Sök
Sök
Kuba road trip på egen hand
Havana, Cuba
Cuba
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Plaza de la Revolución, Havana
Trinidad, Cuba
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Hestevogn, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Cienfuegos, Cuba
Udsigt over Cienfuegos efter ved solnedgang
Cuba Cienfuegos
Vinales, Cuba
Viñales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Baracoa, Cuba
Varadero strand på Cuba
Stranden i Varadero

Kuba - road trip på egen hand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Det är enkelt att göra en road trip på Kuba. Massor med frihet med egen bil och möjlighet att ta dagen som den kommer!

Kuba passar perfekt för en road trip på egen hand. Dels för att avstånden mellan de olika sevärdheterna är överkomliga, dels tack vare den enkla vägnätet. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Med det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att även om det inte är mycket trafik kan du möta både cyklar och hästdroskor på motorvägarna. Underhållet är en smula eftersatt och se upp för hål i vägbeläggningen. Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta men det är bara en del av äventyret.

Äventyren börjar i den historiska staden Havanna på Kuba. En spännande storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och stämning med musikgrupper som fyller gator och restauranger med dansant musik. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan i bil till den vackra Viñales-dalen och de fantastiska stränderna på Playa Giron. Efter några dagar på stranden kör du vidare till Kubas historiska städer Cienfuegos, Trinidad och Santa Clara innan du avslutar ditt Kubaäventyr tillbaka i Havanna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba

Avresa från Sverige till Kuba, dit ni anländer samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i Havanna.

Dag 2: Havanna, Kuba

Idag får du uppleva Havanna under en guidad cykeltur runt i stadens charmiga kvarter. Du ser bland annat de historiska kvarteren, Vedado, Miramar och cyklar utmed förbi Plaza de la Revolución. Senare hämtar du ut din hyrbil tillsammans med en representant från vår samarbetspartner här på Kuba. På så sätt hämtar du ut bilen i lugn och ro och har tid med eventuella frågor kring din resa runt om i landet. När bilen är uthämtad kör du tillbaka till din casa particular. Resten av dagen är på egen hand.

Dag 3-12: Vidare i bil på egen hand

Nästa del av resan företas på egen hand, där ni har full frihet att göra precis vad ni vill. Ni checkar ut från hotellet och beger er ut på ert kubanska äventyr. Det finns en massa vackra, historiska städer att besöka på Kuba, bland annat:

Santa Clara - en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Ni kan också besöka Mausoleum, en minnesplats för den kända revolutionären Che Guevara, som ingick i Fidel Castros armé.

Trinidad - troligen en av Kubas mest turistbesökta städer, men helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att ni får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när ni är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.

Cienfuegos - även kallat “Söderns pärla”. En nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.

Viñales - staden ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur ni kan hitta på Kuba. Omgivna av kalkstensberg har ni möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där ni får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.

Varadero - som erbjuder en av Kubas många vackra stränder. Här kan ni koppla av, dyka och snorkla eller bara njuta av livet.

På er rundtur på Kuba kommer ni ofta att se kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om ni har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om ni bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna.


Dag 13: Avlämning av bil

Idag återvänder ni till Havanna, där bilen ska återlämnas. Ni har utan tvivel blivit en massa upplevelser rikare, och har fått känna Kuba rejält på pulsen. Ni övernattar i Havanna innan ni morgonen därefter körs till flygplatsen för återresan till Sverige.

Dag 14: Avresa från Kuba

I dag sker avresan från Kuba. Ni tar själva buss eller taxi till flygplatsen i Havanna, varifrån flyget till Sverige avgår.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Ni ankommer till Sverige efter en skön vistelse på Kuba.Övernattningar:
Tre nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Havanna

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.
Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.
Notera att du behöver kontanter för att avlägga deposition när du hämtar din hyrbil.
Kom ihåg ditt internationella körkort.
Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
 • 3 nätter på Casa Particular i Havanna
 • Stadsrundtur i Havanna
 • Transfer f/t flygplatsen i Havanna
 • 11 dagars bilhyra (ekonomistorlek för två personer)
 • Obligatorisk bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Förvänta er som regel att beloppet ska betalas kontant i CUC när bilen hämtas.
 • (samtliga dessa försäkringar och avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 390:-
Bilhyra Kuba

Hyrbil på Kuba

Eftersom Winberg Travels turer, aktiviteter och hotell är mycket populära kan vi endast erbjuda dessa till kunder som också köper flygresan via Winberg Travel.

Reslängd:
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: