10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi har satt ihop ett förslag till en utmanande och intressant cykeltur som tar dig genom vacker natur och små byar i nordvästra Vietnam. På vägen får du möjlighet att träffa de olika etniska minoritetsgrupperna som bor i några av de små byarna. Både Flower Hmong, Black Dao, Phu La, Nung och Tay finns bland dessa minoriteter. Dessutom får du gott om tid att på egen hand utforska Hanoi, en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i Hanoi. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter.
Dag 3: Hanoi och nattåg till Lao Cai
Du kan göra vad du vill i Hanoi tills tåget norrut avgår på kvällen. Gå på upptäcktsfärd i Hanoi där massor av spännande upplevelser väntar. Besök till exempel Ho Chi Mins mausoleum, det fridfulla Litteraturtemplet eller Enkolonnpagoden – en av stadens berömdaste pagoder – eller det Etnologiska muséet. På krigsmuseet i Hanoi finns information om Vietnams främsta segrar, med särskild tonvikt på segern över kineserna vid Bach Dang, över fransmännen vid Bien Phu och i kriget mot amerikanerna under Vietnamkriget. Du kan även koppla av och njuta i stadens gröna oaser. Cirka en timme före tåget avgår hämtas du vid hotellet och körs till stationen. Härifrån tar du nattåget (Soft Sleeper och luftkonditionering) till Lao Cai.
Dag 4: Lao Cai – Bac Ha
Tidigt på morgonen kommer du fram till Lau Cai där du möts av din guide. Efter frukost blir alla deltagare tilldelade en cykel, varefter turen går genom små byar vidare mot Bac Ha, där vi ska övernatta på hotell. På eftermiddagen väntar ett besök i Ban Pho, Ta Chai. Idag reser vi cirka 55 km med bil och 35 km på cykel.
Dag 5: Bac Ha – Can Cau – Nam Mom – Bac Ha
Frukosten intar vi på hotellet innan vi reser vidare mot Can Cau. Om du kommer till Can Cau en lördag kan du passa på att besöka områdets lokala minoritetsmarknad. På eftermiddagen besöker vi Nam Mom innan vi återvänder till Bac Ha. Natten tillbringas på samma hotell som igår. Idag reser vi cirka 47 km med bil och 30 km på cykel.
Dag 6: Bac Ha – Trung Do – Bac Ha – Sapa
Efter frukosten cyklar du mot Trung Do. Om det är söndag kan du besöka Bac Ha-marknaden. Därefter får du skjuts till Sapa där du checkar in på hotell. Idag reser vi cirka 92 km med bil och 16 km på cykel.
Dag 7: Sapa – Cat Cat village – Lao Cai. Nattåg till Hanoi
Efter frukost på hotellet väntar ett besök till den lokala marknaden och de närliggande områdena. På eftermiddagen tar du en promenad till minoritetsbyn Cat Cat innan du återvänder till Sapa. Här får du möjlighet att slappna av innan du ska med bussen till tågstationen i Lao Cai varifrån tåget till Hanoi avgår.
Dag 8: Ankomst till Hanoi
Du kommer fram till tågstationen i Hanoi tidigt nästa morgon. Härifrån tar du dig själv till hotellet, där du kan lämna ditt bagage tills det är dags att checka in. Nu när du ändå är upp tidigt kan du passa på att se när vietnameserna gör morgongymnastik och Tai Chi intill Hoan Kiem-sjön. Här är massor av aktivitet mellan klockan fem och sju på morgonen. När du har vilat lite på hotellet kan du strosa runt och njuta av atmosfären i stadens gamla kvarter i egen takt. Lokalbefolkningen kallar kvarteret Pho Puong, "de 36 gatorna". Namnet kommer från den tid då gatorna var uppdelade efter vilken typ av produkt/hantverk som såldes på varje gata. t. ex. skogatan, kugghjulsgatan, silkesgatan osv.
Dag 9: Hanoi på egen hand – avresa från Vietnam
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har lite tid kvar innan ditt flyg avgår kan du ta en promenad längs Hoan Kiem-sjön eller passa på att köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen. När du åker beror på när ditt flyg avgår.
Dag 10 : Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Två nätter i Hanoi
Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi.
Tre nätter på hotell i området runt Bac Ha


Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan resa ut vilken dag du vill men om du vill gå på söndagsmarknaden i Bac Ha ska avresan ske från Sverige på en tisdag.

Gruppstorlek

Minst två och högst åtta personer. För en tilläggskostnad kan du boka turen som en privat tur. Kontakta oss på Winberg Travel för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien - Hanoi t/r (inklusive bagage)
 • Två nätter i Hanoi
 • Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi.
 • Tre nätter på hotell i området runt Bac Ha
 • Cykelhyra
 • Cykelhjälm
 • Engelsktalande guide
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF