Sök
Sök
Vandrare på väg upp mot Mount Everest Base Camp
Boudnath Stupan i Kathmandu
Ganesh Himal, Nepal
En af de mange Stupaer, du møder på din vej mod Everest Base Camp
Möt Nepals vändliga och tillmötesgående invånare
Paragliding vid Pokhara
Helig man - sadhu
Munkar i den vackra trädgården
Utsikt över bergen från sjön Phewa i Pokhara
Vägen upp mot Everest Base Camp

På egen hand - Nepal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 30 dagar

Res på egen hand i Nepal i upp till 30 dagar. Detta reseförslag inkluderar flyg, transfer från flygplatsen samt två övernattningar i Kathmandu på guest house.

Boka dina flygbiljetter till Nepal genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi har rest mycket själva och vill gärna dela med oss av våra upplevelser i och omkring Nepal. Vi kan arrangera din semester så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömresan till Nepal. Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Nepal här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Nepal här


Väder

Bästa tid att resa i Nepal är från slutet av september till slutet av november då luften är hög och klar och vyerna som vackrast. De näst bästa tiden att åka är under våren från mars till maj när rhododendron blommar, det regnar dock lite mer då än under hösten. Vintern är för rutinerade vandrare eller de som inte har något emot att det kan bli riktigt kallt denna tid på året, speciellt uppe i berget. Själva regnperioden är från juni till och med augusti förutom i området Mustang berörs lite eller inte alls av monsunregnen.

Våra rekommendationer kring bästa tiden att resa till Nepal är baserade på vädret där tidigare år.

Buddhistiska böneljus

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Kathmandu dit du anländer nästa dag. Det är en eller två mellanlandningar på vägen beroende på vilket flygbolag du väljer att resa med.

Dag 2: Ankomst Kathmandu, Nepal
Du möts på flygplatsen och körs till ditt guest house i Nepals huvudstad Kathmandu där du har två övernattningar. Resten av dagen är på egen hand att komma ikapp tidsskillnaden, besöka vårt servicekontor för att få tips och hjälp med utflykter mm. Och kanske börja bekanta dig en smula med staden.

Dag 3: På upptäcktsfärd i Kathmandu
På egen hand i Kathmandu. Detta är en otroligt spännande plats och livlig huvudstad med massor av historia, kultur och annorlunda sinnesintryck. Missa inte Durbar Square med vackra tempel och palats, ”ap-templet” Swyambhunath, Nepals största buddhistiska stupa Boudanath och Nepals viktigaste hinduiska tempel Pashupatinath. Utforska också gyttret av små, smala gator, marknader och den lokala vardagen.

Dag 4: Vidare på egen hand
I dag fortsätter du din resa vidare i Nepal. Antingen helt på egen hand eller så hjälper vi dig att boka resten av din resa, hela eller delar av den. Vårt servicekontor ligger i stadsdelen Thamel i närheten av ditt guest house. Det är en perfekt samlingsplats där man träffar likasinnade och kan utväxla erfarenheter, tips eller kanske hitta någon att vandra tillsammans med. Det är också en liten oas för den som behöver lite andrum efter en lång resa eller bara en dag runtom i Kathmandu. Här arbetar våra nepalesiska kollegor som gärna hjälper dig med frågor och funderingar. Du kan också boka utflykter på plats här.

Övernattningar:
I detta reseförslag är övernattningarna i enklare guest house men vi har hotell i alla prisklasser. Låt din Travel Consultant veta vilken typ av boende du föredrar så ordnar vi det.

-

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 9 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien – Kathmandu t/r i ekonomiklass
  • Transfer från flygplatsen till ditt guest house
  • Två övernattningar på guest house i Kathmandu
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: