Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
22 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar i livliga Manila, en sann smältdegel av olika folkslag. Härefter går kursen norrut till Banaue, där du de tre närmaste dagarna kommer att trekka bland de fantastiska risterrasserna som huggits ut i bergen för mer än 2000 år sedan.

Du fprtsätter med strandupplevelser på Palawan, ö-hopping och tältcamping på vackra paradisöar. Palawan är något av de vackraste du kan uppleva i Sydostasien med kilometervis av vita sandstränder, turkost vatten och dramatiska bergformationer. Också under vattnet väntar unika upplevelser med vackra koraller och färgrika fiskar.

Vidare med flyg till mysiga Puerto Princesa, huvudstad i Palawan och känd som den grönaste och renaste staden i Filippinerna. Härifrån vidare till strandparadiset Port Barton, utgångspunkten för ditt luff- och tältäventyr till några av de många små palmfyllda öarna som finns spridda längs kusten och där du kan koppla av och njuta av solen och en fantastisk atmosfär. På ön Modessa, som omges av havets azurblå nyanser, kan du koppla av allt vad annan omvärld heter och på öns enda övernattningsplats och blott och bart ge dig hän i de mest paradisiska av omgivningar, i god mat och olika aktiviteter precis efter eget val och önskan.

Resans sista stopp är El Nido som kännetecknas av de många stora bergformationer som stiger upp från havet och av vackra, kritvita stränder som dyker upp mellan klipporna. Gläd dig åt några genuint unika stunder i detta naturparadis och en underbar strandsemester vid och på El Nido. Resan avslutas i Manila, där du får lite tid på egen hand till att smälta de många intrycken (och kanske även hinna med lite shopping) innan resan går tillbaka till Skandinavien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här.

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan december och april. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan lätt besöks under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Filippinernas huvudstad Manila med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolaget kommer en eller två mellanlandningar att göras längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Manila
Vid ankomsten till Manila blir du hämtad på flygplatsen av en förare som kör dig till ditt hostel. Du har resten av dagen på egen hand.
Dag 3: Manila och avresa till Banaue med lokal nattbuss (cirka 9 timmars nattkörning)
Du har dagen i Manila till eget förfogande. Du kan till exempel besöka konstmuseet Manila Contemporary eller varför inte det smågalna skomuseet i Marikina, där den tidigare presidentfrun Imelda Marcos har låtit ställa ut inte mindre än 749 par skor (alla i storlek 39). Du kan också besöka ett av Asiens största köpcentra, Mall of Asia, proppfullt av butiker och kaféer. Vid cirka 21.00 på kvällen blir du hämtad på ditt hostel i Manila och körd till busstationen, där en representant hjälper dig att komma iväg med nattbussen till Banaue. Resan är med luftkonditionerad buss och platserna kan fällas tillbaka något (det finns ingen sovbuss). Du anländer till Banaue på morgonen den följande dagen. (F)
Dag 4: Ankomst till Banaue cirka 07.00 – trekking till Cambulo
Tidigt på morgonen rullar bussen in till Banaue, där du hämtas av din guide för de närmaste dagarna. Frukost äts på en liten lokal restaurang och dit kommer en chaufför på trehjuling för att köra dig upp till Kinakin, där trekkingen till Ifugao-byn Cambulo börjar. Du vandrar upp för små vägar genom risfälten och fascineras av den vackra utsikten över bergen och de imponerande terrasserna. Längs vägen äter du lunch på ett litet lokalt matställe. På eftermiddagen anländer du till den lilla byn Cambulo. Vandring cirka 4 timmar. (F,L,M)
Dag 5: Trekking från Cambulo till Batad
Idag kommer du att trekka till den vackra byn Batad som omges av en "amfiteater av risterrasser". Vandringen tar cirka 2,5 timmar. I Batad lever de flesta precis som deras förfäder gjorde och du kan se hur Ifugao-folket sparar de avlidna familjemedlemmarnas ben och sedan skapar de färgrika, handgjorda mattor av knotorna. Efter lunch går resan till Tappiyah Falls (en timmas resväg), där det finns möjlighet att ta ett uppfriskande dopp. Kvällsmåltiden serveras vid återkomsten till Batad och resten av kvällen står till eget förfogande. Trekking cirka 4-5 timmar. (F,L,M)
Dag 6: Upptäck Ifugao-byn Batad och Bangaan - vandring - Banaue - Manila
Efter frukost vandrar du mot den lilla byn Bangaan. Lunch serveras i en lokal restaurang i byn med vacker utsikt över områdets många risterrasser. Efter ett besök i Bangaan hämtas du av en chaufför på trehjuling som kör dig tillbaka till Banaue, där resten av eftermiddagen är på egen hand. Vid cirka 18.00 kommer din guide och följer dig till busstationen och hjälper dig att ta nattbussen till Manila. Resan tar cirka 9 timmar. Resten av dagen är till eget förfogande. Vandring cirka 5 timmar. (F,L)
Dag 7: Manila på egen hand
Du kommer fram till busstationen i Manila tidigt på morgonen. En lokal representant hämtar dig och kör dig till ditt hostel. Ditt rum är bokat så att du kan checka in tidigt och få dig några timmars sömn i en ordentlig säng. Resten av dagen står till get förfogande i Manila. Till exempel kan du passa på att besöka Chinatown och ta del av livet på de små lokala marknaderna där du kanske kan få syn på en del matvaror du inte trodde existerade. (F)
Dag 8: Avgång från Manila till Puerto Princesa på ön Palawan
Denna morgon hämtas du på ditt hostel och körs till Manilas inrikesflygplats. Härifrån går flyget till Puerto Princesa på ön Palawan, Flygturen tar cirka två timmar. Efter ankomst blir du hämtad på flygplatsen och åker till ditt hotell. Under resten av dagen kan du utforska det pittoreska Puerto Princesa, känd som den grönaste och renaste staden på Filippinerna! Staden har cirka 250 000 invånare och är huvudstad på ön Palawan. Resten av dagen står till eget förfogande.
Dag 9: Puerto Princesa - Port Barton
Från Puerto Princesa styr vi kurs mot Port Barton och en av resans höjdpunkter – här hittar du här några av landets vackraste stränder och en mängd vackra och exotiska öar längs kusten. Resan tar cirka två timmar. Du har resten av dagen till att utforska Port Barton på egen hand.
Dag 10-11: Port Barton - båtäventyr och öcamping med tält - Port Barton
Du blir hämtad på ditt hotell efter frukost av din guide som kommer att ta dig ner till motorbåten varifrån turen börjar och där du kommer att tillbringa en del tid de närmaste dagarna. Ombord på båten finns din guide, en kock och en kapten. Tillsammans ser de till att du får en bra och bekväm resa. De närmaste dagarna går färden till olika fina utgångspunkter för bad och snorkling och det blir även stopp på olika öar/stränder där du kan koppla av och njuta av solen, få en förfriskning med mera. Naturen är väldigt vacker på Barton och i San Vincente och vita stränder dyker upp på de många vackra öarna i området medan du kryssar fram på det öppna havet. Det kommer också att finnas gott om möjlighet att uppleva det fantastiska undervattenslivet här och se lokala småbyar och vattenfallet Pamuayan. På kvällen slår ni läger och du kan koppla av på stranden. Härifrån kan du ta en kvällskryssning i en liten lokal utriggare. Du kan också snorkla eller bara sitta och njuta av solnedgången och tystnaden i lägereldens sken innan det är dags att krypa in i tältet för en skön nattsömn. På övernattningsplatsen kommer det att finnas minst en guide närvarande som kommer att se om alla förnödenheter så att du alltid är utrustad med vatten, papper, rena handdukar, ljus med mera.
Dag 12: Båtäventyr - Port Barton
Denna förmiddag blir det möten med några av de många sköldpaddor av olika storlekar som lever i området. Efter tre spännande öhoppardagar återvänder vi nu till ditt hotell i Port Barton om eftermiddagen och resten av dagen står till eget förfogande. (F,L)
Dag 13: Port Barton på egen hand
Dagen står till eget förfogande i detta exotiska paradis och kan användas till att njuta på stranden eller till att utforska området. Här kan du uppleva den underjordiska floden i Sabang som finns på UNESCOs världsarvslista. Detta unika naturfenomen är världens längsta navigerbara underjordiska flod på 8,2 km, vilket har skapat vackra droppstenformationer i miljontals år. Här kan du uppleva cirka 1,5 km av den fascinarande floden som vindlar sig genom en fantastisk stalaktitgrotta och in i ett stort rum som kalla ”the cathedral”. Namnet kommer från formationerna inuti rummet som visar flera kristna ikoner. Dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 14: Port Barton - Modessa Island
Denna förmiddag reser du tvärs över ön och till Palawans östkust, där lilla paradisiska Modessa ligger cirka en timmas båtresa från Palawan-kusten. Det finns bara en budgetklass-resort på ön och därmed gott om möjlighet att koppla av helt ostört - och i helt fantastiska omgivningar. Precis utanför din bungalow väntar dig den vitaste sandstrand och det blåaste kristallhav, så det är bara för att hoppa i. Läs en bok i hängmattan, njut av en förfriskning i solen och gläd dig åt några dagar av total avkoppling med den bästa och finaste sanden (i världen?) mellan tårna.
Dag 15-16: Öupplevelser på Modessa Island
Dagarna står till eget förfogande och på ön hittar du ett litet dykcenter där du kan hyra snorkel och annan utrustning. Det finns också möjlighet till paddelsurfing eller olika båtturer. I restaurangområdet kan du, förutom den goda maten, även njuta av kalla drycker och mellanmål samt ta ett parti bordtennis eller biljard eller kanske lira lite beach volley eller basket med personalen eller de andra gästerna. Det finns gott om möjligheter till rolig aktivitet antingen på egen hand eller gemensamt. Det är inte möjligt att betala med kreditkort vid denna budgetklass-resort och det finns ingen bankomat på ön så kom ihåg kontanter till diverse hyrutrustning samt betalning för drycker. (F,L,M)
Dag 17: Modessa Island - El Nido
Efter frukost i din bungalow har du resten av dagen till att få med det sista från ön innan du kl 13.00 hämtas av en båt som tar dig till hamnen i Roxas. Vid ankomst väntar en transfer som sedan tar dig till ditt hotell i El Nido. Resten av dagen står till eget förfogande. Eftermiddagen kan till exempel användas till att börja bekanta dig med El Nido och kanske besöka en av de många restaurangerna eller barerna som ligger vackert ner vid vattnet. Du kan också njuta av stranden eller kanske unna dig en skön massage. (F)
Dag 18-19: Upplev El Nido
El Nido är en magisk plats med mer än 50 vita sandstränder, kristallklart vatten, stillsamma laguner och vackra klippor som står högt över havet. Ö-hopping, snorkling och dykning är givna aktiviteter och det finns cirka 30 olika dykplatser av varierande svårighet för både nybörjare och experter. Du kan också klättra, paddla kajak, utforska vattenfall och grottor, vindsurfa eller hyra en motorcykel och uppleva området på egen hand. Utforska de underbara omgivningarna i El Nido ovanför och under vattnet eller koppla av vid en av de underbara stränderna. Dagarna står till eget förfogande. (F)
Dag 20: El Nido - Manila
Efter att själv ha tagit dig till inrikesflygplatsen utanför El Nido flyger du tillbaka till Manila (tar ungefär en timme). På Manila flygplats väntar en chaufför och tar dig till ditt hostel i staden. Resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 21: Avresa från Manila
Efter nästan tre händelserika veckor i Filippinerna går resan hem. Du blir hämtad på ditt vandrarhem och körs till flygplatsen i Manila. Tiden beror på när ditt utlandsflyg avgår. (F)
Dag 22: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien.

Övernattningar

Två nätter i dubbelrum på hostel i Manila
Två nätter på buss till/från Banue
Tre nätter i enkelt guest house under vandringen vid Banue
En natt i Puerto Princesa på budgethotell
Tre nätter på budgetresort i Port Barton
Två nätter i tält på öar vid Port Barton
Tre nätter på budgetresor på Modessa Island
Tre nätter på budgetresort i El Nido på Palawan
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Filippinerna t/r (inklusive bagage)
 • Två nätter i dubbelrum på hostel i Manila
 • Två nätter på buss till/från Banue
 • Tre nätter i enkelt guest house under vandringen vid Banue
 • En natt i Puerto Princesa på budgethotell
 • Tre nätter på budgetresort i Port Barton
 • Två nätter i tält på öar vid Port Barton
 • Tre nätter på budgetresor på Modessa Island
 • Tre nätter på budgetresort i El Nido på Palawan
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • På inrikesflygen får 15 kg incheckat bagage och 7 kg handbagage tas med.

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Avreseskatter totalt ca 25 USD
 • Miljöavgift på utflykten till Honda Bay ca 49 PHP

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF