Ta en tugga av The Big Apple och gör en storstadsresa du aldrig glömmer i en av världens mest berömda städer. Njut av utsikten från The Rock, flyg helikopter över Manhattans skyline, ät en gospelbrunch på Red Rooster i Harlem, ta en gratiskryssning med färjan till Staten Island, promenera över Brooklyn Bridge och besök hippaste området Williamsburg, njut av utsikten från High Line och avsluta med fika på Chelsea Market.

Visa 5 upplevelser

På egen hand i USA

På egen hand i USA

Res upp till 90 dagar i USA. Du kan njuta av stadslivet i New York, se imponerande Grand Canyon och utforska de många nationalparkerna.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
från 8 450:-
Roadtrip med vänner - från New York till Los Angeles

Roadtrip från New York till L.A.

Har du någonsin drömt om att köra tvärs över den amerikanska kontinenten är detta något för dig! Vi bokar flyg, boende i New York och biluthyrning, samt expertråd om rutter,utflykter och äventyr.
Läs mer
25 dagar
ÅRET OM
från 19 950:-
New York och Washington

New York och Washington

Vad sägs om cykelturer i USA:s coolaste storstäder, söndagsgospel i Harlem, helikoptertur över Manhattan och tågresa till Washington. Dessutom finns det också gott om tid att utforska på egen hand.
Läs mer
9 dagar
APRIL - OKTOBER
från 25 450:-
USA:s östkust - från New York till Miami

USA:s östkust - från New York till Miami

Kontrasterna är många på denna road trip längs USA:s östkust, från coolaste världsmetropolen New York till Floridas stränder och art decokvarteren på South Beach i Miami.
Läs mer
19 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 34 450:-
från 11 450:-
Stora rundresan i USA

Stora rundresan i USA

En roadtrip i magnifika nationalparker, vinprovning i Napa Valley, öluff på Hawaii och storstadsupplevelser i New York är bara en del av vad denna unika och kontrastfyllda rundresa i USA bjuder på.
Läs mer
22 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 47 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM NEW YORK

Få information och fakta om New York här!

Åk på fantastiska resor till New York


New York, ofta kallad New York City, är en av de populäraste städerna i USA. Staden är för dig som drömmer om en kulturell storstadssemester med världskända museer, mysiga parker, skyhöga byggnader, shopping i världsklass, gula taxibilar och mat från hela världen. Under en resa till New York väntar en oförglömlig stad som många känner igen från amerikanska filmer.

Fördjupa dig i New Yorks mångfaldiga museer

Drömmer du om en storstadssemester med massor av kultur och hänförande historieberättelser? Då är en resa till New York perfekt för dig. Den pulserande ön i delstaten New York har en uppsjö av museer med alla möjliga olika teman och epoker för alla åldrar. Gör till eksempel ett besök på The Museum of Modern Art (MoMA), där du kan låta dig förtrollas av kända mästerverk som Vincent van Goghs "Starry Night".

Under din resa till New York bör du heller inte missa Museum of Natural History. Här finns allt från fossiler och dinosaurieskelett till meteoriter och historian om människans ursprung. Många hoppar också ombord på färjan till Ellis Island, där miljoner immigranter en gång i tiden sökte ett nytt liv i Amerika. Är du idrottsintresserad är Madison Square Garden ett måste – här träder du in på den största och mest berömda sportarenan i New York.

Känn stadens puls på Times Square

Föreställ dig att du står mitt på ett stort, öppet torg i en storstad, där en oändlig ström av ljus och färger möter din blick. Så kommer det vara när du besöker det populära torget Times Square, som är New Yorks svar på Sergels Torg. Stora billboards och reklamskyltar i neon lyser upp området dygnet runt medan ett myller av människor passerar förbi. Times Square är ett obligatoriskt stopp för dig som är på storstadssemester i New York.

En fördel med Times Square är att området ligger i Midtown – bara ett stenkast från Broadway och Fifth Avenue. På så sätt kan du även uppleva de pulserande föreställningar som New York City bjuder på. Här finns en samling av både klassiker och moderna uppsättningar. Vill du uppleva en tvättäkta musikal rekommenderar vi att du beställer dina biljetter hemifrån.

Njut av lugnet i Central Parks gröna oas

Bland skyhöga byggnader och miljoner av människor på Manhattan finns det också plats till lugn och stillhet. Mitt i betongdjungeln hittar du bland annat Central Park, som är ett avslappnat, grönt andningshål. Här finns lekplatser, sjöar, joggarna, djurliv och inte minst mysiga, slingriga stigar med höga träd på båda sidor.

I Central Park kan du exempelvis åka på en behaglig båttur på The Lake och låta vattnets lugna vågor vagga dig medan du slappnar av till synen av eleganta broar. Parken har också en minneslund till John Lennons ära, samt en H. C. Andersen-staty där barn samlas varje sommar för att lyssna på hans äventyrsberättelser. Efter din promenad kan du avnjuta en lunch på ängen Sheep Meadow medan du ser stadens skyskrapor resa sig i bakgrunden.

Upplev New York från himlen

Har du någonsin stått på toppen av en byggnad på över 300 meters höjd? Reser du till New York och besöker Manhattan är det faktiskt möjligt. Ön har nämligen tusentals skyskrapor. Njut av en fantastisk utsikt från bland annat Empire State Building, Top of the Rock och One World Observatory.

Vi kan också varmt rekommendera en helikoptertur, varifrån du kan betrakta alla stadens mest berömda byggnader och områden samtidigt. Om du inte tycker om höjder kan du fortfarande få en utmärkt utsikt från land och på vattnet. Ta till exempel en promenad på Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge, eller ta färjan Staten Island Ferry.

Om du har tid kan du också kombinera New York med huvudstaden Washington D.C som bara är en kort tågresa bort.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL NEW YORK PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna USA-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till New York för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: