3 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
I en liten ögrupp i östra delen av Indonesien döljer sig dessa stora urtidsödlor, som är så fascinerande. Från Bali flyger du till Flores och åker därifrån med båt till underbara Rinca och ögruppen Komodo. Njut av den mysiga båtturen och vandringarna på öarna där du kan få se varaner och annat spännande djur- och fågelliv. Dessutom besöker du härliga Pink Beach, där du har chans att snorkla och kika på färgglada fiskar och koraller under ytan.

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras hela året. På ön Komodo är det varmt med hög luftfuktighet året om. Under regnperioden från januari till mars är vädret skiftande, så den första dagen kan det bli nödvändigt att övernatta på ön Rinca snarare än på båten.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Bali - Rinca
Du blir hämtad vid ditt hotell på morgonen och körs till flygplatsen i Denpasar. Härifrån flyger du från Bali till Labuhan Bajo på West Flores (flygtid en timme och tjugo minuter). Här välkomnas du av en lokal representant och skjutsas direkt till den lilla hamnen, där du går ombord på båten. Cirka två timmar senare är du framme vid Rinca. Koppla av och njut av lunchen som serveras ombord. På eftermiddagen når du fram till Rinca och kan vistas i den vackra naturen på denna sagolika ö. Det finns möjlighet att gå på vandringstur i antingen en eller två timmar på "Jurassic Park-ön". Har du tur får du se de häpnadsväckande ödlorna redan första dagen. Sedan kliver du ombord igen och båten sätter kurs mot en liten vik där ni lägger till. Det närmar sig då solnedgången i Komodos nationalpark. Middag lagas och du äter ombord, och på kvällen placeras madrasser på däck, så att du kan sova under bar himmel. Det är en häftig och minnesvärd naturupplevelse. (L,M)
Dag 2: Rinca - Komodo - Pink Beach - Labuhan Bajo
Tidigt på morgonen startar motorn och det bär av mot ön Komodo. Om vädret är fint kan du beundra den ljuvliga soluppgången. Frukost serveras ombord på båten inför ankomst till Komodo, där fantastiska upplevelser väntar. Du måste vandra genom ett torrt och exotiskt landskap för att äntligen komma fram till de stora och imponerande varanerna. På upptäcktsfärden utforskar du öns vegetation och djurliv, inte minst tropiska fåglar och orkidéer. Med lite tur får du se bufflar, vildhästar, rådjur och vildsvin. Sök med blicken en stund, så kan du få syn på unga komodovaraner i träden. De lokala skogsvakterna guidar dig genom området på ett tryggt och säkert sätt. Observera att det inte finns någon komodovaran-garanti, eftersom de är vilda djur som lever i frihet. Chansen att se dem är dock cirka 90%. Efter vandringsturen fortsätter utflykten till sagolika Pantai Merah (Pink Beach). Du kan bada och sola på den otroliga stranden. Här går det även utmärkt att snorkla och beundra det magiska livet under havsytan. Lunch serveras ombord (lunchlåda). Efter båtresan tillbaka till den lilla hamnen i Labuhan Bajo körs du till ditt guesthouse där du äter middag och övernattar. Här har du eget rum och privat toalett/badrum. (F,L,M)
Dag 3: Labuhan Bajo - Denpasar
Efter frukosten på hotellet kan du besöka den lokala marknaden i stadens utkant. Utflykten bjuder på en hel del sinnesintryck. I närheten ligger en intressant grotta där det också är fint att stanna till. Här kan du beundra stalaktiter och stalagmiter (droppsten). Senare på dagen går resan till flygplatsen och du åker tillbaka till Bali. Väl framme i Denpasar blir du upphämtad och körs tillbaka till ditt hotell. (F,L)

Övernattningar

En natt på båt
En natt på guesthouse i Labuhan Bajo

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor till Indonesien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Observera att de flygbolag som används på den här resan inte följer EU-standard och inte har tillstånd att flyga inom EU. Läs mer om EU: s säkerhetsregler för flygbolag här.

Det finns ingen barnrabatt på resan. Resan rekommenderas inte för barn under sex år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna aktivitet startar varje dag.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor som passar för vandring
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Bali - Flores t/r
 • En natt på båt
 • En natt på guesthouse i Labuhan Bajo
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Flygplatsskatter
 • Snorklingstillstånd på Komodo (detta tillstånd köps lokalt)
 • Kameratillstånd på Komodo (detta tillstånd köps lokalt)

Kommentarer till pris

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: