14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
En resa till Kuba tar dig med till en annan tid. Det är hotell National från 1930-talet med cigarrer och drinkar i bedagad, sober miljö. Det är 1950-talsbilar, taxibilar från 1970-tal och samtidigt en stark framtidstro. Ta en promenad på strandgatan Malecón, njut av arkitekturen och slink in på en familjeägd restaurang och testa krokodilkött. Eller en klassisk rostad kyckling med apelsinsås.

Kuba är upplevelsernas ö. Här är det salsa och cha cha på dansgolvet, livsglädje och aptit på livet. Gör som Hemingway och ta en rom på någon av stadens barer och njut av värme och sol. Kanske följer du med till den berömda cigarrfabriken Partagas där du får se cigarrerna rullas för hand.

En tur i någon av de 80 000 veteranbilarna hör till. Här rullar Chevrolet längs gatorna och gärna med rytmisk salsamusik i högtalarna.
Kuba är också historia och hjältar. Ett besök på Che Guevaras mausoleum vittnar om en dåtid som finns kvar i nutid. Går du ut en kväll och vill uppleva historia, ska du gå på Tropicana Club där shower har uppförts sedan 1939.

Kuba är verkligen salsa, färger, cigarrer!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Flyget mot Kuba går ofta på tidig morgon och man har då en dagflygning, så ladda med bra böcker och tidningar. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är ett flygbyte på vägen och ni landar sedan i Havanna sen eftermiddag/kväll. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell inne i Havanna.
Dag 2: Havanna
Efter frukost i lugn och ro hämtas ni upp från hotellet och gör en halvdagstur för att bekanta er med Havanna och uppleva stadens sevärdheter och puls. Ni besöker den historiska parken Morro Cabana Park och fortsätter sedan med en vandring i den historiska delen av Havanna - ett UNESCO:s världsarv sedan 1982. Ni stannar till vid La Bodeguita del Medio - Mojitodrinkens födelseplats och ett av Hemingways favoritställen i Havanna. Turen avslutas med en panoramatur förbi Havannas universitet och Revolutionstorget. (F)
Dag 3: Pinar del Rio & Viñales
Bussen hämtar upp er efter frukost och ni beger er nu ut på en heldagsutflykt för att besöka provinsen Pinar del Rio där man odlar den finaste tobaken och tillverkar de berömda kubanska cigarrerna. Ni stannar först till på Casa del Veguero - läppjandes på en välkomstcocktail får ni nu höra allt om Kubas tobaksindustri. Färden fortsätter mot den lilla staden Viñales, också den i Pinar del Rioprovinsen. På vägen finns det många vackra vyer att stanna till vid och njuta av. Lunch serveras på en lokal restaurang med lokala delikatesser. Eftermiddagen tillbringas med ett besök vid den stora muralmålningen som beskriver evolutionen i Sierra de los Órganos från mollusk till människa. Ni hinner också med en liten båttur till några grottor i närheten innan det är dags att återvända till Havanna. (F,L)
Dag 4: Havanna
En dag att utforska Havanna på egen hand - man kan återbesöka den gamla delen av staden och strosa runt och förföras av barockfasader och läckra 50-talsbilar. Musik och rytm är viktig i Havanna - Buena Vista Social Club är sedan 40-talet ett begrepp och några återstående medlemmar turnerar fortfarande världen runt. Besök Nationalmuseet med en fantastisk samling av kubansk konst, avsluta dagen med en cocktail på National Hotel och njut av utsikten över Malecón - Havannas breda och imponerande strandboulevard! (F)
Dag 5: Havanna - Trinidad
Idag går färden mot sydost, bussen hämtar er på hotellet och ni åker nu till den historiska staden Trinidad. Ett UNESCO:s världsarv vars framgång byggde på slav- och sockerhandel. Idag en välmående ort med mycket att göra och se bara en kort färd från Karibiska havets vita stränder. (F)
Dag 6-7: Trinidad
Ni har en vandringstur i staden med englesktalande guide inkluderat i er resa. Staden är fylld av kullerstensgator och pampiga koloniala byggnader. Trinidad är känt för sina många restauranger och det goda liv man numera lever här. Som besökare kan man fylla dagarna med vandringar ute på landsbygden eller upp mot Escambraybergen. Ta en cykeltur till Ancónstranden, bada i det blåa Karibiska havet och äta en medhavd picknick. oavsett om man dansar salsa eller besöker sockerplantage så är Trinidad ett litet paradis på jorden. (F)
Dag 8: Trinidad - Varadero
Idag åker ni norrut, ut till Varadero och kusten för några sköna avslutande dagar med sol, strand och bad! (F)
Dag 9-12: Varadero
Lata dagar på stranden - Tröttnar man på att lata sig finns det mängder av aktiviteter som dykning, snorkling, utflykter till grottor. Man kan med fördel ta en promenad i den vackra Parque Josone. Här finns också ett litet shoppingcentrum men de vackraste reseminnena köper man kanske ute på marknaden. (All Inclusive)
Dag 13: Hemfärd
De flesta flygen går sen eftermiddag eller kväll så ni har gott om tid för bad innan ni hämtas på hotellet för att köras tillbaka mot Havanna och flygplatsen för hemresa.
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Du ankommer till Skandinavien efter en skön semester på Kuba.

Övernattningar

Fyra nätter på mellanklasshotell i Havanna
Tre nätter på Casa Particular i Trinidad
Fem nätter på 5* hotell i Varadero med All Inclusive

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Avresa från Skandinavien - Havanna t/r i ekonomiklass (inklusive bagage)
 • Tolv övernattningar i dubbelrum
 • Alla utflykter och transporter enligt program
 • Frukost samtliga dagar och All Inclusive i Varadero
 • Engelsktalande auktoriserade guider vid utflykter.
 • Alla utflykter och transfers görs i en mindre grupp tillsammans med andra resenärer och stopp vid andra hotell på vägen.
 • Visum till Kuba

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet.
 • Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.
 • Försäkringen kan införskaffas på flygplatsen, i hamnen eller marinan

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF