4–12 veckor
Exkl. flyg
Från 29 780:-
Som en del av detta volontärprojekt får du dyka varje dag och under tiden passa på att lära dig en massa om hur vi bevarar den marina mångfalden. Samtidigt får du arbeta tillsammans med lokalbefolkningen på idylliska Moturiki Island och den lilla ön Caqalai Island, där du även bor. Här är paradisstränderna vita och havet kristallklart. Om du vill tillbringa din lediga tid med att utforska djungel, vulkaner och småbyar kan du få hjälp av de ansvariga för projektet med att arrangera båttaxi västerut till Fijis huvudö Vitu Levu, där huvudstaden Suva ligger.

Om du deltar i 4-veckorsprojektet finns det ett krav på att du redan ska ha ett PADI Open Water-dykcerfitikat, men om du deltar i 8- eller 12-veckorsprogrammet ingår det ett dykcertifikat i volontärarbetet och priset.

Att volontärarbeta är både otroligt givande samtidigt som det har en märkbar effekt på lokalbefolkningen och lokalsamhället. Det är däremot också mycket krävande för den som utför det, och det ställer höga krav på dig som individ, vilket gör att det inte passar alla.

Vad som förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har en gemensam nämnare: ju mer energi du investerar i det, desto mer får du ut av det. Det är också viktigt att gå in i det med rätt inställning – ett volontärarbete handlar inte enbart om att ”ge tillbaka till världen”, utan det handlar också om att ödmjukt lära sig mer om olika kulturer och verksamheter. Det viktigaste är att vara öppen, och att veta hur man samarbetar med människor som kanske inte är professionellt utbildade i att lära ut till andra.

Du är där frivilligt, så även om din insats är värdefull och gör skillnad är det viktigt att vara medveten om att du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete”, utan har ett eget ansvar i att själv uppsöka möjligheterna och ta egna initiativ, och behöver se att de människor som leder de här projekten är riktigt duktiga på det de gör, även om de kanske inte må ha den professionella pedagogiska bakgrunden. Förhållandena skiljer sig åt från det du kanske är van vid, och det är viktigt att vara medveten om det.

Så länge du är öppen och positiv och inställd på att både bidra och lära dig kommer du få en upplevelse för livet. Det går knappast att vara med om något mer givande än att se människor från olika kulturer mötas och växa ihop – oavsett eventuella språkbarriärer, åldersskillnader och livsförutsättningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Fijiresa
Läs mer om Fiji här

Du kan volontärarbeta på ett antal olika platser i världen med hjälp av oss på Winberg Travel. Kolla in vilka länder vi erbjuder volontärarbete i och välj det som passar dig bäst, eller snacka med oss för att få vägledning och råd så hittar vi den perfekta platsen för dig.

Bästa reseperiod

Volontärprojekten löper året runt, men den bästa tiden att resa till Fiji är maj–oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
På Fiji kan du se fram emot massor av spännande undervattensstudier, och du inleder självklart med att tränas i att identifiera olika sorters friskar och korallrev. Målet är att du ska få dyka eller snorkla varje dag, men allt beror naturligtvis på de rådande väderförhållandena. Utöver dykningen involveras du också i andra arbetsuppgifter som exempelvis renhållning i havet eller att delta i kurser om miljöhantering i havet.

Övernattningar

Under hela din vistelse bor du på Caqalai Island i sovsal. Mot tillägg kan du uppgradera till ett eget rum.

Kommentarer

För att kunna delta på dykarkursen behöver du fylla i en hälsodeklaration innan kursen påbörjas. Det är viktigt att du noga läser igenom all information om vilka krav som ställs på din hälsa innan resan, och om du svarar positivt på någon av frågorna som berör astma, graviditet, hjärtsjukdomar och liknande behöver du ett eget läkarintyg innan avresa.

Minimumgräns för antalet veckor för volontärarbete är fyra veckor, och du kan stanna i upp till 12 veckor.

Om du deltar i 4-veckorsprojektet finns det ett krav på att du redan ska ha ett PADI Open Water-dykcerfitikat, men om du deltar i 8- eller 12-veckorsprogrammet ingår det ett dykcertifikat i volontärarbetet och priset.

Du måste besitta grundläggande kunskaper i engelska för att kunna delta i volontärprojektet på Fiji.

För att kunna resa in i Fiji för att volontärarbeta krävs det att du har ett short time work permit visa (max sex månader) som kostar cirka 180 fijidollar. När du har bokat din volontärresa får du vidare instruktioner om hur du ansöker om visum.

Notera att den fijianska kulturen säger att kvinnor ska täcka skuldror och ben (över knäna) och att män ska bära sarong när man vistas i lokalsamhället.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

I priset ingår

 • Välkomstmöte
 • Transfer till och från flygplatsen i Nadi
 • Övernattningar under hela vistelsen
 • Måltider (enkla måltider som volontärarbetarna turas om att laga)
 • All dykarutrustning förutom våtdräkt, snorkel, cyklop och simfötter (kan införskaffas lokalt)
 • Jourtelefon och servicesupport 24/7
 • Undervisning i marint hållbarhetsarbete och liv i havet
 • Workshop i community work
 • Träning i användning av dykkompressor
 • Förstahjälpenkurs
 • PADI Coral Reef Research Diver Distinctive Speciality
 • PADI Open Water-dykceriftikat (gäller endast dig som deltar i 8- eller 12-veckorsprogrammet) och möjlighet att uppgradera till ett Advanced Open Water-certifikat

I priset ingår inte

 • Flygbiljett Sverige–Fiji t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider, dryck utöver vatten och aktiviteter under din lediga tid

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: