Sök
Sök

Kuba i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Castro, cigarrer och Chevrolet är bara en liten del i det mångfacetterande karibiska ö-riket Kuba. Med sina 1600 småöar är det gott om badmöjligheter och väl uppe från stranden finns det historia och kultur att ta del av från Columbus tid fram till våra dagar.

En resa till Kuba tar dig med till en annan tid. Det är hotell National från 1930-talet med cigarrer och drinkar i bedagad, sober miljö. Det är 1950-talsbilar, taxibilar från 1970-tal och samtidigt en stark framtidstro. Ta en promenad på strandgatan Malecón, njut av arkitekturen och slink in på en familjeägd restaurang och testa krokodilkött. Eller en klassisk rostad kyckling med apelsinsås.

Kuba är upplevelsernas ö. Här är det salsa och cha cha på dansgolvet, livsglädje och aptit på livet. Gör som Hemingway och ta en rom på någon av stadens barer och njut av värme och sol. Kanske följer du med till den berömda cigarrfabriken Partagas där du får se cigarrerna rullas för hand.

En tur i någon av de 80 000 veteranbilarna hör till. Här rullar Chevrolet längs gatorna och gärna med rytmisk salsamusik i högtalarna.
Kuba är också historia och hjältar. Ett besök på Che Guevaras mausoleum vittnar om en dåtid som finns kvar i nutid. Går du ut en kväll och vill uppleva historia, ska du gå på Tropicana Club där shower har uppförts sedan 1939.

Kuba är verkligen salsa, färger, cigarrer!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka dig från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Flyget mot Kuba går ofta på tidig morgon och man har då en dagflygning, så ladda med bra böcker och tidningar. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är ett flygbyte på vägen och ni landar sedan i Havanna sen eftermiddag/kväll. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell inne i Havanna.

Dag 2: Havanna
Efter frukost i lugn och ro hämtas ni upp från hotellet och gör en halvdagstur för att bekanta er med Havanna och uppleva stadens sevärdheter och puls. Ni besöker den historiska parken Morro Cabana Park och fortsätter sedan med en vandring i den historiska delen av Havanna - ett UNESCO:s världsarv sedan 1982. Ni stannar till vid La Bodeguita del Medio - Mojitodrinkens födelseplats och ett av Hemingways favoritställen i Havanna. Turen avslutas med en panoramatur förbi Havannas universitet och Revolutionstorget. (F)

Dag 3: Pinar del Rio & Viñales
Bussen hämtar upp er efter frukost och ni beger er nu ut på en heldagsutflykt för att besöka provinsen Pinar del Rio där man odlar den finaste tobaken och tillverkar de berömda kubanska cigarrerna. Ni stannar först till på Casa del Veguero - läppjandes på en välkomstcocktail får ni nu höra allt om Kubas tobaksindustri. Färden fortsätter mot den lilla staden Viñales, också den i Pinar del Rioprovinsen. På vägen finns det många vackra vyer att stanna till vid och njuta av. Lunch serveras på en lokal restaurang med lokala delikatesser. Eftermiddagen tillbringas med ett besök vid den stora muralmålningen som beskriver evolutionen i Sierra de los Órganos från mollusk till människa. Ni hinner också med en liten båttur till några grottor i närheten innan det är dags att återvända till Havanna. (F L)

Dag 4: Havanna
En dag att utforska Havanna på egen hand - man kan återbesöka den gamla delen av staden och strosa runt och förföras av barockfasader och läckra 50-talsbilar. Musik och rytm är viktig i Havanna - Buena Vista Social Club är sedan 40-talet ett begrepp och några återstående medlemmar turnerar fortfarande världen runt. Besök Nationalmuseet med en fantastisk samling av kubansk konst, avsluta dagen med en cocktail på National Hotel och njut av utsikten över Malecón - Havannas breda och imponerande strandboulevard! (F)

Dag 5: Havanna - Trinidad
Idag går färden mot sydost, bussen hämtar er på hotellet och ni åker nu till den historiska staden Trinidad. Ett UNESCO:s världsarv vars framgång byggde på slav- och sockerhandel. Idag en välmående ort med mycket att göra och se bara en kort färd från Karibiska havets vita stränder. (F)

Dag 5-8: Trinidad
Staden är fylld av kullerstensgator och pampiga koloniala byggnader. Trinidad är känt för sina många restauranger och det goda liv man numera lever här. Som besökare kan man fylla dagarna med vandringar ute på landsbygden eller upp mot Escambraybergen. Ta en cykeltur till Ancónstranden, bada i det blåa Karibiska havet och äta en medhavd picknick. oavsett om man dansar salsa eller besöker sockerplantage så är Trinidad ett litet paradis på jorden. (All Inclusive)

Dag 8: Trinidad - Varadero
Idag åker ni norrut, ut till Varadero och kusten för några sköna avslutande dagar med sol, strand och bad!

Dag 8-12: Varadero
Lata dagar på stranden - Tröttnar man på att lata sig finns det mängder av aktiviteter som dykning, snorkling, utflykter till grottor. Man kan med fördel ta en promenad i den vackra Parque Josone. Här finns också ett litet shoppingcentrum men de vackraste reseminnena köper man kanske ute på marknaden. (All Inclusive)

Dag 13: Hemfärd
De flesta flygen går sen eftermiddag eller kväll så ni har gott om tid för bad innan ni hämtas på hotellet för att köras tillbaka mot Havanna och flygplatsen för hemresa.

Dag 15: Ankomst till Sverige
Du ankommer till Sverige efter en skön semester på Kuba.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Ni kommer under er resa till Kuba få uppleva något som faktiskt är få förunnat idag. Ni kommer att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande hårt drabbat av sanktioner vilket innebär att om man t.ex. glömmer sin telefonladdare hemma så går det inte att bara gå ut och köpa en ny. Fungerar inte varmvattnet just denna dag så kanske man får ta en uppfriskande kall dusch istället eftersom det inte går att laga och fixa allt med en gång. Är handduken inte skinande vit och luktar ren, kan det bero på att det inte finns tillräckligt med tvättmedel i affären denna vecka.

Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.

Men inte att förglömma , det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med reguljärflyg till Havanna t/r i ekonomiklass
  • Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive frukost enligt nedan:
  • Alla utflykter och transporter enligt program
  • Frukost samtliga dagar och All Inclusive i Trinidad och Varadero
  • Engelsktalande auktoriserade guider vid utflykter.
  • Alla utflykter och transfers gör i en mindre grupp tillsammans med andra resenärer och stopp vid andra hotell på vägen.

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet.
  • Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.
  • Försäkringen kan införskaffas på flygplatsen, i hamnen eller marinan
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: