Nedan kan du se några spännande resor till Kuba som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Kuba.

Visa 6 upplevelser

Tre-generationsresa till Kuba

Denna tre-generationsresa kombinerar Kubas spännande kultur med avkoppling på en av landets vackraste stränder. Resan bjuder på upplevelser för alla åldrar och är en perfekt resa när man vill resa och umgårs över generationsgränserna.
Läs mer
14 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 27 450:-
från 16 450:-
Kuba på två hjul

Kuba på två hjul

Upplev det västra Kuba på två hjul genom gröna dalar, lokala tobaksfarmar och otroliga stengrottor. Från storstad till storslagen natur. Resan fortsätter till Trinidad med inkvartering på typiska Casa Particular och avslutas på den vackra Jibacoa-stranden.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 31 950:-
Aktiv resa Kuba

Aktiv Kuba-resa

En rundresa med engelsktalande guide som har allt för den nyfikna och aktiva resenären med en perfekt kombination mellan kultur och aktiviteter. Vandring, cykling och salsadans är det absolut bästa sättet att lära känna Kuba. Vind i håret, svett i pannan, sand mellan tårna och så ut i naturen.
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 35 450:-
Kuba på egen hand

Res på Kuba på egen hand

Res runt på Kuba i egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätter på ett Casa Particular inne i Havanna förbokat och klart.
Läs mer
Upp till en månad
NOVEMBER - APRIL
från 13 450:-

Det bästa av Kuba och Mexiko

Få det bästa från två helt olika världar. Du kommer att uppleva det råa, orörda Kuba som ger dig en känsla av att ha rest tillbaka i tiden, och även möta ett Mexiko fyllt av historia, vackra stränder och rik mayakultur. I båda länderna välkomnar befolkningen dig med ett leende.
Läs mer
21 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 42 950:-

Klassiska Kuba med natur och strand

Åk på en resa där du får uppleva Kubas mest lockande städer tillsammans med tid i naturen och på stranden. Här får du det klassiska Kuba kryddat med både aktiviteter och avkoppling. Låt en privat guide och transfer ta dig från plats till plats medan du njuter av Kubas höjdpunkter.
Läs mer
13 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 41 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM KUBA

Få information och fakta om Kuba här!

VÄDRET PÅ KUBA

Med öns behagliga, tropiska klimat är Kuba ett resmål som kan besökas året runt. Landet har en medeltemperatur på 26 grader.

Vädret på Kuba är indelat i två årstider. Torrperioden som sträcker sig från slutet av oktober till april, medan regnperioden sträcker sig från maj till september, med tropiska regn som vanligtvis inträffar sent på eftermiddagen. Orkansäsongen är också under regnperioden - vanligtvis i slutet av perioden.
Se väder och klimat i olika områden på Kuba.
Kuba - road trip runt hela Kuba

BÄSTA RESEPERIOD

Vi rekommenderar att du reser till Kuba under vår vintersäsong. Här är det många soltimmar och vädret är underbart. Mars och april är de behagligaste månaderna med dagstemperaturer runt 25 grader och behagliga nattemperaturer runt 20 grader.
Det är också under denna period som du hittar de mest optimala förhållandena för dykning och temperaturer som är väl lämpade för vandring. Observera att du måste boka din resa i god tid om du vill resa under påsken.
Tre-generationer på Kuba

Åk på en äventyrlig resa till Kuba

Kuba har en alldeles speciell atmosfär som känns som att kliva in i en tidsmaskin, som tar dig direkt tillbaka till den spanska kolonialtiden och inte minst revolutionen på 1950-talet. På din resa till Kuba har du en fantastisk möjlighet att kombinera berikande kulturella och historiska upplevelser med en äkta sol- och badsemester i Karibiska havet. Kuba är verkligen ett land som passar äventyrare i alla åldrar.

Upplev Kubas karibiska charm på din resa

Från vackra stränder med vajande palmer och turkost hav till charmiga städer med historiska byggnader där du möts av den färgsprakande kulturen runt varje gathörn. Kuba är ett land som måste upplevas, kännas och smakas på. Låt dig förföras av de inspirerande rytmerna i salsans moderland, ta en sväng med de lokala kubanerna, njut av fantastiskt lokalt hantverk i äkta kubanska cigarrer och rom och förundras över de pittoreska omgivningarna. Hos Winberg Travel kan du uppleva det autentiska Kuba på nära håll.

Från det festliga Havanna till det charmerande Trinidad

De stämningsfulla städerna är själva sinnebilden av den mycket speciella kubanska själen, där just Havanna är en av de absoluta höjdpunkterna för många. När du rör dig genom de livliga kullerstensgatorna, där färgglada, traditionella byggnader i karibisk kolonialstil pryder omgivningarna, möts du av allt från pastellfärgade, amerikanska 50-talsbilar till cigarrökande mormödrar och festliga rytmer. Den avslappnade atmosfären och den mycket speciella livsglädjen som den lokala, kubanska befolkningen utstrålar smittar av sig på alla som reser till Kuba.

En resa till det historiska Kuba

Kuba är inte bara äkta karibisk ö-atmosfär, exotiska stränder och festlig atmosfär på gatorna. Det är också ett land med en dramatisk historia som tydligt återspeglas i stadsbilden, där stadsdelar och byggnader från kolonialtiden är lika stämningsfulla som de är nedgångna.
År 1959 utgjorde staden Santa Clara centrum för den kubanska revolutionens blodiga slutstrid, som markeras på stadens Revolutionstorg. Santa Clara har också ett stort mausoleum som rymmer kvarlevorna av Che Guevara samt 29 av hans trogna rebeller. I Havanna kan du ta en promenad förbi det magnifika Plaza de la Revolución, där särskilt det skyhöga minnesmärket till nationalhjälten José Martí och den kolossala väggmålningen av Che Guevara som pryder inrikesministeriets byggnad sticker ut.
Upplev Kubas historia och kultur här.

Utforska Kuba i ditt eget tempo

Kuba erbjuder en mängd höjdpunkter och gömda lokala skatter från öst till väst, som alla förtjänar ett besök. Hos Winberg Travel skräddarsyr vi äventyrliga resor till Kuba, där du har möjlighet att uppleva alla sidor av Kuba i din egen takt.

Cruisa iväg på fyra eller två hjul, res som lokalbefolkningen med kollektivtrafik eller glid elegant över det turkosa vattnet till orörda kubanska öar i en läcker båt - med oss är du garanterad ultimat frihet på din resa till Kuba.

FAQ

VAR LIGGER KUBA?
Kuba är ett litet ö-rike i Karibiska havet, cirka 15 mil utanför Floridas kust.

VAD HETER HUVUDSTADEN PÅ KUBA?
Kubas huvudstad heter Havanna. Staden ligger i nordvästra Kuba och har cirka 2 miljoner invånare. Havanna är känt för sina pittoreska och färgglada gator och byggnader, samt stadens koloniala historia.

VAD ÄR KLOCKAN PÅ KUBA?
Tidszonen i Kuba är UTC-5. Tidsskillnaden jämfört med Sverige är minus 6 timmar.

NÄR ÄR DET BÄST ATT RESA TILL KUBA?
Kuba kan besökas året runt, men den bästa tiden att besöka landet är från november till april, när vädret och klimatet är torrast och det är mindre risk för orkaner.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL KUBA PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Kuba-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Kuba för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: