21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 65 950:-
På denna resa kommer du att få uppleva Kenyas huvudstad Nairobi, där en privat guide visar dig några av stadens höjdpunkter inklusive besök på Sheldrick Elephant Orphanage, AFEW Giraffe Center, Kazuri Bead Workshop och Karen Blixens afrikanska farm.

Från Nairobi går färden sedan mot Mount Longonot där du har möjlighet att värma upp lite inför Kilimanjaro i de bildskönaste av omgivningar. Efter en fantastisk dagstur far du till Lake Naivasha och Lake Nakuru, två av Kenyas vackraste sjöar som båda bjuder på dynamiskt djurliv. Vid Lake Nakuru kan du se några av de sista fritt levande noshörningarna i Kenya.

Härnäst besöker du Masai Mara National Park, den mest spektakulära safariparken i hela Kenya. Här har du möjlighet att uppleva ett imponerande mångfald av vilda djur - lejon, elefant, buffel, zebra, flodhäst, antilop, gasell, gnu, giraff, hyena, krokodil och mycket mer. Efter några äventyrliga safarier i Kenyas nationalparker kör vi vidare till en massajby i Masai Mara Conservancy. Här övernattar du i campingtält i två nätter medan du följer massajernas vardagsliv och lär dig mera om deras fascinerande kultur. Från Kenya fortsätter resan till Tanzania och du kommer här att trekka på Kilimanjaro att därefter avsluta denna sensationella resa vid Zanzibars vackra turkosblå sandstränder.

Kilimanjaros bergstopp är en av de mest minnesvärda bilderna du kommer att ta med dig från Östafrika. Detta är Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg. På denna tur följer du Machame-rutten, den vackraste vägen på Kilimanjaro. Färdvägen erbjuder ett rikt varierat landskap med fantastiska naturupplevelser och fantastisk utsikt. Här vandrar du genom semitropisk regnskog, öppna hedar, steniga öknar och branta klippor samt glaciärvattendrag, snö och is. Machame är en av de längre och mer fysiskt krävande rutterna till toppen (totalt cirka 100 km), men Machame-rutten möjliggör bättre acklimatisering (och ännu bättre om du tar en extra dag) än många av de andra rutterna, vilket innebär att fler människor lyckas nå toppen via denna väg. På Machame-rutten sover du i tält och går bara med din ryggsäck, resten av packningen bärs av bärare och maten tillagas av en kock.

På Zanzibar hittar du några av världens bästa sandstränder med turkosblått vatten och svajande palmer. Det finns många möjligheter för olika aktiviteter som att besöka de olika paradisstränderna och sola eller snorkla i Indiska oceanen. Zanzibar erbjuder också andra attraktioner, såsom mysiga städer, imponerande koraller och jättesköldpaddor.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Den bästa perioden för safari och för att bestiga Kilimanjaro är mellan januari och mars samt mellan juni och oktober då det är torrperiod. Du kan också åka under andra tidpunkter på året, men då får du vara förberedd på regn och blåst. Observera att vädret är oförutsägbart och mycket varierande på berget under hela året, så det är viktigt att ha koll på utrustningen och att alltid vara beredd på regn och kyla.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där du anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du valt blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer du att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukost är det dags för en utflykt i och runt Nairobi, där du ska få besöka Kibera Slum och Karen Blixens farm. (F)
 • Kibera Slum tour: Under en guidad utflykt till Kibera Slum får du ta del av en värld som dessvärre är verklighet för väldigt många människor i Kenya. Mötet med invånarna, som trots hårda livsvillkor och stor fattigdom har skapat sig en dräglig tillvaro, är känslofyllt och någon som garanterat gör intryck. Tillsammans med en duktig lokalguide, som själv bor i Kibera, kommer ni få en autentisk förståelse av vardagen och även upptäcka att invånarnas initiativrikedom, motsåndskraft ogh gemenskap är de viktigaste delarna i den positiva utvecklingen som råder i området. Ta er an upplevelsen med ödmjukhet och respekt, och i gengäld kommer ni få en upplevelse som ökar er förståelse för hur människor lever utanför vårt tryggga Skandinavien.
 • Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills.
Det finns också möjlighet att köpa till en eller två extra utflykter, som inte är inkluderat i priset:
 • Sheldrick Elephant Orphanage: Besök ett hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst ska tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år.
 • Giraffcenter: Besök AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas i det fria. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår.
 • Kazuri smycke- och keramikverkstad: Gör ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 för att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår.
Dag 4: Lake Naivasha och Lake Nakuru National Park
Efter frukost är det avgång från Lake Naivasha mot Lake Nakuru. Efter den första safarituren i parken njuter vi av medhavd lunch vid sjön och på eftermiddagen tar vi ytterligare en safarirundtur i Lake Nakuru National Park. Området är särskilt känt för sina hundratusentals flamingos som kommer till sjön under skiftande perioder av året på jakt efter mat. Här kan du faktiskt ha tur att uppleva upp till tre miljoner(!) flamingos som bildar ett brett rosa band runt hela sjön. Nakuru har även status som reservat för noshörningar, som alltid kan ses under safarier i parken. Det finns också goda möjligheter att uppleva buffel, giraff, zebra, vattenbuffel och kanske även den flyktiga leoparden. Du anländer till ditt hotell vid Lake Nakuru på eftermiddagen. Resten av dagen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 5: Lake Nakuru - Masai Mara
Efter frukost lämnar du Lake Nakuru-området och färdas mot Masai Mara Nationalpark. Under bilturen stannar du till och du äter lunch. Efter ett kort stopp vid ditt camp så vankas de första smakproverna på nationalparkens fantastiska djurliv och dess varierade och kuperade landskap. Notera att bilturen är rejält tuff under sträckans sista del, där vägarna håller ett ganska primitivt skick. Resten av kvällen står till eget förfogande. (F,L,M)
Dag 6: Safari i Masai Mara
Hela dagen är avsatt till att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Du startar tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. (F,L,M)
Dag 7: Masai Mara
Efter frukost i ditt läger kör du mot en massajby i Masai Mara Conservancy och anländer på förmiddagen. Här ska vi bo de kommande två nätterna. Efter ankomst välkomnas du av massajkrigare från byn. Efter välkomst besöker du hyddorna medan guiden förklarar de många aspekterna av bylivet. Du får veta mera om hur de bygger hyddorna, håller bröllopsceremonier, skaffar mat och kläder och höra berättelser om deras familjeliv, ledarskap och traditionella medicin. Efter lunch i lägret har du möjlighet att gå på vandring i området och delta i det dagliga livet. Du är tillbaka i byn när djuren återvänder från sitt bete. Du är välkommen att delta i mjölkningen av bykorna och se till att de inhägnas inför natten. (F,L,M)
Dag 8: Masai Conservancy
Dags för en tidig frukost och en sista bush walk med de lokala massajkrigarna och deras familjer, där du kan lära dig mera om denna spännande stam. (F,L,M)
Dag 9: Masai Village Bush Camp - Nairobi
Efter frukost kan du njuta av morgonaktiviteterna i massajbyn. Senare på morgonen reser du mot Nairobi med lunch på vägen. (F,L)
Dag 10: Nairobi - Moshi
Tidig uppstigning och därefter taxi till pendelbussen till Moshi. Bussen avgår från Nairobi kl. 08.00 och anländer till Moshi cirka 15.00. Det kostar 50 US-dollar för att korsa gränsen. Eftermiddagen i Moshi kan tillbringas för att utforska den lilla staden och ordna med utrustningen inför Kilimanjaro-bestigningen. (F)
Dag 11: Moshi - Kilimanjaro: Machame Camp
Avresa från Moshi. Trekkingturen börjar från Machame Gate, där du vandrar genom den subtropiska skogen upp till Machame Camp på en höjd av 3018 meter. Uppskattad vandringstid: 6 timmar. Middag och övernattning i Machame-lägret. (F,L,M)
Dag 12: Kilimanjaro: Machame Camp - Shira Camp
Den här dagen börjar med en brant uppstigning, varefter turen successivt planas ut framemot lunchtid. Efter lunch fortsätter vandringen längs branta klippor och genom hedar mot Shira-platån, där vårt läger ligger på 3800 meter. Uppskattad vandringstid: 6 timmar. Middag och övernattning i Shira Camp. (F,L,M)
Dag 13: Kilimanjaro: Shira Camp - Barranco Camp
Efter frukost fortsätter vi österut genom stenöknen och över glaciärfallen tills vi når Lava Tower på cirka 4600 meters höjd. Från Lava Tower går vi ner till Barranco Camp på 3972 meters höjd, där vi äter lunch och njuter av den imponerande utsikten över Barranco Wall. Uppskattad vandringstid: 4-5 timmar. (F,L,M)
Dag 14: Kilimanjaro: Barranco Camp - Barafu Camp
Den här dagen börjar vi med att ge oss upp mot Barranco Wall som lyckligtvis är lättare att bestiga än det ser ut. Efter en vila på toppen av Barranco Wall vandrar vi ner Karanga Valley och upp till Barafu-lägret på 4633 meters höjd. Uppskattad vandringstid: 6-7 timmar. (F,L,M)
Dag 15: Kilimanjaro: Barafu Camp - Top Trial Uhuru Peak - Mweka Camp
Runt midnatt börjar toppförsöket för Uhuru Peak - Afrikas högsta punkt på 5866 meters höjd, som du har möjlighet att nå runt soluppgången. Efter att ha njutit av den vackra utsikten från toppen börjar nedstigningen mot Mweka Camp där det står avkoppling, middag och övernattning på programmet. Uppskattad vandringstid: 12-15 timmar. (F,L,M)
Dag 16: Kilimanjaro: Mweka Camp - Mweka Gate - Moshi
På trekkets sista dag återvänder vi till Mweka Gate, där vi tar avsked av vårt team. Härifrån körs du till ditt hotell i Moshi, där du äter lunch. Uppskattad vandringstid: 3-4 timmar. (F,L)
Dag 17: Moshi - Kilimanjaro Airport - Zanzibar - Kendwa Beach
Du kommer att hämtas på ditt hotell och Köras till Kilimanjaro flygplats, där du tar ditt flyg till Zanzibar. När du anländer till Zanzibar flygplats tas du till ditt strandhotell. (F)
Dag 18-19: Zanzibar
Njut av de sista dagarna på Kendwa Beachs vackra vita stränder. Zanzibar erbjuder massor av olika aktiviteter som snorkling, dykning eller ren avkoppling på stranden med en läskande drink i handen under palmerna. (F)
Dag 20: Zanzibar - Zanzibar flygplats - Skandinavien
Avresa till Zanzibar flygplats, varifrån återresan börjar. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

2 övernattningar i stationärt tält på budgethotell i Nairobi
1 övernattningt på guesthouse vid Lake Nasivasha
1 övernattning på enkelt hotell i Lake Nakuru stad
2 övernattningar i stationärt tält på ett tält-camp utanför Masai Mara Nationalpark
2 övernattningar i enkelt campingtält vid en massajby i Masai Conservancy
2 övernattningar på 2-stjärnigt hotell vid Moshi
5 övernattningar i campingtält på Kilimanjaro
3 övernattningar på ett 3-stjärnigt strandhotell Kendwa Beach, Zanzibar

Kommentarer

Ta bara med det allra nödvändigaste under trekken - max 15 kg per person.
Du har en porter som bär själva ryggsäcken men ta med en liten ryggsäck för sådant som du kommer att behöva under dagen. Ha gärna med sportdryck eller banan då risken för höjdsjuka alltid finns när man rör sig på höga höjder.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Nairobi // Kilimanjaro – Zanzibar - Skandinavien (inkl. bagage)
 • Transfers och utflykter enligt program
 • Chaufförer och engelsktalande lokalguider
 • 6-dagars trek Kilimanjaro
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är baserat på gruppsafari, och alltså ingen privat safari. På en gruppsafari är avgången öppen för andra resenärer att boka.

Viktigt gällande dricks i Kenya och Tanzania:

Dricks är obligatoriskt vid bestigning av Kilimanjaro. Dricksen är på totalt 310 USD / person. Medtag detta belopp i form av 1-, 5- och 10-dollarssedlar av nyare datum. Notera att 2- och 50-dollarssedlar inte fungerar. Dricksen ges till huvudguiden, som efter avslutad bestigning fördelar det totala beloppet mellan lokalguider, bärare och medhjälpare.

Utöver Kilimanjaro gäller följande riktlinjer för dricks:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: