Sök
Sök
Mountainbike & minoriteter
Bac Ha, Vietnam
Bac Ha, Vietnam
Bac Ha, Vietnam
Minoritetsgruppe, Vietnam
Bac Ha, Vietnam
Bac Ha, Vietnam
Sapa, Vietnam
Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam

Norra Vietnam - mountainbike & minoriteter

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 12 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 10 dagar

På två hjul runt i norra Vietnam. Du njuter av det vackra landskapet och cyklar till mysiga och charmiga byar där minoritetsbefolkningen lever på samma sätt som de gjort i många år. Resan avslutas med gott om tid på egen hand i läckra Hanoi.

Vi har satt ihop ett förslag till en utmanande och intressant cykeltur som tar dig genom vacker natur och små byar i nordvästra Vietnam. På vägen får du möjlighet att träffa de olika etniska minoritetsgrupperna som bor i några av de små byarna. Både Flower Hmong, Black Dao, Phu La, Nung och Tay finns bland dessa minoriteter. Dessutom får du gott om tid att på egen hand utforska Hanoi, en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Väder

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Du flyger från Skandinavien till Vietnam, dit du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Hanoi

Vid ankomsten till Hanoi hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i Hanoi. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter.

Dag 3: Hanoi och nattåg till Lao Cai

Du kan göra vad du vill i Hanoi tills tåget norrut avgår på kvällen. Gå på upptäcktsfärd i Hanoi där massor av spännande upplevelser väntar. Besök till exempel Ho Chi Mins mausoleum, det fridfulla Litteraturtemplet eller Enkolonnpagoden – en av stadens berömdaste pagoder – eller det Etnologiska muséet. På krigsmuseet i Hanoi finns information om Vietnams främsta segrar, med särskild tonvikt på segern över kineserna vid Bach Dang, över fransmännen vid Bien Phu och i kriget mot amerikanerna under Vietnamkriget. Du kan även koppla av och njuta i stadens gröna oaser. Cirka en timme före tåget avgår hämtas du vid hotellet och körs till stationen. Härifrån tar du nattåget (Soft Sleeper och luftkonditionering) till Lao Cai.

Dag 4: Lao Cai – Bac Ha

Tidigt på morgonen kommer du fram till Lau Cai där du möts av din guide. Efter frukost blir alla deltagare tilldelade en cykel, varefter turen går genom små byar vidare mot Bac Ha, där vi ska övernatta på hotell. På eftermiddagen väntar ett besök i Ban Pho, Ta Chai. Idag reser vi cirka 55 km med bil och 35 km på cykel.

Dag 5: Bac Ha – Can Cau – Nam Mom – Bac Ha

Frukosten intar vi på hotellet innan vi reser vidare mot Can Cau. Om du kommer till Can Cau en lördag kan du passa på att besöka områdets lokala minoritetsmarknad. På eftermiddagen besöker vi Nam Mom innan vi återvänder till Bac Ha. Natten tillbringas på samma hotell som igår. Idag reser vi cirka 47 km med bil och 30 km på cykel.

Dag 6: Bac Ha – Trung Do – Bac Ha – Sapa

Efter frukosten cyklar du mot Trung Do. Om det är söndag kan du besöka Bac Ha-marknaden. Därefter får du skjuts till Sapa där du checkar in på hotell. Idag reser vi cirka 92 km med bil och 16 km på cykel.

Dag 7: Sapa – Cat Cat village – Lao Cai. Nattåg till Hanoi

Efter frukost på hotellet väntar ett besök till den lokala marknaden och de närliggande områdena. På eftermiddagen tar du en promenad till minoritetsbyn Cat Cat innan du återvänder till Sapa. Här får du möjlighet att slappna av innan du ska med bussen till tågstationen i Lao Cai varifrån tåget till Hanoi avgår.

Dag 8: Ankomst till Hanoi

Du kommer fram till tågstationen i Hanoi tidigt nästa morgon. Härifrån tar du dig själv till hotellet, där du kan lämna ditt bagage tills det är dags att checka in. Nu när du ändå är upp tidigt kan du passa på att se när vietnameserna gör morgongymnastik och Tai Chi intill Hoan Kiem-sjön. Här är massor av aktivitet mellan klockan fem och sju på morgonen. När du har vilat lite på hotellet kan du strosa runt och njuta av atmosfären i stadens gamla kvarter i egen takt. Lokalbefolkningen kallar kvarteret Pho Puong, "de 36 gatorna". Namnet kommer från den tid då gatorna var uppdelade efter vilken typ av produkt/hantverk som såldes på varje gata. t. ex. skogatan, kugghjulsgatan, silkesgatan osv.

Dag 9: Hanoi på egen hand – avresa från Vietnam

Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har lite tid kvar innan ditt flyg avgår kan du ta en promenad längs Hoan Kiem-sjön eller passa på att köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen. När du åker beror på när ditt flyg avgår.

Dag 10 : Ankomst till Skandinavien

Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.Övernattningar:
Två nätter i Hanoi
Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi.
Tre nätter på hotell i området runt Bac HaF = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 12 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Minst två och högst åtta personer. För en tilläggskostnad kan du boka turen som en privat tur. Kontakta oss på Winberg Travel för mer information.

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien - Hanoi t/r (inklusive bagage)
 • Två nätter i Hanoi
 • Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi.
 • Tre nätter på hotell i området runt Bac Ha
 • Cykelhyra
 • Cykelhjälm
 • Engelsktalande guide
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: