Nedan kan du se några spännande resor till Filippinerna som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Filippinerna.

Visa 8 upplevelser

Strandsemester för den bekväma på Bohol och Siquijor

Åk på exotisk badsemester i det filippinska öriket. Här kan du njuta av vita sandstränder och ett lockande hav som bjuder in till sköna dagar på stranden och färggranna snorkel- och dykäventyr.
Läs mer
15 dagar
DECEMBER - APRIL
från 24 950:-

Palawans höjdpunkter

Upplev det tropiska paradiset Palawan. På den här resan får du njuta av Port Bartons orörda stränder och åka båt på en av världens längsta, underjordiska floder vid Puerto Princesa. Du avslutar resan med en oförglömlig öluff vid El Nido.
Läs mer
16 dagar
DECEMBER - APRIL
från 29 450:-

Res på egen hand på Filippinerna

Åk på äventyr på egen hand bland vita sandstränder, färgsprakande korallrev, vulkaner och regnskog. Här finns upplevelser för alla smaker – från dykning till vandringar i djungeln.
Läs mer
Upp till 30 dagar
JANUARI - APRIL
från 11 450:-

Det bästa av Japan och Filippinerna

Upplev Japans rika kultur, historia och storstadsliv, och njut sen av en aktiv badsemester på Filippinernas paradisöar. Den här resan kombinerar två helt fantastiska – och mycket olika – länder.
Läs mer
23 dagar
MARS - MAJ
från 44 950:-

Valhajar, vulkaner och Boracay

Simma med valhajar vid Donsol, kör ATV vid Mayon-vulkanen, prova snorkling vid Puerto Galera och upplev den berömda sandstranden på Boracay. Den här resan kommer ge dig det bästa av Filippinerna!
Läs mer
18 dagar
JANUARI - APRIL
från 30 950:-

Hållbart ö-äventyr på Danjugan Island

Följ med en annorlunda resa till Filippinerna, där du besöker ett unikt och hållbart naturreservat på Danjugan Island och blir bortskämd på ett boutiqueresort i Dumaguete.
Läs mer
16 dagar
DECEMBER - APRIL
från 34 950:-

Risodlingar och ö-camping vid Palawan

Vandra bland risodlingar och möt Ifugaofolket i Banaue. Bo mitt i Palawans frodiga djungel, upplev fantastiska El Nido och åkt på tält- och båtäventyr vid Port Barton. Den här resan kombinerar kultur, vandring, ö-camping och ren avkoppling i en äventyrlig resa som du sent kommer glömma.
Läs mer
23 dagar
DECEMBER - APRIL
från 33 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Med familjen på jorden runt-resa

Sydafrika, Sri Lanka, Filippinerna och USA. Kom nära Afrikas vilda djur, uppleva den fantastiska kulturen i Sri Lanka, njut av Filippinernas vackra stränder och åk på roadtrip i USA.
Läs mer
2-6 månader
från 34 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Jenna Gärdh

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FILIPPINERNA

Få information och fakta om Filippinerna här!

VÄDRET PÅ FILIPPINERNA

På Filippinerna skiner solen året runt, men precis som på många andra platser i Sydostasien kommer monsunregnet under den svenska sommarperioden. Under våra vintermånader är det mildare temperaturer, mindre nederbörd och massor av soltimmar. Under våra sommarmånader är det fortfarande sol, men du kommer vanligtvis uppleva några kortare skyfall varje dag. Filippinerna ligger i ett område som är utsatt av tyfoner som oftast når landet mellan juni och oktober. Prata med din reserådgivare om du vill resa under den här perioden, då det kan vara stora, regionala skillnader. Se väder och klimat i olika områden på Filippinerna.

BÄSTA RESEPERIOD

Du kan resa till Filippinerna året runt, men generellt sätt är vädret bäst under vår vinter. December till april är Filippinernas torrsäsong, där det ofta är massor av solsken, milda temperaturer och mindre regn. Mellansäsongerna i november och maj bjuder vanligtvis också på bra väder och betydligt färre turister. Under regnsäsongen från juni till oktober kommer det falla mer nederbörd och det är större risk för stormar – men i utbyte kommer du vara en av ett fåtal andra turister, och det finns goda möjligheter till bra vågor för surfing. Valhajarna vid Donsol upplevs bäst i mars och april.

Res till Filippinerna: Orientens Pärla

Med flera tusen öar att utforska är Filippinerna det perfekta resmålet för den nyfikna resenären. Filippinerna är även känt som ’Orientens Pärla’, där du kan hitta både paradisstränder, pulserande miljonstäder, frodig djungel, enorma vulkaner, infödda stamfolk, vidsträckta risterasser och massor av äventyr. Oavsett vilket äventyr du letar efter så presenterar din skräddarsydda resa till Filippinerna ett överflöd av minnesvärda upplevelser.

Utforska Manillas många sidor

Filippinernas huvudstad Manilla är bara ett av många spännande kapitel på resan. Här hittar du ett ständigt sprudlande gatu- och marknadsliv, massor av bra shopping – bland annat i ett av världens största shoppingcenter, Mall of Asia – samt fascinerande museer. En av de mest anmärkningsvärda utställningarna hittar du på Skomuseet i Marikina, där hela 749 par skor från den tidigare första damen, Imelda Marcos, finns utställda.
Gillar du historiska upplevelser är ett besök på Fort Santiago perfekt för dig. Det gamla militärfortet som uppfördes av spanska erövrare härstammar från 1571 och har spelat en viktig roll i en lång rad historiska händelser. Vill du istället ha ett lugn paus från den pulserande huvudstaden så erbjuder Rizal Park en stilla oas full med vackra trädgårdar och storslagna monument.

Åk på en äventyrlig öluff

Alla resor till Filippinerna bör inkludera en öluff, då den ger dig möjligheten att upptäcka den allsidiga naturen fullt ut. Några av landets många öar består av orörd djungel, pittoreska vattenfall och paradisstränder som tagna ur ett vykort, medan andra öar är hemort för mäktiga vulkaner, stora plantageområden och traditionella lokalsamhällen.
Med över 7 000 öar kan det vara svårt att välja vart du ska resa, och hos Winberg Travel ger vi dig självklart gärna rekommendationer kring vilka öar som passar bäst för just de upplevelser som du söker.

Äventyrlig avkoppling på Filippinernas bästa strandupplevelser

Filippinerna är den perfekta destinationen för en klassisk sol- och badsemester med avkoppling i paradislika omgivningar. Här bjuder bland annat Panglao, Port Barton och Modessa Island på äkta stranddestinationer med vackra sandstränder, azurblått hav och orörd paradisstämning. Samtidigt har du möjlighet att åka på båtutflykter, prova dina krafter på en SUP-bräda eller utforska livet under ytan med snorkling eller dykning.

Utforska Filippinernas förunderliga natur

Filippinernas natur är speciell på flera olika sätt, och de otaliga öarna gömmer på många förunderliga överraskningar. Vid Sabang på ön Palawan hittar du en förtrollande, underjordisk flod som under flera miljoner år har skapat fängslande droppstensformationer som du kan utforska under en utflykt till den underjordiska grottan. Det här är utan tvekan en av Filippinernas vackraste natursevärdigheter.

Ön Bohol skiljer sig markant från många av Filippinernas andra öar, tack vare sina ”chokladberg” som även går under namnet Chocolate Hills. Kullarna skapar ett alldeles enastående, geologiskt landskap som vittnar om en tid från när ön låg under havsytan. Har du tur kan du här också se den ytterst sällsynta spökapan. På din resa till Filippinerna gömmer varje ö du besöker på nya, spännande upptäckter.

Kom alldeles inpå Filippinernas fascinerande lokalsamhällen

Filippinernas befolkningshistoria går mer än 30 000 år tillbaka i tiden, och än idag finns det fortfarande ättlingar från landets ursprungliga lokalbefolkning. Det finns också många andra, lokala folkgrupper som alla har sina särskilda traditioner. Särskilt Torajafolket utskiljer sig tack vare den traditionella Ma’nene-festivalen, där döda familjemedlemmars mumifierade kroppar tas upp ur gravarna och kläs med fina kläder till fest och för gemensamma fotografier, som en symbol på respekt från familjens sida.

På din resa till Filippinerna kan du besöka en eller flera av de traditionella Ifugao-byarna och fördjupa dig i folkets traditionella levnadssätt och fascinerande kultur. Många av utflykterna till landsbygden genomförs till fots under magiska vandringar som verkligen låter dig ta in den magnifika synen av vackra risterasser och gröna berg.

FAQ

VAR LIGGER FILIPPINERNA?
Filippinerna är ett örike i Sydostasien, som avgränsar det Sydkinesiska Havet från Stilla Havet.

VAD ÄR KLOCKAN PÅ FILIPPINERNA?
Tidszonen på Filippinerna är Philippine Standard Time (UTC+8). Tidsskillnaden till Sverige är plus 6 timmar.

VILKET SPRÅK PRATAR MAN PÅ FILIPPINERNA?
På Filippinerna talar största delen av befolkningen filippinska, men det talas mer än 80 olika språk och dialekter på alla olika öarna. Alla filippinska språk baserar sig på tagalog, dialekten som talas i huvudstaden Manilla. I skolan lär sig barnen engelska redan i förskoleklass, och därför kan de flesta filippiner både förstå och prata engelska väldigt bra.

HUR MÅNGA ÖAR FINNS DET PÅ FILIPPINERNA?
Filippinerna består av över 7 000 tropiska öar. Det är dock långt ifrån alla som det bor människor på. Luzon, Boracay, Palawan och Bohol är några av de mest kända öarna på Filippinerna, men även många andra öar innehåller vacker natur och spännande upplevelser.

VAD ÄTER MAN PÅ FILIPPINERNA?
Det filippinska köket är inte lika känt som grannköken i Thailand och Vietnam, men filippinsk mat är trots det både varierad och smakfull. På Filippinerna har man mycket fisk och skaldjur samt många tropiska frukter, och dessa är därför återkommande ingredienser i många filippinska maträtter.
Nationalrätten heter Adobo. Här låter man kött – ofta kyckling eller griskött – marineras i ättika, salt, vitlök, peppar, soja och andra kryddor. Är du gäst på en större tillställning eller fest kommer du med stor sannolikhet bli serverad Lechon – en hel gris grillad på spett över öppen eld, som sen serveras med leversås.

FORMA DIN RESA TILL FILIPPINERNA PRECIS SOM DU VILL
Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Vi skapar mer än gärna den perfekta resan efter dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Filippinerna-experter, som själva har rest kors och tvärs i landet, dig med att arrangera och boka både aktiviteter och allt det praktiska. Du får dessutom massor av goda råd och tips, samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen, som du inte kan hitta i någon reseguide.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL FILIPPINERNA PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Filippinerna-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Filippinerna för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: