4-8 veckor
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
I Colombia arbetar Winberg Travel tillsammans med en organisation som kan hjälpa till med förmedlingen av volontärarbete på flera platser i landet.

Du kan bland annat hjälpa underprivilegierade barn i Cartagena med skolarbete så att de kan bli bättre rustade för framgång i framtiden. Du kan även hjälpa öborna på den lilla karibiska ön Tierra Bomba att skapa glädje och aktivitet i deras vardag genom att till exempel arrangera sport-och vattenaktiviteter.

Du bor hos en lokal familj (homestay) under vistelsen. Det finns inget bättre sätt att komma nära den vänliga colombianska befolkningen.

Det är även möjligt att kombinera volontärarbetet med lektioner i spanska. Läs mer om spanskundervisning i Cartagena här.

Är volontärarbete något för dig?
Det är oerhört givande att volontärarbeta och det gör en märkbar skillnad för lokalbefolkningen. Men volontärarbete är också mycket krävande och ställer stora krav på dig som människa, det är inte för alla.

Läs mer om våra volontärprojekt runt om i världen här.

Våra resekonsulter är redo att vägleda dig att välja ett projekt som passar dig.

Bästa reseperiod

Cartagena har ett tropiskt klimat och temperaturen ligger mellan 28–32 grader året runt.
Regnperioden är från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Det kan därför vara lämpligt att besöka området under den här perioden.
Områdets högsäsong är från december till februari.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Skolhjälp för utsatta barn i Cartagena
På det här projektet hjälper du underprivilegierade barn i åldrarna 7–18 år att lära sig läsa och skriva på spanska efter skolan. De här barnen kommer ofta från dåliga förhållanden och får inte tillräckligt med hjälp och stöd hemifrån för att lyckas i skolan. Det här projektet bidrar till att höja nivån för de här barnen så att de förhoppningsvis kan få en ljusare framtid. Programmet fokuserar även på kärnvärderingar som tolerans, respekt, samarbete och vänskap. Undervisningen sker i ett bibliotek där du hjälper lokala lärare och socialarbetare. Om du inte är så duktig på spanska kan dina uppgifter vara mer administrativa. Du kan hjälpa till på kontoret, lägga tillbaka böcker på rätt plats, hjälpa till med webbplatser och sociala medier etc. Du arbetar måndag till fredag på eftermiddagarna från ca. 13:00–17:00 (på måndagar är ni dock inte i biblioteket). På helgerna är du ledig. Det är även möjligt att arbeta flera timmar om du vill. Spanska på minst nybörjarnivå krävs.
Hjälp och spanskundervisning på ön Tierra Bomba
Ca. 15 minuters båtfärd från Cartagena ligger den lilla ön Tierra Bomba. Syftet med det här projektet är att förbättra livet för öns fattiga invånare. Öns två huvudsakliga yrken är fiske och turism. Båda är mycket säsongsberoende och förlitar sig på vädret vilket gör att det är en daglig kamp för öns innevånare att tjäna pengar att leva på. Volontärarbetet på ön består i att arrangera olika aktiviteter såsom vattensporter, dans, städning på stränderna, fotbollstävlingar, renovering av byggnader, workshops om kosthållning eller lektioner i engelska. Vad du kan bidra med beror väldigt mycket på dina kvalifikationer. Det finns alltid något att göra på Tierra Bomba. Du arbetar måndag till fredag på eftermiddagarna, ca. fyra timmar om dagen. På helgerna är du ledig, men det finns möjlighet att arbeta flera timmar om du vill. Rimliga spanskakunskaper krävs.

Övernattningar

I Cartagena bor du hos en lokal familj (homestay) i eget rum med gemensamt badrum. Det här är en unik möjlighet att komma nära colombianer och att öva på att tala spanska.

Din vistelse inkluderar även frukost och lunch varje dag.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Colombia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Åldersgräns: 20 år

Kortast möjliga vistelse: 4 veckor

Förutsättningar: Inga tidigare erfarenheter eller kvalifikationer krävs. Det är dock bra att arbeta med ett område om du har erfarenhet av, utbildning inom eller brinner för.

Språkkunskaper: Alla projekt förutsätter att du kan lite spanska. Du behöver inte vara flytande eftersom mycket kan kommuniceras via kroppsspråk och du förmodligen snabbt kommer att bli bättre. Det är dock enklare att hjälpa till om du kan några grundläggande ord. Prata med din resekonsult om du vill börja din vistelse med en kort kurs i spanska. Vi hjälper dig gärna med det också.

Diverse: För att delta i projekten i Colombia måste du skicka med ett utdrag ut belastningsregistret tillsammans med din ansökan.

När du har valt det projekt du vill delta i kontaktar vi dig strax därefter för att göra en intervju över Skype med dig och organisationen som ansvarar för volontärprojekten i Colombia. Intervjun tar ca. 30–45 minuter. Syftet är att säkerställa att volontärarbetet blir en bra erfarenhet för dig. De kontrollerar dina spanskakunskaper och berättar vad projektet innebär och vilka krav det ställer på dig personligen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Varje måndag året runt (ankomst på söndagar). Pga. helgdagar och skollov kan programmet ändras lite några gånger per år.

året om

I priset ingår

 • Transport från flygplatsen i Cartagena (vid ankomst på söndagar före kl. 15)
 • Du bor hos en lokal familj (homestay) i eget rum med gemensamt badrum.
 • Frukost och lunch varje dag
 • Support dygnet runt
 • Mobiltelefon, SIM-kort och kredit för nödsamtal
 • Transport till flygplatsen i Cartagena (på lördagen)

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF