19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
På den här resan startar i charmiga Hanoi och fortsätter därefter till Quan Lan-ön norr om Ha Long där du utforskar området på cykel. Njut av vita sandstränderna innan du fortsätter till det vackra naturreservatet Pu Luong där du njuter av storslagen natur med berg, risfält, vattenfall och floder. Du får naturligtvis även uppleva höjdpunkterna i Ho Chi Minh City från bönpallen på en skoter samt utforska ön Con Dao som inte invaderats av turisterna än.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Turen till Quan Lan är som bäst mellan april och oktober men du kan resa till Vietnam när som helst på året.
Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ner till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.
I centrala Vietnam är vädre bäst från februari till juli. Regsäsongen pågår från september till och med november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag flyger du mot Vietnams charmiga huvudstad Hanoi.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Du anländer på Hanois flygplats och blir körd till ditt hotell. När du har checkat in är det dags att utforska området runt ditt hotell, som ligger i den charmiga gamla delen av Hanoi. Njut av maten i någon av gatuköken eller ta en promenad nere vid Hoan Kiem-sjön.
Dag 3: Utforska den gamla delen av staden till fots
Din guide är redo kl 9.00 och väntar i en av de äldsta caféerna i staden, precis intill sjön (intill 11 Hang Gai). Till fots genom den gamla delen av staden får du en bra inblick i den traditionella arkitekturen och vardagslivet i staden. Du får höra historier om det gamla Hanoi och får en förståelse för både dagens och gårdagens stad. Turen avslutas med sightseeing med cykeltaxi, där du får kryssa mellan gatorna som bjuder på t.ex. tavlor, instrument eller papper. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. Du kan strosa på de slingriga gatorna eller kanske njuta av en massage på ett av de utmärkta ställena i närheten av hotellet.
Dag 4: Matlagningskurs i Hanoi
Du hämtas upp på Go Beyonds kontor 9.30, och blir skjutsad i taxi till den mysiga och lummiga bakgården där matlagningskursen hålls. Du får följa med till marknaden och hjälpa till att välja ut ingredienserna till de lokala rätter som ni ska tillaga. De flesta av ingredienserna kan du även köpa i specialbutiker hemma, så att du kan imponera med dina nya kunskaper när du kommer hem. Kursen avslutas ungefär 14.00 och du blir skjutsad med taxi tillbaka till kontoret. (L)
Dag 5: Hanoi - Ha Long Bay - Bai Tu Long Bay - Quan Lan Island
Avresa mot Ha Long City sker med privat bil från ditt hotell ungefär klockan 8.00. Lunch serveras när du kommer fram och därefter åker du med båt till Quan Lan Island, som ligger norr om den mer berömda Halong.-bukten. Turen tar cirka 1,5 timme med snabb båt, så du har gott om tid till att njuta av de vackra omgivningarna med sina berömda kalkstensklippor. När du kommer fram väntar en chaufför som kör dig till ditt hotell. Här får du senare på kvällen en god middag med vietnamesiska specialiteter. (L,M)
Dag 6: Quan Lan Island - cykeltur
Efter frukost är det dags att utforska ön på cykel. Du kommer förbi pagoder, genom risfält, stora sanddyner och gamla ruiner. Ön har även några av de vackraste stränderna i norra Vietnam, där du kan ta ett uppfriskande dopp. Efter lunch på en lokal restaurang fortsätter cykelturen och mot kvällen kommer du tillbaka till ditt hotell. Där kan du slappna av en stund innan det är dags att inta en välförtjänt middag. (F,L,M)
Dag 7: Quan Lan Island
Den här dagen tillbringas på egen hand – efter gårdagens presentation av ön kan du utforska ön själv eller helt enkelt koppla av på en av de vackra stränderna. Vi rekommenderar en vandring längs den östra kusten. (F,L,M)
Dag 8: Quan Lan Island - Bai Tu Long Bay - Halong Bay - Hanoi
Beroende på när den lokala båten avgår bör du räkna med att gå upp tidigt och vara redo redan vid 6.30. Passa på att njuta av den vackra utsikten på tillbakavägen. Du åker förbi en keramikfabrik på vägen tillbaka och intar lunchen på en lokal restaurang innan du blir skjutsad tillbaka till Hanoi. (F,L)
Dag 9: Från Hanoi till Pu Luong
Pu Luong är ett nytt naturreservat endast 160 km från Hanoi. Här finns vackra berg, härliga risfält, vattenfall och traditionella byar. Du hämtas i Hanoi 7.30. På vägen stannar du till vid Mai Chau för att besöka de små byarna innan du fortsätter till Pu Luong genom ett fantastiskt vackert bergpass, där du kan se ut över hela dalen. Du kommer fram lagom till en härlig lunch och därefter har du tid till att njuta av de stilla omgivningarna i lugn och ro. på eftermiddagen blir du körd till en hängbro över Cham-floden, där du kan börja titta efter de vackra vattenhjulen i bambu. Du får besöka en lokal fiskare där du kan vila en stund innan du ska åka flotte nedför floden. Tillbaka vid den vackra Tan Lap-bron väntar din skjuts tillbaka till ditt retreat där du blir serverad middag. (L,M) Vandringsavstånd ca 2,5 km
Dag 10: På upptäcktsfärd och vandring i Pu Luong
Börja dagen tidigt med en promenad ner i den vackra dalen som ligger vid ditt guesthouse. Du går längs smala stigar genom den täta vegetationen och kommer förbi en liten by som ligger vid foten av berget. Här finns massor av fotomöjligheter. Du fortsätter längs småvägarna och genom byar, vildmarker och längs floder tillbaka till ditt guesthouse där lunchen väntar. Efter lunch är det dags för en offroad-tur i jeep, där du bland annat får se den gömda byn Hieu och ett vackert vattenfall innan du får skjuts tillbaka till ditt retreat. (F,L,M) Vandringsavstånd ca 12 km
Dag 11: Tillbaka till Hanoi
Idag får du en presentation av och en inblick i livet i en by i Kho Muong. Få små glimtar av vardagslivet på din promenad längs risfälten. Tillbaka på Pu Luong Retreat blir du serverad lunch innan du åker tillbaka till Hanoi. (L) Vandringsavstånd ca 6 km
Dag 12: Med flyg till ön Con Dao
Ta en taxi till flygplatsen (inte inkluderad) där du ska med ett flyg via Saigon till ön Con Dao. Con Dao är enligt oss en av södra Vietnams absoluta pärlor som fortfarande är relativt orörd. Ön har en dramatisk bakgrund som fängelseö, men är idag en fredlig ö med vackra orörda stränder, tät skog, korallrev och den mysiga lilla staden Con Son. (F)
Dag 13-15: Con Dao på egen hand
Ditt hotell ligger centralt i den lilla staden. Härifrån kan du utforska de gamla fängelserna, ta en promenad längs den fina stranden eller hyra en skoter och se dig omkring bland öns gömda stränder. Öns bästa strand heter Bai Dat Doc – det är en vacker vik som är perfekt för sol och bad – en av de lite mer öde stränderna är Bai Dram Trau som du kommer till via en grusväg 1 km innan flygplatsen – här är det perfekt att snorkla och äta skaldjur som säljs i de små bodarna. (F)
Dag 16: Flyg till Saigon
Be personalen på hotellet att hjälpa dig med transport till flygplatsen (inte inkluderat). Därifrån tar du ett flyg till Saigon. Vid ankomst till Saigon blir du hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell. Här kan du slappna av eller ta en lugnt promenad i området.
Dag 17: Upplev Saigon från baksätet på en skoter
Morgonturen startar när solen går upp vid 7.00 och du blir hämtad på ditt hotell. Medan ni kör från hotellet börjar staden vakna, gatsoparna gör staden redo inför dagen och matbodarna är i full gång med att servera frukost till de första kunderna. Om du inte har något att äta till frukost kan du stanna till vid en bod och köpa lite mat som du kan äta i en park dit lokalbefolkningen kommer med sina fågelburar. Det är en helt fantastisk upplevelse att njuta av sitt morgonkaffe medan fåglarna sjunger. Ni kör till den största blomstermarknaden i staden, där gatorna är fyllda med vackra blommor i alla världens färger. Ni fortsätter längst bakgatorna förbi stadens kända kvarter (gatan med tavlor och gatan med gamla böcker) och du får möjlighet att uppleva vardagen på gatorna. Du får även besöka en marknad där du kan smaka på olika delikatesser. Det sista stoppet görs på ett riktigt mysigt café. Du är tillbaka på hotellet vid 11.00. Vid 17.30 blir du hämtad igen. Den här gången ska du ut på skotertur – du kommer att få en rundtur i det vietnamesiska köket med smakprov på de olika specialiteterna från stadens matmarknader. Du är tillbaka på ditt hotell vid 21.30. (F,M)
Dag 18: Hemresedag
Du blir hämtad på hotellet och körs till flygplatsen där din hemresa börjar
Dag 19: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fem nätter på budgethotell i Hanoi
Tre nätter på budgethotell på Quan Lan Island
Två nätter på homestay med gemensamt badrum/toalett i Pu Luong
Fyra nätter på budgethotell på Con Dao
Två nätter på budgethotell i Saigon

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

april - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg till Hanoi och retur från Ho Chi Minh-staden (inklusive bagage)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Fem nätter på budgethotell i Hanoi
 • Tre nätter på budgethotell på Quan Lan Island
 • Två nätter på homestay med gemensamt badrum/toalett i Pu Luong
 • Fyra nätter på budgethotell på Con Dao
 • Två nätter på budgethotell i Saigon
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: