Upp till 90 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 450:-
Detta reseförslag ger dig det bästa av Ecuador med massor av frihet då du har ett busspass som ger dig möjlighet att resa på 20 olika unika stopp och upplevelser. Du flyger till Ecuadors huvustad Quito. Här möts du på flygplatsen och körs till ditt hostel där du bor i två nätter. Här aktiverar du själv ditt busspass när det passar dig. Med ett busspass i handen har du ingen brådska, du kan hoppa av och på bussen var och när som helst. Du kontaktar bara bussbolaget när du vill åka vidare och är redo att hoppa på bussen igen. Bussarna är turistbussar och gör flera stopp på vägen mot nästa destination vilket lokalbussarna inte gör. För att åka från Quito och göra denna rutt som tar dig bland annat till Cotopaxi National Park, Quilotoa, Baños, Cuenca, Montañita, Mindo samt masser av andra läckra platser off-the-beaten-path behöver du minst 11 dagar. Vi rekommenderar dock att du tar god tid på dig och inte stressar tillbaka för snabbt. Hemresan är bokat från Quito men du bestämmer själv varifrån du vill åka tillbaka.

Buspasset är för alla som vill resa på egen hand med massor av frihet och gäller 12 månader efter du har aktiverat det. Vi hjälper dig att boka boende om du vill, hostels, glamping, boutiquehotell eller enkla B&B - du bestämmer själv. Det finns massor med utflykter och upplevelser att boka på plats också!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador här.
Praktisk information om Ecuador.

Bästa reseperiod

Det är möjlig att resa i Ecuador året runt. I kustområdena och på Galapagosöarna är januari till maj den våta och varma perioden med temperaturer runt 30 grader. Juni till december är torrare och lite kyligare. I juli och augusti är det ofta molnigt med dagstemperaturer mellan 20-25 grader. I höglandet är den torrare perioden från juni till september. I Amazonas kan det regna året runt, inte varje dag dock och även under den torrare säsongen från september till december så ta alltid med regnkläder för säkerhets skull.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg från Skandinavien mot Ecuadors huvudstad Quito dit du ankommer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel där du övernattar i två nätter.
Dag 2: Upptäcktsfärd på egen hand i Quito
Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna på cirka 3000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar man vackra historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar man shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Här finns också möjlighet till vandringar utanför själva Quito, man kan även ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4100 meter över havet. Man kan sedan vandra uppåt till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka eller ett besök vid Plaza de la Independencia. (F)
Dag 3: Med busspass runt i Ecuador
Rutten för själva busspasset är densamma och med stopp i bl.a. Quito, Baños, Riobamba, Alausí, Cuenca, Montañita, Puerto López og Mindo, du bestämmer själv hur länge du vill stanna på varje plats. Utöver detta är det inkluderat 20 olika upplevelser och utflykter under hela busspasset. (F) 1. Hacienda farm & breakfast 2. Cotopaxi National Park & Limpiopungo Lake hike 3. Quilotoa Lake hike in the upper border 4. Cacha Ceremonial Center with a limpia purification ritual 5. Visit to traditional Guamote market 6. Sangay National Park lake walk & indigenous community 7. Devil’s nose train (Ticket included) 8. Inca ruins at Ingapirca 9. Cuenca City Tour 10. El Cajas National Park 11. Cacao plantation & chocolate making experience 12. Panama Hats community cooperative 13. Visit a turtle rescue center on the seaside at the coast 14. Agua Blanca volcanic sulfured mud pools and museum 15. Manabí traditional lunch on a community farm 16. Day cloud forest walk 17. Organic farm visit & coffee making experience 18. Short waterfall hike 19. Middle of the World visit 10. Intiñan museum
?. dag: Avresa Quito
Så är det dags att lämna Quito för att åka tillbaka till Skandinavien. Du kan också välja att förlänga din resa och flyga hem från t.ex. Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro eller Lima. Du kan också förlänga vistelsen i Ecuador och passa på att besöka de fantastiska Galapagosöarna.
?. dag: Ankomst Skandinavien

Övernattningar

Två övernattningar på hostel i Quito

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito t/r (inklusive bagage)
 • Transfer från flygplats vid ankomst
 • 2 övernattningar på hostel i Quito
 • Busspass med fler än 20 stopp och turer/upplevelser giltigt 12 månader efter aktivering
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: