18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Starta din resa med ett kort besök i Filippinernas huvudstad Manila, där du har möjlighet att utforska staden på egen hand. Härifrån flyger du söderut mot de exotiska stränderna på ön Panglao och ett fantastiskt liv under havsytan. På grannön Bohol väntar mountainbike och paddelsurfing på djungeltäta Loboc River. På Bohol finns även det vackra och unikt kuperade landskapet Chocolate Hills, som inbjuder till utforskning. Här bor också det sällsynta lilla spökdjuret, tarsiern, som inte är större än en människohand.

Härifrån går resan med lokal färja till ön Negros och vidare till naturparadiset på Danjugan Island. Ön på sina 43 hektar är idag är ett skyddat marinreservat som ligger utanför Negros sydostkust. Danjugan har fem laguner, är täckt av kalkstenskog och är hem för många djurarter som har svårt att klara sig på fastlandet. Tidigare har ön präglats av överfiske, men har nu omvandlats till ekoturismdestination med fokus på naturvård och bevarande, utbildning och forskning. En unik natur- och maritim upplevelse väntar dig här. Från Danjugan går resan tillbaka till Sipalay-området på ön Negros, en utmärkt plats för dykning och snorkling, innan du flyger hem från Dumaguete på södra spetsen av Negros. Du har en övernattning i Manila innan du flyger hem till Skandinavien.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här.

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan december och april. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan lätt besöks under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinaviens mot Filippinernas huvudstad Manila med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolaget gör du en eller två mellanlandningar längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Manila
Vid ankomsten till Manila blir du hämtad på flygplatsen av en förare som tar dig till ditt hostel. Resten av dagen är på egen hand och du kan till exempel besöka konstmuseet Manila Contemporary eller varför inte det smågalna skomuseet i Marikina, där tidigare presidentfrun Imelda Marcos har låtit ställa ut inte mindre än 749 par skor, alla i storlek 39. Du kan också besöka ett av Asiens största köpcentra, Mall of Asia, proppfullt av butiker och kaféer.
Dag 3: Avgång Manila - Tagbilaran (Bohol) - Panglao
Denna morgon hämtas du på hotellet och åker till inrikesflygplatsen i Manila. Härifrån flyger du till ön Bohol, en flygtur på cirka en timma. Du blir hämtad på flygplatsen i Bohol och körs till den lilla ön Panglao som är förbunden med Bohol via en bro. Resten av dagen är till eget förfogande och du kan tillbringa eftermiddagen med att utforska den vackra omgivningen. Vackrare stränder än på Panglao hittar man knappast. (F)
Dag 4-5: Exotisk strandsemester på Panglao och upplevelser på egen hand
De närmaste dagarna kommer du att tillbringa på ön Panglao. Området är som sagt berömt för sina fantastiska stränder med lika fantastisk snorkling och dykning. Dagarna på ön Panglao står helt till eget förfogande. (F)
Dag 6: Panglao - Bohol - Paddelsurfing på Loboc River (SUP)
Efter frukost hämtas du på ditt hotell och transporteras över bron till Loboc River och utgångspunkten för din SUP-tur – som står för Stand Up Paddleboard eller paddelsurfing. Efter en kort instruktion om hur du bäst håller balansen och sköter styrandet från sittande eller stående position bär det av nerför floden – det är ett härligt sätt att utforska naturen och många goda upplevelser väntar längs flodbredden. Du ser bland annat djungeln och ett fint vattenfall på vägen. Du kommer fram till hotellet vid floden vsen eftermiddag. (F)
Dag 7: Mountainbike och mer paddelsurfing på Bohol
Efter att ha ätit frukost så bjuder morgonen på en mountainbike-tur i vackra omgivningar. Du är tillbaka vid lunchtid och resten av dagen är avsatt åt ännu en runda paddelsurfing. Du är tillbaka sen eftermiddag och har resten av kvällen står till eget förfogande. (F)
Dag 8: Bohol på egen hand under dagen och ännu mera paddelsurfing, nu i mörker
Idag kan du koppla av eller utforska mer av Bohol på egen hand under hela dagen. På Bohol hittar du många andra intressanta upplevelser, bland annat de vackra och ganska udda geologiska formationerna " Chocolate Hills", det sällsynta spökdjuret och ett antal andra intressanta upplevelser: Blood Compact Site - På denna historiska plats undertecknades ett internationellt fredsavtal 1565 mellan spanjorerna och filippinierna. Baclayon Church Museum - Denna vackra kyrka byggdes av spanjorerna när de koloniserade Bohol. Bredvid kyrkan finns ett litet museum med vackra religiösa antikviteter. Bohol Forest - En två km lång konstgjord mahognyskog tornar sig upp på båda sidor av vägen. Chocolate Hills - 1268 konformade kullar står utspridda på ett område på 50 kvadratkilometer. De är täckta i gräs och under torrperioden torkar gräset ut och blir brunt, vilket har gett namn åt dessa ovanliga geologiska formationer, som är helt unika för Bohol. Tarsier Sanctuary - Här kan du möta det sällsynta filippinska spökdjuret, en av världens minsta apor – inte större än en hand – med ögon större än deras hjärna. Butterfly Sanctuary - Upp till 300 olika fjärilsarter bor och rör sig på Bohol. I detta skyddade område strävar man efter att behålla beståndet av vackra insekter. På kvällen avgår ännu en tur med paddelsurfing och nu kan du färdas i mörker – bara eldflugorna är värt denna mycket speciella upplevelse. Kvällsturen är från 18.30 till 20.00, resten av kvällen är till eget förfogande. (F)
Dag 9: Bohol – transport/båt/transport till den naturliga paradisön Danjugan via ön Negros (lång transportdag)
Tidigt denna morgon, runt 05.00, är det dags att säga adjö till Bohol men bara för att snart säga hej till en annan pärla i Visayas-regionen, ön Danjugan på ön Negros västra sida. En ganska lång transportdag väntar och du blir först hämtad vid hotellet och körd ner till hamnen. Härifrån tar dig den offentliga färjan till Negros. Resan tar cirka 3-4 timmar (färjan kan göra ett båtbyte på Cebu). Efter ankomst till hamnen i Dumaguete på Negros väntar ungefär 4 timmars landtransport på Negros innan du med båt tas det sista stycket till Danjugan Island, ett skyddat och isolerat naturparadis. (M)
Dag 9-10: Utforska Danjugan på egen hand
Danjugan Island är en frodig ö på 43 hektar som även är marinreservat, vilket ligger ut med Negros sydostkust. Ön är en och en halv kilometer lång och en halv mil bred vid sin bredaste punkt. Här finns fem laguner och ön är täckt av kalkstenskog som är hem för många djurarter som har svårt att klara sig på fastlandet. Området, som tidigare lidit av ett överfiske som hotade ekosystemet, är nu ett skyddat reservat med ett imponerande rikt marin- och djurliv och idag fungerar ön som ett utomhusklassrum för studenter, ett forskningsområde för naturvårdsorganisationer och ett paradis för besökare som vill uppleva naturen i sin renaste form. Ön ger sannerligen sina besökare chansen att komma ”tillbaka till rötterna” och bort från den hektiska vardagen. De kunniga guiderna kan ta dig på vandringsturer genom öns skogar, där du kan uppleva allt från havsörnar i den vida skyn till fladdermössen som bor i öns grottor. Du kan paddla i kajak på öns laguner och snorkla vid de vackra och numera förstärkta korallreven. Det finns ingen vanlig elektricitet och inget varmvatten i Danjugan och alla anläggningar är soldrivna, vilket bidrar till en autentisk ö- såväl som naturupplevelse. Dagarna här står helt till ditt fria förfogande. (F,L,M)
Dag 11: Danjugan Island - Sipalay på ön Negros
Du kommer att transporteras från Danjugan Island till Easy Diving vid Sipalays kust med motorbåt, en cirka 45 minuters båtresa varefter du kommer att ha de närmaste dagarna till att dyka och snorkla vid de vackra korallreven nära kusten. Efter ankomst är resten av dagen till eget förfogande. (F)
Dag 12-13: Utforska Sipalay-området på Negros med snorkling/dykning på egen hand
Du kan koppla av vid stranden eller simma till det närliggande korallrevet och njuta av det spännande livet undervattenslivet. Du kan gå runt i området och utforska omgivningarna på egen hand. Möjligheterna är många och personalen på dykarhotellet är redo att hjälpa dig om du behöver råd och vägledning eller hjälp med att ordna dykning, snorkling eller andra utflykter i området. Dagarna står till fritt och eget förfogande. (F,L,M)
Dag 14: Sipalay - Dumaguete och flyg till Manila
Du hämtas på dykorten denna morgon och härifrån körs du cirka 4 timmar till staden Dumaguete. Du flyger tillbaka till Manila och hämtas upp vid ankomst till Manila flygplats och körs till ditt hotell. Resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 15: Manila - Skandinavien
Efter drygt två veckor av underbara upplevelser på Filippinerna går resan åter hem. Den här dagen kommer du att hämtas på hotellet och köras till flygplatsen i Manila. Tiden beror på din utlandsflygning. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter i Manilla på hostel
Tre nätter på budgethotell på Panglao
Tre nätter på mycket enkelt camp vid Loboc
Tre nätter på mycket enkel eco resort på på Danjugan Island
Tre nätter på Easy Diving and Beach Resort

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Manilla t/r (inklusive bagage)
 • Flyg Manila – Tagbilaran (Bohol) // Dumaguete - Manila (inkl. bagage)
 • Två nätter i Manilla på hostel
 • Tre nätter på budgethotell på Panglao
 • Tre nätter på mycket enkelt camp vid Loboc
 • Tre nätter på mycket enkel eco resort på på Danjugan Island
 • Tre nätter på Easy Diving and Beach Resort
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Avreseskatter totalt ca 25 USD
 • Miljöavgift på utflykten till Honda Bay ca 49 PHP

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF