimiåldern för att hyra husbilen i detta reseförslag är 21 år, och föraren måste ha haft sitt körkort i minst 2 år.
Ni måste ha ett pass, ett kreditkort och ett giltigt internationellt körkort för vanlig personbil, som ska kunna visas upp vid upphämtning av fordonet.

Försäkring och självrisk
Hyran inkluderar lagstadgad ansvars- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringstäckningen är dock betingad av att fordonet används i enlighet med gällande riktlinjer. Vid eventuell skada är det mycket viktigt att ni omedelbart meddelar uthyrningsbolaget. Det är möjligt att köpa till ett extra försäkringspaket som minimerar självriskbeloppet. Dessutom kan er egen reseförsäkring ge täckning för denna eventuella självrisk.

Kilometer
Fria mil ingår i husbilshyran.

Antal förare
Ett fritt antal förare ingår i hyran. Se bara till att registrera förarna vid hämtningen av husbilen.

Utrustning
I priset ingår köksutrustning, gasflaska, toalettkemikalier, cykelställ och tvätt av husbilens yttre. Dessutom kan extra utrustning som sängkläder, handdukar, barnstolar, trädgårdsmöbler och bord samt TV och cyklar hyras till.

Städning
Ni ansvarar för att städa och plocka undan invändigt i husbilen. Ytor ska torkas av och golvet ska sopas, medan vatten- och toalettank ska tömmas innan återlämning av husbilen. Uthyrningskontoret tar hand om den yttre rengöringen.

Envägshyra
Det är inte möjligt att lämna tillbaka er husbil på en annan plats än där ni hämtade den.

Deposition
När ni hämtar er husbil måste ni betala en deposition. Depositionen är vanligtvis på 1500 EUR, och beloppet kommer att reserveras på ert kreditkort. När ni har lämnat tillbaka er husbil släpps denna reservatino på kreditkortet - med eventuella kostnader för lokala tillval avräknade.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kreditkort
 • Eventuellt guidebok
 • Karta - fysisk eller nedladdad till telefonen
 • Eventuellt åksjuketabletter
 • Mindre ryggsäck för vandring
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Eventuellt vandringsskor
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Badkläder
 • Eventuellt handduk

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Lissabon t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Transfer från flygplatsen till hotellet i Lissabon
 • Husbilsuthyrning i 10 dagar inklusive fria mil och ett fritt antal förare samt kasko- och ansvarsförsäkring - villkor gäller, kontakta oss för mer information
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Kostnader för campingplatser
 • Eventuella parkeringsavgifter
 • Eventuella vägtullar
 • Dricks - i Portugal är det kutym att ge dricks till servicepersonal
 • Måltider och dryck
 • Entré till sevärdheter/nationalparker
 • Hyra av extra utrustning som barnstolar, trädgårdsmöbler och bord, med mera

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: