Sök
Sök
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Cuba
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Plaza de la Revolución, Havana
Trinidad, Cuba
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Hestevogn, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Cienfuegos, Cuba
Udsigt over Cienfuegos efter ved solnedgang
Cuba Cienfuegos
Vinales, Cuba
Viñales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Baracoa, Cuba
Varadero strand på Cuba
Stranden i Varadero

Kuba kör-själv på egen hand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Denna tur erbjuder en massa frihet i egen bil. Du kan själv bestämma tempo och destinationer på Kuba och avnjuta nästa dagars äventyr.

På denna tur startar äventyret i den historiska staden Havanna på Kuba. Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som ni kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med anor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan på egen hand i bil. Besök Kubas historiska städer, njut av den fantastiska naturen och koppla av på de vackra stränderna.

Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels på grund av landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen möter du cyklar och hästdroskor, och även här finns stora hål. Så kör försiktigt! Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta, men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba
Avresa från Sverige till Kuba, dit ni anländer samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i Havanna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havanna, Kuba
dag får du uppleva Havanna under en guidad cykeltur runt i stadens charmiga kvarter. Du ser bland annat de historiska kvarteren, Vedado, Miramar och cyklar utmed förbi Plaza de la Revolución. Senare hämtar du ut din hyrbil tillsammans med en representant från vår samarbetspartner här på Kuba. På så sätt hämtar du ut bilen i lugn och ro och har tid med eventuella frågor kring din resa runt om i landet. När bilen är uthämtad kör du tillbaka till din casa particular. Resten av dagen är på egen hand.
Övernattning på Casa Particular

Dag 3-12: Vidare i bil på egen hand
Nästa del av resan företas på egen hand, där ni har full frihet att göra precis vad ni vill. Ni checkar ut från hotellet och beger er ut på ert kubanska äventyr.
Det finns en massa vackra, historiska städer att besöka på Kuba, bland annat:

Santa Clara - en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Ni kan också besöka Mausoleum, en minnesplats för den kända revolutionären Che Guevara, som ingick i Fidel Castros armé.

Trinidad - troligen en av Kubas mest turistbesökta städer, men helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att ni får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när ni är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.

Cienfuegos - även kallat “Söderns pärla”. En nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.

Viñales - staden ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur ni kan hitta på Kuba. Omgivna av kalkstensberg har ni möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där ni får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.

Varadero - som erbjuder en av Kubas många vackra stränder. Här kan ni koppla av, dyka och snorkla eller bara njuta av livet.

På er rundtur på Kuba kommer ni ofta att se kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om ni har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om ni bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna.

Dag 13: Avlämning av bil
Idag återvänder ni till Havanna, där bilen ska återlämnas. Ni har utan tvivel blivit en massa upplevelser rikare, och har fått känna Kuba rejält på pulsen.
Ni övernattar i Havanna innan ni morgonen därefter körs till flygplatsen för återresan till Sverige.

Dag 14: Avresa från Kuba
I dag sker avresan från Kuba. Ni måste själva ta er till flygplatsen i Havanna, varifrån flyget till Sverige avgår.

Dag 15: Ankomst till Sverige
Ni ankommer till Sverige efter en skön vistelse på Kuba.Övernattningar:
Tre nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Havanna

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad. Se till att medföra kontanter för bensinen, detta då bensinstationerna oftast inte tar kreditkort.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.
Kom ihåg kreditkortet så att du kan betala depositionen (får ej vara utställt av en amerikansk bank)
Kom ihåg ditt internationella körkort.

Winberg Travel rekommenderar att du reserverar hyrbilen hemifrån, detta eftersom hyrbilarna ofta tar slut i synnerhet i juli samt december/januari. Vi rekommenderar att ni köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
 • Tre nätter på Casa Particular i Havanna
 • Stadsrundtur i Havanna
 • Transfer f/t flygplatsen i Havanna
 • 11 dagars bilhyra (ekonomistorlek för två personer)
 • Obligatorisk bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Förvänta er som regel att beloppet ska betalas kontant i CUC när bilen hämtas.
 • (samtliga dessa försäkringar och avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 390:-
Billeje Cuba

Hyrbil på Kuba

Eftersom Winberg Travels turer, aktiviteter och hotell är mycket populära kan vi endast erbjuda dessa till kunder som också köper flygresan via Winberg Travel.

Reslängd:
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: