14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Du reser runt Kuba med buss och ser och upplever landets mest klassiska och ikoniska platser. Du bor lokalt och småskaligt på Casa Particulares. Detta är ett perekt sätt att uppleva kubansk kultur på nära håll och verkligen känna att man sett och upplevt det autentiska och riktiga Kuba.

Du börjar din resa i havanna d'r du har gott om tid att uppleva staden i ditt eget tempo. Du reser så vidare till den lilla byn Viñales där tiden i mångt och mycket stått still de sista decennierna. En avkopplande kontrast till livliga Havanna. Från Viñales åker du vidare till vackra och betagande Cienfuegos pch sedan vidare till vackra Trinidad. resan avslutas med en natt i universitetsstaden Santa Clara innan du så återvänder till Havanna igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Flyget mot Kuba går ofta på tidig morgon och man har då en dagflygning, så ladda med bra böcker och tidningar. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är ett flygbyte på vägen och ni landar sedan i Havanna sen eftermiddag/kväll. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell inne i Havanna.
Dag 2-3: Havanna på egen hand
Hela staden sjuder av liv. Ta en promenad längs Havannas vackra gator med anor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Musiken sätter sin prägel på vardagen. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.4. dag: Fra Havana til Viñales.
Dag 3: Buss till Viñales.
Du säger hej då och på återseende till Havanna och tar lokalbussen till Viñales. Som med mycket här på Kuba finns det en typ av buss för turister och en för lokalbefolkningen men det står tydligt på din biljett vilken buss du är bokad på. Viktigt är att man är på busstationen senast en timme före avgång och det gäller alla bussresorna du gör på denna resa. Färden till Viñales tar ca 4 timmar och det brukar vara ett stopp på vägen men glöm inte att ta med vatten och kanske lite snacks om det är så att bussen kör hela vägen till Viñales i ett sträck. Vid ankomst promenerar du till ditt Casa Particular och har resten av dagen på egen hand.
Dag 5-6: Viñales
Den lilla staden Viñales ligger i den frodiga Viñales dalen med vackra klakstensformationer, ananasplantager och landets finaste tobaksodlingar. Viñales är en populär plats för landets besökare – här kan man lätt tillbringa dagen med att bara sitta på verandan och njuta av att se hästdragna vagnar och oxkärror åka förbi när höns och andra gårdsdjur som springer förbi på gatan utanför. Det kubanska livet på landet är skönt och avkopplande.
Dag 7: Från Viñales till Cienfuegos
Så är det dags att lämna Viñales och åka vidare mot Cienfuegos. Bussen går tidigt på morgonen och du kommer fram på eftermiddagen. Du promenerar till ditt Casa Particular. Cienfuegos är lite som Kubas egen version av Paris. Här finns otroligt vackra och imponerande byggnader, även om de är en smula slitna. Vandra utmed gatan Paseo de Prado så kommer du ner till stadens Malecón som kommer till liv på kvllen med människor och skön stämning. (F)
Dag 8: Från Cienfuegos till Trinidad.
Efter en natt i Cienfuegos tar du nästa buss som kör dig den relativt korta sträckan till Trinidad – ett nästan obligatoriskt stopp för alla som reser till Kub. Staden är ett UNESCO:s världsarv och du tillbringar tre nätter här för att verkligen hinna uppleva denna förunderliga plats. Vid ankomst i Trinidad promenerar du själv till ditt Casa Particular.
Dag 9-10: Trinidad på egen hand
Du har nu gott om tid att njuta av Trinidad och dess omgivningar. Själva staden är betagande med sina vackra pastellfärgade hus och kullerstensbelagda gator. Här finns butiker, muséer, restauranger och caféer. Missa inte att sitta vid trapporna bredvid Casa de la Musica mitt inne i staden och njuta av folkliv, musik och stämningen eller ta en salsalektion. Ta bussen eller en taxi i form av en gammal klassisk 50-alsbil ut till Anconstranden. Ta med en picknick och bada, sola och promenera på den vackra stranden. Du kan också vandra i nationalparken Topes de Collantes som ligger ca 1 timme bort med buss.
Dag 11: Från Trinidad till Santa Clara
Efter tre härliga dagar i Trinidad åker du idag vidare med buss till Santa Clara. Detta är en relativt stor universitetsstad – ungdomlig och kreativ. Det är även här i Santa Clara som Che Guevara Mausoleum finns där landets revolutionära hjälte är begravd tillsammans med 16 av sina medkämpar. Här brinner en evig eld till minne över honom.
Dag 12: Tillbaka till Havanna
dag åker du så tillbaka till Havanna. Passa på att forstätta upptäcka den härliga staden, strosa på torgen och kanske avnjuta kvällen vid Malecón.
Dag 14: Hemfärd
De flesta flygen går sen eftermiddag eller kväll så ni har gott om tid att utforska Havanna innan du hämtas och körs till flygplatsen för hemresa.
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Du ankommer till Skandinavien efter en skön semester på Kuba.

Övernattningar

Fyra nätter på casa particular i Havana
Tre nätter på casa particular i Viñales
En natt på casa particular i Cienfuegos
Tre nätter på casa particular i Trinidad
En natt på Casa particular i Santa Clara

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Lite kontanter då det inte finns kontanter överallt på landsbygden
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Kuba t/r
 • Visum
 • 12 nätter på Casa Particular
 • Transporter och måltider enligt program
 • Guidad vandring i Havannas historiska delar med engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF